Regelsæt, bureaukrati og langsommelighed er dræbende for væksten. Derfor har Kolding Kommune fået mere smidighed ind i sagsbehandlingen, når virksomheder vil flytte til byen.

I tæt samarbejde har EDC, By- og Udviklingsforvaltningen samt Business Kolding senest fået 60 statslige arbejdspladser til byen. NaturErhvervsstyrelsen rykker pr. 1. september til Kolding.

- Der er sket en ændring, i forhold til den velvilje der er, for at få tingene til at lykkes. Vi arbejder sammen i et team, og det er forskellen fra tidligere, hvor jeg måtte gå rundt til flere instanser, for at få tingene til at ske, siger John Voigt, Erhvervsmægler ved EDC.

Teamarbejdet er vigtigt for udviklingen af Kolding. Hos EDC Erhverv Poul Erik Bech kender de til flere virksomheder der vil til trekantområdet, og som derfor spiller kommunerne ud mod hinanden.

- Kommunerne skal op i gear, hvis de vil have virksomheder til byen. Den kommune der arbejder hurtigst, og kan tilbyde de bedste grunde, får ordren. Den konkurrence kan kommunerne lige så godt vænne sig til, lyder det fra John Vogt.

Og Kolding har allerede skiftet gear. Alle instanser bliver trukket ind, når projekter skal gennemføres. En god placering tæt ved motorvejen gør det nemlig ikke alene.

- Vi har oplevet at få en formidabel hjælp. Det er store ord, men det er noget, jeg mener. Helt fra begyndelse har jeg oplevet, at Business Kolding og By – og Udviklingsforvaltningen tog os i hånden. De lavede en markedsundersøgelse, fandt egnede lokaler, sørgede for at arrangere fremvisning og tog med os rundt. Hele tiden har de fulgt op på aftalerne og sørget for, at også tilladelserne kom på plads, fordi de internt samarbejdede med By- og Udviklingsforvaltningen. Vi har i hvert fald oplevet en stor velvilje til at få os til byen fra alle kanter, siger Chefkonsulent, Ole Clemens Petersen fra NaturErhvervsstyrelsen.

I Business Koldings nyeste erhvervsstrategi er ”Tiltrækning og service” netop et af syv fokusområder. Og de positive erfaringer fra teamarbejdet i forbindelse med at tiltrække NaturErhvervsstyrelsen, kommer nu andre potentielle virksomheder til gode.

 

 

 

Andre nyheder

Tjek virksomhedernes velfærdsaftryk

I Danmark bidrager virksomhederne og deres medarbejdere med 550 mia. kr. om året til vores fælles velfærd gennem skatter og afgifter. Det er mere end halvdelen af alle de penge, det offentlige årligt bruger på at holde samfundet i gang. Dansk Industri har lavet en undersøgelse, der viser, hvor meget hver enkelt kommune bidrager med.

Tag kollegaerne med til Frank Hvam

Sæt allerede nu kryds i kalenderen onsdag d. 30. oktober, hvor Foreningen Business Kolding, Kolding Turistforening og Kolding Handelsråd inviterer til årets Efterårsarrangement.

Hold fokus på din kerneforretning

Morten Svankjærs Befree.dk var en succes fra begyndelsen. Virksomheden vækstede økonomisk, og der blev hentet en håndfuld ansatte ind. Efter en række gode år blev det dog nødvendigt for Morten at genfinde motivationen, og det betød, at han måtte tage nogle store og svære beslutninger.