Klik her for at åbne emailen i en browser

Kære alle

I fredags fremlagde regeringens forenklingsudvalg for Erhvervsfremme deres forslag til model for et nyt erhvervsfremmesystem.

Forbud mod lokale 1:1 møder med virksomhederne
Forenklingsudvalget vil ved lov afskære kommunerne fra at yde vejledning til virksomheder, og bliver anbefalingerne vedtaget i Folketinget, så er konsekvensen, at Business Koldings eksistensgrundlag forsvinder, og alt det arbejde, som udføres derfra, flyttes til ét Erhvervshus i hver region, som skal servicere alle virksomheder i Regionen.

Regionale Erhvervshuse
De nye Erhvervshuse, skal tilbyde vejledning til virksomhederne, være virksomhedernes fysiske indgang til det samlede erhvervsfremmesystem samt bidrage til Danmarks erhvervsfremmebestyrelses arbejde med erhvervsfremmestrategien.

Der oprettes en national digital platform, hvor virksomhederne kan servicere sig selv.

Vi har brug for jer
Set fra vores side vil der være tale om en voldsom centralisering er erhvervsservicen, til stor skade for samarbejdet, virksomhederne sammen med Business Kolding har opbygget lokalt med Kolding Kommune.

Erhvervsfremmesystemet kan sagtens forenkles, uden at man ødelægger det lokale samarbejde og forbyder kommunen at give virksomhederne en fornuftig service.

Det er målet, at der indgås en politisk aftale om et nyt erhvervsfremmesystem inden maj 2018.

Der er derfor brug for at erhvervslivet i kommunen bakker op om den kommunale forankring af erhvervsfremmeindsatsen, og vi vil på det kraftigste opfordre virksomhederne til at give deres mening til kende hurtigst muligt. Dette kan ske enten ved kontakt til lokale folketingsmedlemmer, kontakt til medier, opslag på sociale medier eller ved at kontakte en af de nedenstående formænd.

 

Med venlig hilsen

Formand for Foreningen Business Kolding, Claus Askjær

Formand for Kolding Turistforening, Heidi Kjær

Formand for Kolding Handelsråd, XX