I Kolding Kommune finder du og din familie det hele. Du kan bo i den levende bymidte med udsigt til Jyllands eneste kongeslot; i forstædernes lokalsamfund, hvor musik, kultur og sport binder borgerne sammen; eller ude midt i Danmarks smukkeste natur nær fjord, skov og strand.

Kolding har arbejdspladserne, beliggenheden, kulturen og alle de tilbud, du har brug for, og du kan komme til og fra byen i en fart. Motorveje mod alle verdenshjørner fører dig til Aarhus, Odense, Esbjerg eller Flensborg på under 1 time.

Alle har forskellige ønsker til, hvordan de vil leve og bo. Kolding Kommune lytter til borgerne og arbejder ud fra et ønske om at skabe rammer, der passer til den enkeltes liv og behov. Læse mere om, hvad Kolding Kommune kan gøre for dig, hvis du ønsker at bosætte dig i kommunen.

Få hjælp af en bosætningskoordinator

Bosætningskoordinatoren hjælper dig med spørgsmål vedrørende flytning til og bosætning i kommunen. Vi sørger for kontakt til rette medarbejder og myndighed, også når det gælder internationale tilflyttere. Du kan for eksempel få hjælp til:

  • Generelle spørgsmål om at flytte til kommunen
  • Overblik over bosætningsmuligheder og forskellige tilbud i kommunen
  • Kontakt til rette medarbejder
  • Hjælp til at finde den rette myndighed, hvis opgaven ikke hører hjemme i kommunen

 

Kultur og fritid

Kolding Kommune tilbyder oplevelser og udfoldelse for alle aldersgrupper og interesser – alt fra håndbold, fodbold og bueskydning til koncerter, teater og kunst. Kolding og omegn har det hele.

Vi er stolte af, at vi har Jyllands eneste kongeslot, Koldinghus, Danmarks bedste museum for design - Trapholt, og ikke mindst UNESCO-byen Christiansfeld. Både Visit Kolding og Kolding Kommune indeholder mange oplysninger om det mangfoldige og spændende kultur- og fritidsliv her i kommunen.

 

Børnepasning

Kolding Kommune tilbyder mange muligheder for pasning af dit barn i de første år: vuggestue, dagpleje, børnehave eller i en integreret institution med både vuggestue og børnehave, og snart åbnes muligheden for at få tilskud til, at passe dine børn hjemme. Kolding Kommune har pasningsgaranti, hvilket betyder, at du har ret til at få dit barn passet senest tre måneder efter modtaget ansøgning. Læs mere om Kolding Kommunes pasningstilbud.

 

Skoler

Der er flere ting, du skal overveje, når dit barn starter i skole. Du skal vælge, hvilken skole og eventuelt også hvilken skolefritidsordning dit barn skal gå i. Du skal også tage stilling til skolevejen, og hvordan barnet kommer til og fra skole. Vær opmærksom på, om du kan søge økonomisk hjælp til transporten.

Find oplysninger om Kolding Kommunes folkeskoler, friskoler og private grundskoler her.

Du har også mulighed for at tilmelde dit barn en af de to internationale skoler i regionen:

 

Den internationale Skole i Billund

LEGO Fonden står bag Den Internationale Skole i Billund, og den bliver bakket op som Trekantområdets Internationale Skole af kommunerne Billund, Fredericia, Haderslev, Kolding, Middelfart, Vejen og Vejle.

Skolen tilbyder kreativ undervisning på højt akademisk niveau for elever i alderen 3 til 16 år. Skolen baserer undervisningen på International Baccalaureate (IB), som flere end 2.400 skoler i 140 lande benytter. Skole er åben for alle.

I august 2013 åbnede skolen for de yngste elever i alderen 3 til 9 år – til og med 3. klasse. I august 2015 åbnede skolen for elever op til 16 år. Skolen tilbyder derfor både IB Primary Years Programme og IB Middle Years Programme.

Den Internationale Skole i Billund ansøgte om at blive IB World School, som er en godkendelsesproces, der tager mere end to år. I februar 2016 blev skolens IB Primary Years Programme godkendt. Skolens IB Middle Years Programme er nu også godkendt.

Se yderligere oplysninger på www.isbillund.com. Ring på telefon 26 32 78 00 eller e-mail info@isbillund.com.

 

Deutsche Schule Hadersleben, DSH

DSH tilbyder undervisning for 0.-9. klasse, hvor der er fokus på faglighed – især matematik og informationsteknologi – og kreative fag. DSH er en tosproget skole for det tyske mindretal. Lærerne underviser på både dansk og tysk modersmålsniveau, og eleverne kan også opnå gode kompetencer i engelsk. Der er indskrevet 160 elever og 20 undervisere på skolen i øjeblikket. En skolefritidsordning er tilknyttet skolen.

DSH følger den danske friskolelov, og eleverne afslutter skolen med 9. klasses afgangseksamen og -bevis, som både Tyskland og Danmark anerkender.

Se yderligere oplysninger på www.dshadersleben.dk. Ring på telefon +45 74 52 47 46 eller e-mail kontor@dshadersleben.dk.

 

Kolding Gymnasium (IB)

Kolding Gymnasium rummer stor faglig styrke, men summer samtidig af liv og kreativitet. Den har en stolt historisk tradition og bor i lys og moderne arkitektur. På Kolding Gymnasium tilbydes The International Baccalaureate Diploma Programme, forkortet IB. IB er en international studentereksamen, der nyder stor international anerkendelse og giver adgang til de store universiteter i udlandet. I Danmark anerkendes den på linje med en almindelig dansk studentereksamen, og undervisningen foregår på engelsk.