Kom med på Koldinghus, når Foreningen Business Kolding inviterer indenfor til en særlig omvisning i den nye udstilling i Dansesalen.

Foto: Rigmor Mydtskov

I anledning af H.K.H. Prinsesse Benediktes 80-års fødselsdag i 2024, forvandles Dansesalen på Koldinghus til en spektakulær skueplads for et udvalg af kongelige gallakjoler, skabt af Jørgen Bender (1938-1999) til H.K.H. Prinsesse Benedikte. Jørgen Bender kom allerede som 14-årig i lære i den legendariske modeskaber Holger Bloms salon, som han overtog ved grundlæggerens død i 1965. Bender var Kongehusets mest betydningsfulde modeskaber, der gennem fire årtier og skiftende modetendenser designede og syede bl.a. for Prinsessen, Dronning Ingrid, H.M. Dronning Margrethe og H.M. Dronning Anne-Marie. 

En kongelig kjole skabes som oftest til en given anledning, og designet bliver til i tæt samarbejde med bæreren. Derfor har udstillingen på Koldinghus fokus på det nære bånd mellem modeskaberen og Prinsessen, som modeskaber Jørgen Bender kreerede et væld af kjoler til. Jørgen Benders arbejde er kendetegnet ved både fantasirigdom og traditionsbevidsthed, og hans kreationer er blevet til i tæt dialog med de kongelige kunder. Kjolerne er typisk skabt til særlige begivenheder, og Prinsesse Benedikte lod ofte Bender ændre og omsy sine kjoler, så de kunne præsenteres på ny.

Program
08.00

Velkomst
v/ museumsdirektør for Kongernes Samling Thomas C. Thulstrup og daglig leder af Kongernes Samling Koldinghus Edel Clausen

08.10

Introduktion til udstillingen om Prinsessekjoler
Udstillingen viser mere end 20 forskellige kjoler, som H.K.H. Prinsesse Benedikte har anvendt gennem tiden. Få indblik i modeskaberen Jørgen Benders kreationer til H.K.H. Prinsesse Benedikte og kom med på en fascinerende rejse gennem Danmarks kongelige modehistorie.

Morgenkaffe og netværk

09.00

Mulighed for at se udstillingen Prinsessekjoler

09.30

Tak for i dag

Som deltager ved arrangementet modtager du 2 fribilletter, så du efterfølgende kan besøge Koldinghus sammen med en ledsager (værdi: 250 kr.).

OBS! Begrænset deltagerantal - fordeles efter først til mølle princippet.

14. maj 2024
kl. 08:00 - 09:30
Koldinghus
Koldinghus 1
6000 Kolding
Gratis

Arrangementet er afholdt.

Niels-Arne Lauridsen
nal@businesskolding.dk