FULDT BOOKET - VENTELISTE Kom med på Koldinghus, når Foreningen Business Kolding inviterer indenfor til en særlig omvisning i den nye udstilling i ruinsalen.

Kongernes Samling inviterer i udstillingen ”Kongeskibet Dannebrog” med ombord på skibet. Ruinsalens fire “dæk” er sat i spil i udstillingen og giver de besøgende en oplevelse af selv at stå ombord med sejldug, dækstole, redningskranse og udsyn til indsejlingen gennem Kolding Fjord – alt sammen tilsat lyden fra maskinrummet blandet med stemmerne fra skibets gaster og mågeskrigene fra de øvre dæk.

Det første publikum møder i udstillingen er en 1:1-genskabelse af Kongeskibets stævn, der med en længde på 13,5 meter og en højde på 6 meter bryder gennem slotsruinens rustikke mure.

I udstillingen er publikum også inviteret med helt ind i skibets værelser, hvor man kan opleve det smukke og elegante skibs indre. Udstillingen viser en lang række genstande med tilknytning til Kongeskibet, for eksempel Dronningens broderede puder til skibet, akvareller malet af Majestæten om bord, H.K.H. Kronprinsen og H.K.H. Prins Joachims matrostøj fra 1970’erne og det strålerør, der blev brugt til Frederik 9.s morgenbad på agterdækket. Historien om livet om bord igennem tre generationer bliver fortalt gennem Kongefamiliens private film og fotografier.

Kongeskibet Dannebrog blev bygget i 1931-1932 og tjener som officiel og privat residens for H.M. Dronningen samt øvrige medlemmer af den kongelige familie, når de er på sommertogt i hjemlige farvande eller på oversøiske officielle besøg. Skibet tager under sine togter også del i opgaver som for eksempel farvandsovervågning, søredning og uddannelse af kommende officerer.

Program
8.00

Velkomst
v/ museumsdirektør for Kongernes Samling Thomas C. Thulstrup og daglig leder af Kongernes Samling Koldinghus Edel Clausen

8.10

Introduktion til udstillingen om KONGESKIBET DANNEBROG

8.25

Besøg i udstillingen

9.00

Morgenkaffe og netværk i Frederik 4. salen

9.30

Tak for idag

Som deltager ved arrangementet modtager du 2 fribilletter, så du efterfølgende kan besøge Koldinghus sammen med en ledsager (værdi: 250 kr.).

OBS! Begrænset deltagerantal - fordeles efter først til mølle princippet.

Andre arrangementer fra Business Kolding

Foreningen Business Kolding indkalder alle medlemmer til den årlige Generalforsamling torsdag den 23. februar 2023, på Comwell Kolding. Læs mere...
Der er stadig mulighed for at blive en del af FN17 Netværket! Netværket er en del af Business Kolding Go Greens initiativer til de virksomheder, som aktivt ønsker at arbejde med FN17 Verdensmålene. Læs mere...
09. marts 2023
kl. 08:00 - 09:30
Koldinghus
Koldinghus 1
6000 Kolding
FULDT BOOKET - VENTELISTE

Arrangementet er afholdt.

Tove Gæmelke
tg@businesskolding.dk