Har din virksomhed brug for hjælp til at løse opgaven med ESG-rapportering og klimaregnskab? Bliv casevirksomhed og få et skub i den rigtige retning med jeres helt egen bæredygtighedskoordinator.

12. januar 2024
Jobcentret

Job7, som er et samarbejde mellem de kommunale jobcentre i 7 syddanske kommune, lancerer en ny runde af opkvalificeringsprojektet "Bæredygtighedskoordinator."

Har din virksomhed lyst til at få Jeres helt egen bæredygtighedskoordinator, kan I stille jer til rådighed som casevirksomhed og få tilknyttet en ledig, som er under opkvalificering til bæredygtighedskoordinator og dermed har kompetencer til at assistere virksomheder med at få udarbejdet ESG-rapportering og klimaregnskab mv. 

Målgruppen for opkvalificering er ledige akademikere og andre som brænder for den grønne omstilling. Undervisningen foregår på Erhvervsakademiet i Kolding IBA, og deltagerne er tilknyttet en virksomhed, hvor de får afprøvet teorien i praksis.

Det er 2. gang Job7 tilbyder de lokale virksomheder at blive en del af projektet. Tidligere har 26 studerende har været fordelt på 23 praktikvirksomheder, hvor de nyuddannede Bæredygtighedskoordinatorer blandt andet hjulpet med klimaregnskaber og ESG-rapportering. Det er arbejdsopgaver, som er en afgørende del af den grønne dagsorden – og som fylder mere og mere ude hos både store og små virksomheder.

- Det har været helt vildt fedt at være med. Jeg synes, det har været både superrelevant og meningsfyldt, siger Pernille Nygaard, som har en bachelor i uddannelsesvidenskab og en nyerhvervet kandidat i pædagogik.

 

“Vi fik et stort skub i den rigtige retning, og er også klar til at deltage igen med det nye hold.”

Rene Flohr Krog Pedersen, A10 Tæpper

I løbet af uddannelsen som Bæredygtighedskoordinator har hun været i praktik hos A10 Tæpper i Kolding.

- Vi havde fornøjelsen at have en Pernille Nygaard hos os under uddannelsen, fortæller Rene Flohr Krog Pedersen fra A10 Tæpper. Vi fik et stort skub i den rigtige retning, og er også klar til at deltage igen med det nye hold.

For mange små- og mellemstore virksomheder er der god grund til at få lavet en ESG-rapport allerede nu. Deres kunder og samarbejdspartnere vil i stigende grad efterspørge og have behov for virksomhedens ESG-rapport, da de skal bruge den i deres egen rapportering. For mange virksomheder er det afgørende at komme i gang nu, for ikke at blive fravalgt af deres kunder og leverandører.

Grib derfor chancen for at komme i gang nu! Tilmeld dig som casevirksomhed og få kvalificeret hjælp til at starte op på din grønne omstilling.