48 virksomheder i Kolding Kommune er i år udpeget som såkaldte Gazellevirksomheder af dagbladet Børsen.

En Gazelle er et hurtigt dyr på Savannen, eller en virksomhed, som i løbet af fire regnskabsår hvert år, har haft positiv vækst og samlet set mindst fordoblet omsætningen over de fire år.

Fakta

En gazelle er en virksomhed, som i løbet af fire regnskabsår hvert år har haft positiv vækst og samlet set mindst fordoblet omsætningen over de fire år. Hvis virksomheden ikke opgiver omsætning i sit regnskab, beregnes væksten på baggrund af bruttoresultatet.

2113 gazeller er det blevet til i hele Danmark i 2018, og med 48 i Kolding er kommunen godt repræsenteret i feltet. Auction Group A/S, har haft en imponerende vækstrate på 2.941,6 procent - den 2. højeste vækstrate af alle Gazeller. Virksomheden vandt også prisen som årets vækstgazelle i Syddanmark. 

”Jeg har besøgt flere af Gazellerne, og jeg er imponeret over, hvor meget mod og ambitioner, de ligger inde med. Ambitioner der gør, at de lykkes med så store fremskridt. De tør tænke innovation i stor skala og lykkes med at skaffe arbejdspladser til Kolding", siger Koldings borgmester, Jørn Pedersen.

Blandt de 48 Gazeller er 26 udnævnt for første gang, og det viser at væksten i Kolding rammer alle brancher i alle lag. På listen er dog også stabile gengangere, som LM Wind Power A/S der er udnævnt for 6. gang, samt J.A.A.K. Aps., og Vega Salmon, der begge er udnævnt for 5. gang.

Mos Mosh A/S, der blev kåret som årets virksomhed i Kolding i 2017, er udnævnt som gazelle for første gang med en vækstprocent på 326,9.

”Det er svært at få armene ned, når man tænker på, hvor megen vækst og udvikling vi oplever i Kolding Kommune under dette økonomiske opsving. Fra vores side skal lyde et meget stort og velfortjent tillykke til årets Gazeller”, udtaler Morten Bjørn Hansen, Adm. direktør, Business Kolding.

”Vores virksomheder er i fremdrift, og vi oplever en generel positiv stemning. Gazellernes udfordringer har også ændret sig meget. For få år siden var adgang til kapital den overvejende udfordring. Det har nu ændret sig 180 grader, og adgang til kvalificeret arbejdskraft er i dag langt den største udfordring for vækstvirksomhederne”, siger Morten Bjørn Hansen.

Gazellerne vil blive fejret til Business Koldings Nytårskur, som afvikles fredag den 4. januar 2019 på Koldinghus. Her vil Årets Koldingborger også blive kåret.

Andre nyheder

Vi har brug for iværksættere

Det er først og fremmest i de nye virksomheder, at de nye job opstår. Netop derfor er iværksætteri helt centralt for samfundsøkonomien, og netop derfor er der behov for at understøtte det i Kolding kommune.

Eltang skole arbejder med fremtidens udfordringer

På Eltang Skole arbejder eleverne i 4.-6. klasse på tværs i faget BID, som står for Bæredygtighed, Innovation og Design. De arbejder med forskellige temaer inden for bæredygtighed, og har tidligere bygget et halmhus på skolens udendørsareal i forbindelse med temaet ”bæredygtig arkitektur”. Nu stå de klar med endnu et stort projekt.

Danmarks bedste arbejdsplads

IT- og rådgivningsvirksomheden Elbek & Vejrup er ikke kun Danmarks bedste arbejdsplads – de er også den anden bedste i Europa. Men hvad er det, der gør dem så unikke? Direktør Søren Ø. Knudsen mener, det er en kombination af strategi, geografisk placering, de rette medarbejdere og så et godt samarbejde med Business Kolding og det øvrige erhvervsliv.