Foreningen Business Kolding har solgt Scandinavian Executive Institute A/S, og overskuddet er øremærket til bred erhvervsudvikling.

17. maj 2016

Salget frigør 10 mio.kr som bestyrelsen har besluttet at anvende til ekstraordinære erhvervsudviklingstiltag i Kolding Kommune.

”Vi vil gerne sikre, at erhvervsudviklingen sker bredt i Kolding Kommunen, så derfor sætter vi nu pengene af til specifikke erhvervsudviklingsprojekter, der gavner hele Kolding kommune og ikke kun foreningens medlemmer. Midlerne kan ikke bruges til almindelig drift”, siger Otto Popp Clausen, næstformand i Foreningen Business Kolding.

”Det er er et meget stærkt signal af foreningen at øremærke pengene til den fælles erhvervsudvikling i Kolding Kommune. Vi vil gøre vores til, at de bliver brugt effektivt og til gavn for så mange som muligt”, siger adm. direktør i Business Kolding, Tommy Langhoff.

Køberen er et nystiftet selskab bestående af den mangeårige nøglemedarbejder Jonna Runge samt Steen Buchreitz Jensen, der siden midten af oktober har været konstitueret som daglig leder, og som indtil februar 2016 var formand for Foreningen Business Kolding. Han har derfor været erklæret inhabil i behandlingen af salget, og af samme grund er det næstformand i Foreningen Business Kolding, Otto Popp Clausen, der har været ansvarlig for salgsprocessen i samarbejde med Deloitte.

”Vi er som ikke-kommerciel forening ikke den optimale fremtidige ejer af virksomheden, og vi har derfor ønsket at afhænde Scandinavian Executive Institute til en køber, som kan styrke den fremtidige vækst og succes i virksomheden. Vi er derfor tilfredse med, at vi nu kan overlade Scandinavian Executive Institute i trygge hænder”, siger næstformand, Otto Popp Clausen.

Under processen med et salg af Scandinavian Executive Institute har flere andre interesserede købere været i spil. Men Steen Buchreitz Jensens bud har været klart det højeste, og sikrer samtidig lokal forankring og fortsat drift i Kolding, hvilket har været vigtigt for bestyrelsen.

Scandinavian Executive Institute hed i opstarten Business Kolding Institute, men skiftede i 2014 navn. Virksomheden tilbyder uddannelsesmoduler til bestyrelser og topledere i samarbejde med både anerkendte INSEAD i Frankrig samt det prestigefyldte schweiziske universitet IMD.

 

Yderligere oplysninger:
Tommy Langhoff, Adm. direktør, Business Kolding – tlf. 20 81 29 27