I Danmark bidrager virksomhederne og deres medarbejdere med 550 mia. kr. om året til vores fælles velfærd gennem skatter og afgifter. Det er mere end halvdelen af alle de penge, det offentlige årligt bruger på at holde samfundet i gang. Dansk Industri har lavet en undersøgelse, der viser, hvor meget hver enkelt kommune bidrager med.

Kolding Kommunes virksomheder er forsat nogle at de stærkeste bidragydere, til den danske velfærd, gennem vækst og antal ansatte. Private virksomheder i Kolding Kommune skaber 31.200 lokale fuldtidsjob, og virksomhederne skaber sammen med deres medarbejdere skatteindtægter for 8,9 mia. kr. til Danmarks velfærd. For det kan man f.eks. undervise 32.000 elever i folkeskolen, have 5.500 social- og sundhedsmedarbejdere og 4.000 politibetjente ansat og bygge 25 km motorvej. Hvert år.

- Det er vigtigt, vi har fokus på værdiskabelsen i de private virksomheder, for velstand og velfærd går hånd i hånd, forklarer Morten Bjørn Hansen fra Business Kolding. De nationale rammevilkår for at drive virksomhed fastsættes centralt på Christiansborg, men lokalt er indsatsen for at understøtte vækst og udvikling i virksomhederne også meget væsentlig. Det er i samarbejdet mellem virksomhederne, uddannelsesinstitutionerne og kommunen, at vi finder vej til at understøtte erhvervslivets værdiskabelse.

Er du nysgerrig på, hvor meget virksomhederne og medarbejderne i andre kommuner bidrager med? Klik på Danmarkskortet og se virksomhedernes lokale velfærdsaftryk.

Andre nyheder

Flot pris til Koldingvirksomhed

Beckhoff Automation ApS har netop vundet prisen German Company of the Year 2019. Samtidig har de taget første spadestik til et nyt domicil på 1500 m2, der bliver teknologisk velforsynet med deres egne produkter – og dermed kommer til at fungere som et levende showroom for kunderne.

Et liv med salg, marketing og kommunikation

Når man sidder og snakker med Thomas Hjortshøj, beboer i Pakhuset, får man hurtigt det indtryk, at dét man ikke kan – det kan man lære. I hvert fald har han prøvet rigtig meget – og de seneste 20 år som selvstændig.