I løbet af året har Borgmester Knud Erik Langhoff og Direktør ved Business Kolding, Morten Bjørn Hansen sammen været på en lang række besøg hos virksomheder i Kolding kommune. Snakkene har været mange – og forskellige – da formålet med besøgene er at høre, hvad der rører sig ved virksomhederne, og der er jo forskel på om man er iværksætter, hotelejer, håndværker eller driver den store produktionsvirksomhed.

8. december 2023
Tanja Marek

Med munden fuld af Danmarks bedste småkager og romkugler, fik de en snak med indehaverne af Seest Bageri ApS, Claus og Mette Toft Hansen, om blandt andet digitalisering. Om hvordan de leverer morgenbrød i Kolding ved salg online, og de sender deres prisbelønnede romkugler til hele landet via deres webshop. Med tre salgssteder i Kolding beskæftiger de 56 medarbejdere.

På besøget på Lindely Vingård fik de, ud over Claus fantasiske fortælling om stedet, en god snak om, hvordan de har løftet produktionen, styrket markedsføringen og udviklet virksomheden til også at være eventsted.

De kommer hele kommunen rundt, og hos Lowenco i Vamdrup havde de en god snak med Mikael Hoier om deres produktion af køleudstyr til medicinal- og biotekindustrien, fryseudstyr der blandt andet bruges til vacciner og medicin – og efterspurgt i hele verden. Virksomheden blev i 2022 overtaget af Impilo og SHS Capital.

Hos Autocentralen faldt snakken med Knud og Anders Jensen på, at de gør en stor indsats i og for Kolding. De støtter op om fodbold, håndbold og events, de investerer i virksomheder, ejendomme og erhvervsjord. Og det kan godt være, at deres biler ikke må køre mere end 130 km/t, men de har selv raketfart på, når de laver forretning.

I sommer gik turen til Den Gamle Grænsekro, hvor Lars Bo Andersen har drevet etablissementet siden 1989. Han er 2. generation, og sønnen Phillip, der også er uddannet kok, er også på kroen. Her mærker man historiens vingesus, og de fik en god snak om tidernes skiften, stedets historie og nutidens udfordringer.

Hos MDT A/S hænger de bestemt ikke fast i fortiden. De er meget teknologibegejstrede, og med blandt andet en kemiingeniør, en designingeniør og en maskiningeniør blandt de 12 ansatte, arbejder de med banebrydende teknologier. Et Georg Gearløs-værksted af den bedste slags, der er frontløbere med 3D-print teknologi, i kombinationen med industrielle robotter til print af store emner. Og meget, meget mere.

Et sted der samler mange forskellige virksomheder er kontormiljøet ”Firmafabrikken”, der ejes og drives af Tino Jørgensen. Der er udvidet med flere kontorer af flere omgange, og 18 forskellige virksomheder holder til, men selv om de er forskellige brancher, så deler de alle interessen for fællesskabet.

En anden form for miljø er skabt hos Jydsk Planteservice A/S, hvor Knud Erik og Morten omgivet af kæmpepalmer fik lov at høre den spændende historie af grundlæggeren Jørgen Lund. De har kunder over hele Danmark og kontorer i Kolding, Køge og Galten ved Århus.

Hos Truck Center Kolding blev de mødt af iværksætter Henrik Conradsen, der har energi nok for tre. Han har både ben i næsen og motorolie i årerne, og så har han i rekordtempo flyttet Truck Center Kolding til nye niveauer.

Besøgene fortsætter også ind i det nye år.

 

Kunne din virksomhed også tænke sig at få besøg af Morten og Knud Erik, så send en mail til info@businesskolding.dk.