Campus Kolding tilbyder i forvejen en lang række videregående uddannelser, og fremover kan Syddansk Universitet også tilbyde en kandidatuddannelse i Data Science. En uddannelse der er efterspurgt af virksomhederne i området.

8. december 2023
Tanja Marek

Onsdag eftermiddag kunne Uddannelses- og Forskningsministeriet offentliggøre, at de har godkendt 19 nye uddannelser fordelt over hele landet, og her fik også Kolding tilkendt en ny uddannelse, hvilket betyder 150 nye studiepladser i Kolding, når kandidatuddannelsen i Data Science er fuldt indfaset.

- Det er en glædelig nyhed for Kolding, at Syddansk Universitet netop har fået godkendt kandidatuddannelsen “Data Science” i Kolding, siger en glad borgmester, Knud Erik Langhoff. Det er helt fantastisk glædeligt, fordi vores virksomheder netop efterspørger denne uddannelse.

“Det er helt fantastisk glædeligt, fordi vores virksomheder netop efterspørger denne uddannelse.”

Knud Erik Langhoff, Borgmester, Kolding Kommune

I sommer hjalp Business Kolding med at indhente interesse-erklæringer fra virksomheder, da vi blev kontaktet af Syddansk Universitet - University of Southern Denmark. Det var ikke en svær opgave.

- Vi har længe har ønsket at tiltrække IT og ingeniøruddannelser til Trekantområdet, fortæller Morten Bjørn Hansen, direktør ved Business Kolding. For Kolding Campus er det en fantastisk nyhed, at SDU nu har fået godkendt en kandidatuddannelse i Data Science. Kandidaterne er efterspurgte hos virksomhederne, og vi vil nu arbejde for at skabe et stærkt partnerskab om den nye uddannelse.

Den nye kandidatuddannelse i Data Science, der udbydes på engelsk, er efterspurgt hos virksomhederne.