I Jernbanegade i hjertet af Kolding midtby ligger LEA Ejendomspartner A/S, som på landsplan beskæftiger ca. 60 medarbejdere, hvoraf de 12 har deres daglige gang på kontoret i Kolding. Afdelingsdirektør Henrik Larsen er et kendt ansigt hos Business Kolding, hvor han af flere omgange har været valgt ind i både Repræsentantskab og bestyrelser.

19. januar 2024
Signe Madsen, Business Kolding

Fra selvstændig revisor til partner til afdelingsdirektør
Henrik Larsen har været revisor i Kolding siden 1978, hvor han startede karrieren hos det der i dag er kendt som Deloitte. Efter 13 år skiftede han til det der i dag hedder RSM, og i 2003 blev han herefter selvstændig revisor med 7 ansatte. I 2012 solgte han sin virksomhed til Beierholm, hvor han samtidig købte en ejerandel og blev partner og indehaver.

I 2019 udløb partneraftalen og Henrik skiftede til LEA Ejendomme A/S i maj 2020, hvor han blev ansat som afdelingsdirektør i Kolding-afdelingen af den landsdækkende kæde, som også har kontorer i Odense, Næstved og København.

Administration af boliger, erhverv og ejendomme over hele landet
LEA Ejendomspartner A/S er en del af EDC Poul Erik Bech-koncernen, Danmarks største mæglervirksomhed, som blev etableret tilbage til 1978 og ejendomsadministration var fra starten en del af koncernens forretningsområde.

LEA står for Leje, Ejer og Andel.

”Det giver stor mening for mig ift. at dyrke mit netværk lokalt i Kolding, men også mening for den virksomhed som jeg er i, både da jeg var revisor og nu hos LEA Ejendomspartner. Vi skal vise flaget, og være en aktiv del af erhvervslivet lokalt, og jeg kan godt lide at være med til at udvikle erhvervslivet i Kolding, fordi det er med til at give grobund for udvikling af vores egen virksomhed.” - Henrik Larsen, LEA Ejendomspartner A/S

I regnskabsåret 2022 præsterede LEA en omsætning på kr. 46,8 mio. og et resultat på kr. 2,4 mio.

LEA Ejendomspartner A/S tilbyder total ejendomsadministration til større og mindre ejendomsinvestorer, andels- og ejerforeninger mfl. over hele landet. De administrerer både bolig og erhvervsejendomme, med alle services fra lejekontrakter til regnskaber, lejerkontakt og juridisk assistance. Igennem datterselskabet Promana hjælper de også udlejere med indkaldelser til syn, ind- og fraflytningsyn, vedligehold, teknisk service og større renoveringer på ejendommen.

Selvom LEA Ejendomspartner er den sjette største ejedomsadministrator, har de et stort fokus på kunder og at være nærværende overfor de enkelte kunder, både igennem stor faglighed og kundeservice.

“Vi skal huske at Business Kolding og Repræsentantskabet er til for alle virksomheder, hvad enten man driver forretning i gågaden eller storcenteret, arbejder indenfor industrien eller har virksomhed i centerbyerne. Det er vigtigt for mig, at få sat fokus på at vi er til for alle, fordi det skaber en sammenhængskraft og en fælles retning når vi arbejder sammen.”

Henrik Larsen, LEA Ejendomspartner A/S

Kolding-kontoret administrerer ejendomme primært i Jylland, og har mange store kunder i deres portefølje, herunder BaneDanmark og en privat ejendomsinvestor med over 1400 boliger. Skiftet til LEA Ejendomspartner var interessant for Henrik pga. de meget store kunder og foreninger, som var en del af virksomhedens portefølje.

LEA Ejendomspartner er et aktivt medlem af Foreningens erhvervsnetværk, og deltager bl.a. med alle medarbejdere til den årlige Firmafest.

Både plads til nyuddannede og 10-års jubilarer
De 12 medarbejdere på kontoret i Kolding dækker funktioner indenfor IT, controlling, kontraktstyring, juridisk assistance mfl. og er delt ind i teams som er specialister indenfor administration af investeringsejendomme, ejerforeninger, andelsboligforeninger og BaneDanmarks store ejendomsportefølje.

Hos LEA Ejendomspartner A/S i Kolding spænder medarbejderne vidt – nogle er nyuddannede og flere har haft 10-års jubilæum.

Samarbejde med de lokale uddannelsesinstitutioner
På kontoret i Kolding har mange kollegaer en baggrund som finansbachelor eller finansøkonom, og flere af dem kommer direkte fra IBA Erhvervsakademi Kolding.

Hvert år deltager LEA Ejendomspartner i karrieremessen på IBA hvor virksomheden har haft succes med at rekruttere praktikanter, som er blevet ansat først som assistenter og herefter blevet en del af LEA’s interne trainee-program hvor de bliver junior-administratorer eller junior-controllere.

“Det er interessant at være med i bestyrelsen, fordi jeg kan være med til at have indflydelse på de fokus- og indsatsområder, som Business Kolding skal satse på i fremtiden. Det er vigtigt at vi skaber et stærkt netværk, hvor medlemsvirksomhederne kan deltage i ad hoc arbejdsgrupper eller medlemsarrangementer, så de kan udveksle ideer og der kan opstå nye forretninger og muligheder. Det er godt at have et lokalt forum for at mødes med potentielle samarbejdspartnere og forretningspartnere.”

Henrik Larsen, LEA Ejendomspartner A/s

LEA har fokus på efteruddannelse og som junior-administrator har medarbejderen mulighed for at specialisere sig indenfor ejendomsadministrator sideløbende med ansættelsen hos LEA. Det foregår typisk på EA-uddannelsen i Randers, som er en 2-årig specialiseret akademiuddannelse. Derudover er medarbejderne løbende på uddannelse igennem brancheforeningen Ejendomme Danmark, når der kommer nye regler fx indenfor lejeloven, andelsboliger, ejendomsskatter osv.

Meget aktiv lokalt
Afdelingsdirektør Henrik Larsen har været en del af repræsentantskabet i Foreningen Business Kolding af flere omgange. Siden 2019 har han været en fast del af netværket, og i 2020 blev han valgt ind i bestyrelsen først som næstformand under Pierre Legarths formandskab, og siden som bestyrelsesmedlem under Søren Ravn Jensens ledelse.

Udover bestyrelsesposten i Foreningen Business Kolding, er Henrik også bestyrelsesformand i Fonden House of Innovation og i Kolding Light Festival; sidder i bestyrelsen for FSR Trekanten og er en del af advisory board for bestyrelserne i Erhvervenes Fond og Fonden Business Kolding.

Privat bor Henrik i Kolding med sin kone Dorte.

Foreningen Business Kolding søger 10 nye medlemmer til repræsentantskabet i 2024. Vil du være en del af et spændende netværk, som er med til at give input til erhvervsudviklingen i Kolding Kommune? Så er Foreningen Business Koldings Repræsentantskab måske noget for dig? Læs mere...
Foreningen Business Kolding indkalder alle medlemmer til den årlige Generalforsamling torsdag den 29. februar 2024, på Comwell Kolding. Læs mere...