Det kom som en stor overraskelse for Rasmus Pedersen og René Nielsen, da de blev udråbt som vindere af Fynske Bank Startup Lab 2024. Forløbet lærte dem meget, og præmiechecken på 100.000 kroner gjorde det muligt for dem begge at arbejde på fuld tid med at udvikle Lumant - en digital kursusplatform, der er vokset med raketfart. Nu har de to iværksættere landet deres første investering, og en ny række virksomheder får mulighed for et tilsvarende udviklingsforløb, når Fynske Bank Startup Lab vender tilbage.
25. juni 2025
Trine Grauholm
Troen på sig selv og sin forretningsidé kan let slå sprækker, når man som iværksætter står nede ved flaskeautomaten med en pose fuld af pantflasker for at få det hele til at løbe rundt.
Det ved Rasmus Pedersen og René Nielsen fra Lumant, for de har begge stået der.
De to vindere af Fynske Bank Startup Lab 2024 har ellers haft stor succes med deres digitale kursusplatform.
Deres forretning var netop begyndt at spire, da de i efteråret gik på scenen foran et prominent dommerpanel i stemningsfulde omgivelser i Kirkesalen på Koldinghus. I bilen på vej til finalen havde de lukket et par store abonnementsaftaler, og forløbet op til finalen i Fynske Bank Startup Lab havde rustet dem godt til opgaven.
Fynske Bank Startup Lab vender tilbage
Nu får en stribe nye virksomheder muligheden for på samme måde at blive støttet og vejledt af kompetente mentorer og sparringspartnere gennem et intensivt forretningsudviklingsforløb, når Fynske Bank Startup Lab vender tilbage i en ny og endnu mere ambitiøs udgave.
Lumant havde især stor gavn af pitchtræningen og det fællesskab og netværk, som de undervejs i forløbet fik skabt med de øvrige finalister. Vigtigst var dog, at deres koncept og evner var blevet blåstemplet af andre.
“Selvtilliden var det vigtigste, vi tog med os. Det var helt afgørende at blive bekræftet i, at vi laver noget fedt.”
Rasmus Pedersen, Lumant
"Selvtilliden var det vigtigste, vi tog med os. Det var helt afgørende at blive bekræftet i, at vi laver noget fedt. Både af dommerpanelet og de andre deltagere. At andre objektivt ser dit koncept og vurderer, at det kan noget. Det har hjulpet os meget, for det er vores selvopfattelse, jeg har kæmpet mest med som iværksætter" siger Rasmus Pedersen.
Inviteret hjem til tv-løve
Midt i al virakken bad Jesper Buch de to iværksættere om at sende deres pitch deck, og øjeblikket er i dag det, der står tydeligst for de to iværksættere.
Efterfølgende blev de inviteret hjem til den tidligere tv-løve i hans villa på Frederiksberg.
"Det var en utrolig behagelig oplevelse og en oplevelse for livet. Vi havde slet ikke tænkt, at vi skulle have en investering, og på det tidspunkt var vi også på et meget tidligt stadie af virksomhedens udvikling. Men det gav os blod på tanden, at der var nogen, der viste interesse for at investere i vores virksomhed" siger René Nielsen.
I første omgang handlede det dog om at få sat yderligere skub i udviklingen, og her var førstepræmien på 100.000 kroner helt afgørende.
Investor på plads
René Nielsen var få dage før finalen gået på fuld tid i Lumant, og pengene betød, at Rasmus Pedersen også kunne sige sit job op for i stedet at fokusere fuldt ud på Lumant uden at skulle bekymre sig om virksomhedens likviditet de første måneder.
"Heldigvis fik vi ret i vores tese om, at jo mere tid, vi bruger på forretningen, jo flere kunder og jo mere salg får vi også. De 100.000 kroner gjorde, at vi kunne trykke på speederen uden at føle os begrænsede af tid og ressourcer, og for hver måned, der er gået, har vi undret os over, at vi bliver ved med at slå vores egne rekorder. For nogle måneder siden fik vi dobbelt så mange nye kunder som normalt, selv om vi ikke brugte penge på markedsføring" siger Rasmus Pedersen.

“Det danske marked ligger for vores vedkommende på omkring 180 millioner kroner, og målet er, at vi skal have 15 procent af det i 2029.”
René Nielsen, Lumant
Målet er i første omgang at nå op på 4.000 abonnementskunder i 2029, og de to iværksættere har netop sikret sig en vigtig forudsætning for at nå den ambition.
Duoen har fået en vigtig investering fra aarhusianske Admill, som skal matches med et tilsvarende lån fra EIFO, Danmarks Eksport- og Investeringsfond.
Det danske marked ligger for vores vedkommende på omkring 180 millioner kroner, og målet er, at vi skal have 15 procent af det i 2029. På et tidspunkt giver det måske også mening at kigge uden for Danmarks grænser, men der er vi ikke endnu, understreger René Nielsen.
Kommer langt på energidrik
Han medgiver, at den massive fremgang kan få det til at lyde som om, at iværksætteri er en dans på roser. Sådan har han på ingen måde oplevet det.
De to iværksættere får stadig en meget lav løn, men arbejder til gengæld langt de fleste af deres vågne timer. Antallet af ansvarsområder har også overrasket dem, for selv om de begynder dagen med en ambition om at bruge deres tid på én ting, så ender det som regel med, at de samtidig skal tage sig af en masse andre opgaver.
Man hører dem dog ikke brokke sig, for de nyder at knokle for deres egen virksomhed. "Det er benhårdt, fordi vi fortsat kun er to ansatte, men når vi arbejder klokken halv et om natten, minder vi hinanden om, at det er fantastisk at arbejde for os selv og hinanden, og at vi kan komme langt på mad og energidrik. Gejsten er der, når vi står op, og vi er glade, når vi går i seng" siger Rasmus Pedersen.
Tilmeldingen åbner 1. august, og finalen bliver afviklet på Koldinghus den 27. november 2025.
Fakta om Fynske Bank Startup Lab:
Bliver afviklet i samarbejde mellem Fynske Bank og Business Kolding.
Forløbet er målrettet iværksættere og nystartede virksomheder, der ønsker at tilpasse og styrke deres forretningskoncept. Forløbet er struktureret omkring Lean Startup-modellen, og deltagerne bliver en del af et intensivt forretningsudviklingsforløb med kompetente mentorer og sparringspartnere.
Der er indledende pitchrunder i Odense, Aarhus og Kolding i løbet af efteråret.
Finalen bliver afviklet på Koldinghus den 27. november 2025.
Juryen består af flere iværksættere og erhvervsprofiler.