Så kontant var udmeldingen fra udenrigsminister Kristian Jensen, da han besøgte Dansk Eksportdag 2015, som blev holdt i Kolding.

23. september 2015

De små og mellemstore virksomheder skal nemlig på banen, hvis Danmark skal vækste. For eksport er ikke kun forbeholdt de store. Og så skal der heller ikke kigges langt væk for at finde et marked. I Tyskland er der et kæmpe potentiale.

- Over 40 procent af dansk eksport går til nærmarkederne, men der er mange lavthængende frugter, der kan plukkes. Især i Tyskland, lød det fra udenrigsminister Kristian Jensen.

Tyskland er Danmarks suverænt største eksportmarked, men det er primært Nordtyskland vi eksporterer til. Udenrigsministeren opfordrede de små og mellemstore virksomheder til at sprede eksporten og rykke længere sydpå.

- 64 procent af den tyske befolkning bor i Syd- og Vesttyskland, og de står for 69 procent af det tyske BNP, fortalte ministeren.

Netop derfor har han opgraderet Eksportrådets kontor i München til et generalkonsulat, der med en mere markant profil skal skabe bedre rammer for danske virksomheder i Sydtyskland.

Dansk Eksportdag 2015 tiltrak 200 eksportører fra hele landet.

Indlæg fra Udenrigsminister Kristian Jensen