To projekter, der på hver sin måde skal være med til at styrke erhvervslivet i Trekantområdet, modtog mandag støttekroner fra TREFORs værdipulje.

1. marts 2016

Hvert år kvalificerer en gruppe talentfulde studerende fra Trekantområdet sig til DM-finalen i Company Programme, hvor det gælder om at udvikle den bedste forretningside. Et nyt projekt skal sørge for, at eleverne op til finalen får sparring fra personer med erfaring indenfor iværksætteri. Den kvalificerede sparring giver eleverne de bedste muligheder for at lykkes med deres forretningside og blive iværksættere.

Mandag fik projektet 50.000 kroner i støtte fra TREFORs værdipulje.

- For at øge de studerendes og deres virksomheders muligheder på reelle markedsvilkår, tilbyder vi dem fremadrettet rådgivning af og sparring med eksperter og erfarne iværksættere. På den måde er der større chancer for, at der rent faktisk kommer en levedygtig virksomhed ud af det, siger idemanden til projektet Mikkel S. Jensen, der er regionsleder for Fonden For Entreprenørskab i Syddanmark.

Aktiviteter skaber integration Også områdets etablerede virksomheder får en håndsrækning fra værdipuljen på 146.000 kroner. Pengene går til et projekt under International Community Trekantområdet (ICT), der hjælper virksomhederne i Trekantområdet med at tiltrække og specielt at fastholde internationale specialister og talenter. Det skal ske gennem aktiviteter af både faglig og social karakter, der medvirker til at skabe netværk og integration. Samtidig vil ICT være stedet, hvor expats får overblik over udbuddet af internationale aktiviteter.

- Netværk og sociale relationer er afgørende kriterier for fastholdelse både for medarbejderen, men i endnu højere grad for den medfølgende familie. Falder partneren eller børnene ikke til, er der nemlig stor risiko for, at familien flytter igen, siger Karen Margrethe Winther fra Internationalt Community.

Aktiviteterne i International Community Trekantområdet udvikles og afholdes i et samarbejde mellem Trekantområdet Danmark og de lokale bosætningskoordinatorer i Trekantområdet.