Bankerne samler sig i Kolding. Både Sydbank og Danske Bank vil bygge nye afdelinger, og de har netop offentliggjort, at de nu bliver naboer i Design City i Kolding. Danske Bank rykker tilmed 125 arbejdspladser til byen.

I forvejen ligger Nordea i Design City, og i gåafstand ligger også Arbejdernes Landsbank, Lån & Spar Bank, Middelfart Sparekasse og Nykredit. Dermed bliver en stor del af Koldings banker nu samlet i området.

Design City er en helt ny bydel, der ligger centralt i Kolding, tæt ved både havnen, banegården og campusområdet. Området er udlagt til byggeri, hvor grundlaget er bæredygtighed, nye samarbejdsformer og innovation gennem design. Og bankernes beslutning er også med til at understrege, at planen om Design City ikke er en drøm, men en plan, som nu rykker et stort skridt nærmere sin endelige realisering.

”Det vil give genlyd og passer perfekt ind i vores vision ”vi designer livet”, og i den grad ind i strategien om skabelsen af Danmarks nye campusmiljø. Vi er stærke på netop økonomiuddannelser og innovation i vores videregående uddannelsesretninger og her vil bankernes nye tanker og domiciler spille en central rolle i, at det bliver et campus, som er noget unikt. Jeg glæder mig over denne styrkelse af vores erhvervsliv, og jeg er glad for at bankerne udlever den drøm i lige præcis vores kommune”, siger Borgmester Jørn Pedersen. 

Fra venstre Arne Hougaard, Bjert Invest, Dennis Vibjerg Sydbank og Jørn Pedersen.

Danske Bank flytter ikke kun sin nuværende afdeling fra Riberdyb til Design City, i byggeriet bliver plads til 200 nye arbejdspladser, hvoraf 125 er nye arbejdspladser, der rykkes til Kolding fra henholdsvis Vejle og Vojens. 

”Vi glæder os til at få et unikt hus, hvor vi samler alle vores forretningsområder. Det giver os endnu større styrke, og det bliver stedet, der repræsenterer hele Trekantområdet, siger Områdedirektør, Laurids Kudsk, Danske Bank.

Danske Banks kommende domicil i Design City

Sydbank får ikke flere medarbejdere, men helt nye faciliteter til betjening af både privat og erhvervskunder.

”Vi glæder os. Det bliver en gevinst for såvel kunder som medarbejdere. Og vi har valgt Kolding til dette ”fremtidens bankfilial”, fordi vi har fået den helt rigtige placering. Det er et projekt, der har været muligt i samarbejde med såvel lokale kræfter, der VIL Kolding og en Erhvervsorienteret kommune, der er udviklingsorienteret. Det har samlet set gjort dette projekt muligt”, fortæller områdedirektør, Dennis Vibjerg fra Sydbank.

Sydbanks kommende domicil i Design City

Tankerne bag den nye bydel er at skabe en synergi mellem virksomheder, uddannelser og nærområdet, og bankernes nye naboer bliver blandt andre Retten i Kolding, SDU, Designskolen, IBC, Kolding HF & VUC samt nye ungdomsboliger og Kolding Å.

”Vi ser her et stærkt eksempel på, hvad godt tværgående samarbejde i erhvervslivet kan føre til. Vi har i Erhvervsstrategi 2022 også et mål om at få flere arbejdspladser til kommunen, og med et ryk på 125 nye arbejdspladser på en gang fra Danske Bank, kan vi kun være tilfredse”, siger adm. direktør, Tommy Langhoff fra Business Kolding.

Planen er, at Sydbank flytter ind i april 2018, men Danske Bank kommer i sommeren 2018.

Andre nyheder

Vækstfonden får kontorplads hos Business Kolding

Fra januar 2019 får Vækstfonden fast kontorplads hos Business Kolding i Pakhuset. Samarbejdet skal gøre det nemmere for virksomheder og iværksættere at få råd og sparring om finansiering og vækst.

Stor opbakning til Nytårskuren

Godt 500 erhvervsfolk var samlet på Koldinghus i fredags til Business Koldings traditionsrige nytårskur, og de overværede en meget overrasket Hans Erik Bylling modtage den flotte titel som Årets Koldingborger 2018.

Hans Erik Bylling bliver Årets Koldingborger 2018

I dag blev Hans Erik Bylling kåret som Årets Koldingborger 2018 ved Business Koldings nytårskur. Denne ærestitel tildeles en gang årligt en person, som på en særlig måde har gjort en indsats for Kolding og derved har gjort Kolding kendt ud over kommunegrænsen.

Kolding kan

Læs julehilsen fra Business Koldings administrerende direktør.