Normalt er det de studerende, som fejrer deres eksamen hos IBA Erhvervsakademi Kolding. Men nu er det akademiet selv, der kan juble over, at ’eksamen er i hus’. For anden gang i træk er IBA nemlig blevet akkrediteret af et udvalgt ekspertpanel. Det er det ypperste kvalitetsstempel, en dansk uddannelsesinstitution har mulighed for at opnå.

15. marts 2024
IBA

Den fornyede akkreditering er gyldig de kommende 6 år. Og den har stor værdi for IBA’s mange studerende – både nuværende og kommende – fortæller fungerende rektor Jeanette Lemmergaard:

“...når studerende vælger os, så vælger de ikke bare en uddannelse, de vælger en garanti for kvalitet og relevans, der matcher erhvervslivets behov.”

Jeanette Lemmergaard, IBA

- Akkrediteringen viser, at det systematiske arbejde med at sikre kvaliteten i vores uddannelser virkelig fungerer i praksis. Og det betyder, at når studerende vælger os, så vælger de ikke bare en uddannelse, de vælger en garanti for kvalitet og relevans, der matcher erhvervslivets behov, siger hun.

Jeanette Lemmergaard tilføjer, at akkrediteringen skyldes en målrettet holdindsats, som alle på IBA kan være stolte af.

- Det er ikke blot et flot kvalitetsstempel – det er en ægte klapsalve til vores kollektive indsats for at sikre topkvalitet i vores uddannelser, siger hun.

Resultat af lang proces

Akkrediteringen er resultatet af en proces, som begyndte allerede i oktober 2022. Da indledte IBA nemlig dialogen med Danmarks Akkrediteringsinstitution, som derefter nedsatte et ekspertpanel på fem relevante personer fra Norge, Sverige og Danmark.

Siden dengang er mange dokumenter blev nærstuderet og 55 ansatte, studerende og virksomhedsrepræsentanter blevet interviewet grundigt om deres oplevelser af hverdagen og undervisningen på IBA. Alt materiale – både mundtlig og skriftligt - er taget med i betragtning, før den positive bedømmelse var en realitet.

“Jeg synes, det siger en hel del om kontinuiteten i det daglige arbejde, at det nu er anden gang i streg, vi modtager en akkreditering uden anmærkninger.”

Jeanette Lemmergaard, IBA

- Jeg synes, det siger en hel del om kontinuiteten i det daglige arbejde, at det nu er anden gang i streg, vi modtager en akkreditering uden anmærkninger. Alt i alt er det meget tilfredsstillende for alle ansatte, men i høj grad også for alle dem, der tager deres uddannelse på IBA – eller overvejer at gøre det, siger Jørn Pedersen, der er formand for IBA’s bestyrelse.

Med akkrediteringen kan IBA fortsat udbyde sine mange videregående uddannelser med et kvalitetsstempel som ’statsgodkendte’. Hvert år er der 1.100 studerende, som tager en eksamen på fuldtid hos IBA, mens 12.500 tager en af akademiets mange efteruddannelser. Hertil kommer 350 studerende, som selv har betalt for at læse en engelsksproget bachelor eller masteruddannelse.

Fakta om akkreditering

Akkreditering har som formål at sikre høj kvalitet på de danske videregående uddannelsesinstitutioner og deres uddannelser. Et par af nøgleordene er ’faglig kvalitet’ og ’relevans’.

Det er op til uddannelsesinstitutionerne selv, hvordan de arbejder med at sikre kvalitet og relevans af deres uddannelser.

Med en positiv akkreditering får uddannelsesinstitutionen flere muligheder for blandt andet at oprette nye uddannelser og justere på de eksisterende.