Er din leverandør bæredygtig? Dokumentationskravene for bæredygtighed griber om sig. Mange virksomheder oplever, at deres store kunder nu stiller krav om, at de også skal dokumentere deres leverandørers bæredygtige indsatser. Få tjek på din leverandørkæde og indsigt i dine dokumentationskrav med gratis sparring.

15. december 2023
Erhvervshus Sydjylland

Med Bæredygtige Værdikæder kan du nu få viden og værktøjer til at fremme ansvarlig virksomhedsadfærd i din leverandørkæde. Bæredygtige Værdikæder er et gratis skræddersyet sparringsforløb, der hjælper jeres virksomhed med at forstå og leve op til kravene for due diligence for bæredygtighed.

En forretningsudvikler fra Erhvervshus Sydjylland vil sammen med jer gennemgå jeres værdikæde og give jer værktøjer og skabeloner til jeres arbejde med ansvarlig leverandørstyring.

Med Bæredygtige Værdikæder får du
Et sparringsforløb med en forretningsudvikler samt adgang til viden, templates og værktøjer. Sparringsforløbet giver jer overblik over, hvor I har risici og muligheder i jeres leverandørkæde.

I bliver klar til at håndtere dokumentationskrav fra f.eks. jeres kunder og kan kommunikere jeres bæredygtighedsindsatser uden ukendte faktorer.

Bæredygtige Værdikæder er for alle virksomheder, der ønsker at få et større overblik over bæredygtighed i hele deres værdikæde. Tilbuddet er finansieret af Erhvervsstyrelsen og koster kun jeres tid og virkelyst.

Kort om metoden Due Diligence for bæredygtighed
Due Diligence for bæredygtighed er en metode, hvor virksomheden gennem seks skridt får overblik over sin værdikæde og får prioriteret indsatsen. De seks skridt bygger på OECD’s anbefalinger for ansvarlig virksomhedsadfærd og gør virksomheden klar til den kommende CSDD-lovgivning.

Bæredygtige Værdikæder kan tage dig gennem alle seks skridt eller fokusere på jeres specifikke udfordringer.

De seks skridt, du kommer igennem er:

  • At lave en politik for ansvarlighed og forankre den i virksomheden
  • At lave en risikovurdering af leverandører i forhold til bæredygtighed
  • At lave en plan for, hvordan I håndterer eventuelle risici
  • At lave løbende opfølgning
  • Hvordan man kommunikerer sine tiltag
  • Klagemekanisme og genopretning

De 6 skridt er udviklet af OECD som Due Diligence Guidance for Responsible Business Conduct. Værktøjet hjælper virksomheder med klare praktiske forklaringer på, hvordan man implementerer ansvarlighed gennem hele værdikæden.