I 2020 tog Berit Krogh Pallesen en modig beslutning. Efter 17 år som sælger i tøjbranchen valgte hun at tage springet og blive selvstændig. På familiens ejendom i Hjarup indrettede hun en lille butik, Fin-Fin, der specialiserer sig i dametøj. Butikken har siden udviklet sig til en blomstrende forretning.

10. juni 2024
Tanja Marek

Berit åbnede Fin-Fin under coronapandemien, en tid hvor mange virksomheder måtte kæmpe for deres overlevelse. Restriktionerne gjorde, at butikken ikke kunne holde åbent som normalt, men Berit fandt kreative løsninger. Hun begyndte at lave videoer, hvor hun præsenterede butikkens tøj, og kunderne kunne derefter bestille de varer, de ønskede at prøve. Tøjet blev pakket i poser og hængt ud i garagen, hvor kunderne kunne hente det. Den innovative tilgang viste sig hurtigt at være en succes.

Da hun startede, var Berit ikke sikker på at hun kunne leve af butikken, men allerede efter den første måned kunne hun se, at det var muligt at trække en løn ud til sig selv. Fin-Fin har haft økonomisk fremgang hvert år siden starten.

Butikken, som startede i et mindre lokale, er nu blevet mere end dobbelt så stor. Fin-Fin er ikke blot en fysisk butik, men også en digital succeshistorie. Berit og hendes team laver stadig liveshopping på Facebook hver tirsdag kl. 20.00, en begivenhed der tiltrækker op til 200 seere hver gang. Liveshopping har vist sig at være en effektiv metode, hvor kunderne får en oplevelse, der svarer til at have 200 kunder i butikken på halvanden time. Ordrer bliver sendt til hele Danmark, og mange kunder vælger at afhente deres køb i butikken, hvilket ofte fører til yderligere salg.

Butik Fin-Fin ligger i Hjarup.

Berit har også formået at skabe en social og hyggelig atmosfære omkring Fin-Fin. Butikken arrangerer pigeaftener med snacks og bobler, og der holdes udsolgte kundeaftener, modeshows og foredrag. Disse events tiltrækker kunder, som sætter pris på muligheden for at shoppe om aftenen, når de har bedre tid.

Sortimentet i Fin-Fin er nøje udvalgt og inkluderer de nyeste trends fra Frankrig og Italien samt enkelte danske mærker som Only og Sisters Point. Sortimentet omfatter kjoler, skjorter, jakker, smykker, tørklæder og støvler i et prisleje, hvor alle kan være med – de fleste varer koster under 500 kr. Det har gjort Fin-Fin til en populær butik for modebevidste kvinder, der søger unikke varer, som ikke findes i andre lokale butikker.

For at håndtere den voksende forretning har Berit ansat Karina Tønder, som kommer fra en stilling som grafiker i modebranchen. Karina planlægger de sociale medier og liveshopping – og så er hun også at finde i butikken. Derudover har butikken medarbejderen Karen, som arbejder nogle timer om ugen, hvilket giver Berit tid til at fokusere på indkøb, regnskab og forberedelse til liveshopping.

Fin-Fin i Hjarup er et inspirerende eksempel på, hvordan man med innovation, kreativitet og hårdt arbejde kan skabe succes selv i de mest udfordrende tider. Berit Krogh Pallesen har med sin butik ikke kun skabt en forretning, men også et samlingspunkt for lokalsamfundet og andre tøjinteresserede kvinder.