970 elever er tilmeldt dette års Projekt Edison, hvor 6. og 7. klasses elever dyster i innovation og entreprenørskab, og træner dermed kompetencer der er guld værd for virksomhederne. Til at gøre eleverne endnu bedre, har vi brug for dig som dommer.

15. september 2023

Når den lokale Projekt Edison finale løber af stablen d. 3. november på IBC er det igen i år med rekordmange deltagere – nemlig 970 elever. Sidste år deltog samme antal, og vi var dermed den kommune i Danmark med flest deltagende elever. En rekord vi kan være stolte af. Udover eleverne fra grundskolen, deltager også 90 elever fra IBC som arrangør og dommer.

Projekt Edison er en sjov og lærerig opfinderkonkurrence, hvor eleverne gennemgår en innovativ læringsproces. Dette års tema er ”Vi skaber energi”, og er blevet til i et samarbejde mellem Fonden for Entreprenørskab og Klima- Energi- og Forsyningsministeriet.

“...selvom vi har mange gode bud på, hvad vi vil gøre, så er det nødvendigt, at vi hele tiden forsøger at få nye ideer, tænke på nye måder og lader os inspirere.”

Lars Aagaard, Klima-, energi- og forsyningsminister

- Det er virkelig fantastisk, at Projekt Edison i år kommer til at handle om energi og entreprenørskab. Lige nu arbejder politikere og regeringer over hele verden på at finde gode løsninger på vores energiudfordringer. Og selvom vi har mange gode bud på, hvad vi vil gøre, så er det nødvendigt, at vi hele tiden forsøger at få nye ideer, tænke på nye måder og lader os inspirere. Og her tror jeg, at børn og unge kommer til at spille en vigtig rolle,” siger klima- energi og forsyningsminister Lars Aagaard.

Eleverne arbejder med projektet ude på skolerne, og så samles alle kommunens elever til en festlig og inspirerende kommunefinale på IBC fredag d. 3. november kl. 8.00-13.00. Og det er her du kommer ind i billedet. Business Kolding står hvert år for at rekvirere omkring 45 dommere, der kan deltage på dagen. Opgaven består i at besøge eleverne på deres stande, og høre om deres idé, hvorefter der gives point efter nogle forudbestemte kriterier. Vær forberedt på at møde energiske, passionerede og ikke mindst kreative unge mennesker.

De ti bedste hold fra Kolding kommune går videre til landsfinalen, men inden da skal de igennem en pitch-dag, og her har vi ligeledes brug for hjælp.

Vil du høre lidt om, hvordan det er dommer, så se denne video.

Tilmeld dig som dommer her:

Spørgsmål eller yderligere information, kontakt Tanja

Tel +45 6077 6027
tamar@businesskolding.dk
Erhvervs- og kommunikationskonsulent

Tanja Marek