Tillykke med dit svendebrev – du fortjener en fest. Sådan lyder ordene i den invitation, der netop nu bliver sendt ud til alle, der har afsluttet en erhvervsuddannelse i 2023, samt de virksomheder der har har haft dem ansat. De skal fejres ved en fest d. 25. januar 2024 i Forum Kolding.

24. november 2023

Det er UU Kolding, FOA, Fagbevægelsens Hovedorganisation og Business Kolding, der er gået sammen om at lave en fest for de nyudlærte og deres lærepladser. Fagenes Fest er en helt særlig aften, der er dedikeret til at hylde de nyudlærte svende samt de virksomheder og lærere, der bidrager til, at dygtige elever hvert år bliver uddannet og kan være med til at skabe udvikling og vækst.

- Vi synes, det er vigtigt, at vi fejrer dem der tager en erhvervsuddannelse, fortæller arbejdsgruppen bag arrangementet. Både for at give de nyudlærte en fest lige som vi fejrer studenterne, når de får deres huer på, men også for at skabe ekstra opmærksomhed omkring erhvervsuddannelserne.

På aftenen uddeles der flere legater, bl.a. for Årets nye Håndværker, Årets Kammerat, Årets Fighter, Årets Faglærer og Årets Læreplads. Har du et bud på, hvem der skal modtage en eller flere af priserne, så kan du indstille dem her.

Konferencier på aftenen er komiker Anders Nielsen, der selv er uddannet tømrer. Det ligger ham meget på sinde, at få flere til at vælge en erhvervsuddannelse, og han har da også været til møde med Statsminister Mette Frederiksen, for at give sit bud på, hvordan vi gør det mere attraktivt.

I sit show giver han et levende indblik i livet som håndværker i dagens Danmark, hvad end du er håndværker eller ej. Du kan få en smagsprøve på, hvem han er i showet ”Svendeprøven”. Han har været med i finalen ved DM i Stand-up, både i 2015 og 2017, og senest er han gået viralt med to facebookopslag: "Det er kun de dumme, der bliver håndværkere” og ”Jeg kunne aldrig falde for en håndværker”.

Kender du en nyuddannet, så giv dem endelig besked om dette arrangement. Vi håber også, at se en lang række virksomheder, der vil være med til at fejre de nyuddannede. Der kan bestilles billetter her. Det er gratis for de udlærte fra en erhvervsuddannelse, mens familie, lærested osv. kan købe billetter for 300 kr.

Ud over initiativtagerne er en række sponsorer også med til at gøre arrangementet muligt, nemlig Kolding Kommune, Fagbevægelsens Hovedorganisation, Hotel Koldingfjord, Maya Soele, Bygma, Arbejdernes Landsbank, Stark, Delpro, Alfix og Beckhoff Automation

Der er stadig plads til flere sponsorer og virksomheder der vil give legater, så kunne du tænke dig at være med, så kontakt Tanja

Tel +45 6077 6027
tamar@businesskolding.dk
Erhvervs- og kommunikationskonsulent

Tanja Marek

Tilmeld dig Fagenes Fest og indstil dine kandidater til priserne: