Tilbage i september sendte Kolding Kommune og Business Kolding en status ud til alle virksomheder i kommunen via de sociale medier, en status på COVID-19 situationen i kommunen. Med den stigende smitte er det tid til endnu en opdatering.

2. november 2020

Henover sommeren gik vi og troede, at COVID-19 snart ville slippe sit tag i Danmark – men sådan kom det ikke til at gå. COVID-19 vendte tilbage, også tidligere end sundhedsmyndighederne havde regnet med, og nu stiger tallene igen med høj fart – i fredags slog landet rekord med 1200 smittede.

Mundbind er blevet den nye hverdag, både i butikker, på restauranter og på flere arbejdspladser, men endnu ser vi ikke et faldende smittetal, tværtimod er smittetallene i Kolding steget fra fredag (67 tilfælde) til mandag (92 tilfælde). Derfor er det også endnu vigtigere end i september måned at sende en opfordring til det samlede erhvervsliv om at passe på sig selv og hinanden.

Det er NU, vi sammen kan gøre en forskel. Det er NU, vi skal gøre alt, hvad vi kan, for at hindre yderligere smittespredning, så vi fortsat kan holde samfundet åbent. Så vores børn og unge fortsat kan have en hverdag i deres skoler og dagtilbud. Så vi kan holde gang i detailhandlen. Så vores service- og produktionsvirksomheder kan holde dampen oppe. Så hoteller, restaurationer, caféer, kultur- og foreningsliv forhåbentlig snart kan vende tilbage til en hverdag med kunder i butikken.               

Opfordringen fra Kolding Kommune og Business Kolding lyder derfor stadig, at virksomhederne skal stå sammen om at bekæmpe COVID-19 – ved at hold afstand, vaske og spritte hænder og blive hjemme hvis man føler sig syg. Vi bakker også op om regeringens opfordring til at arbejde hjemme i det omfang arbejdsopgaverne tillader det, så vi minimerer smitten på arbejdspladsen.

Hvis vi alle gør en ekstra indsats i kampen mod COVID-19 nu, kan vi forhåbentlig snart se et fald af smittede i Kolding Kommune.  

Generel information og vejledning omkring COVID-19 kan findes på www.coronasmitte.dk

Tak for jeres fortsatte opbakning i kampen mod spredning af COVID-19.

 

Kolding Kommune og Business Kolding