Det er den tid på året. Den tid hvor Danmarks største erhvervsorganisation Dansk Industri spørger virksomhederne inden for de brancher, som de repræsenterer, hvordan de bedømmer den lokale erhvervsvenlighed.

12. april 2024
Morten Bjørn Hansen

Det er 15. år i træk, at undersøgelsen gennemføres og de samlede resultater offentliggøres først til efteråret, hvis det går som det plejer.

Jeg håber, at så mange virksomheder som muligt deltager i undersøgelsen, så vi får et repræsentativt resultat.

Kolding Kommunes placering på ranglisten over kommunernes erhvervsvenlighed, ifølge DI, er en blanding af statistiske data og virksomhedernes vurderinger i spørgeskemaet.

Jeg synes der er en række tiltag, som det er værd at have i baghovedet, når man giver sin vurdering af kommunens erhvervsvenlighed.

  1. Kolding Kommunes erhvervsliv er i Iris Groups analyse af lokale erhvervspræstationer udpeget som Syddanmarks stærkeste erhvervskommune. Målt på parametre som beskæftigelsesudvikling, eksport, produktivitet, iværksætteri og vækst er vi 8. bedst i hele Danmark og stærkest i Syddanmark.
  2. Der investeres kraftigt i udbygningen af den grønne energi. To solcelleparker er under opførelse, og yderligere 4 er under konkret planlægning.
  3. Dialogen mellem virksomhederne og kommunen er styrket, og der er en ny erhvervspolitik under udarbejdelse, som virksomheder involveres i.
  4. Der er afsat midler af til udvikling af Campus Kolding, og samarbejdet med uddannelsesinstitutionerne har ført til, at der arbejdes målrettet for nye IT- og Ingeniøruddannelser i Kolding hos SDU og IBA. Allerede efter sommerferien starter et større antal studerende på SDU’s nye engelsksprogede kandidat i Data Science.
  5. Kolding Kommune investerer massivt i udbygningen af infrastrukturen de kommende år. Nye vejanlæg ved erhvervsarealerne ved Tankedalsvej, 1. etape af Sydlig Ringvej og en udbygning af krydset ved Jens Holms Vej og Fynsvej er blandt de tydelige aftryk.

Sidste år fik Kolding en 38. plads i DI’s måling. Virksomhederne i undersøgelsen mener det er særlig vigtigt, at kommunen prioriterer at arbejde med arbejdskraft, uddannelse og infrastruktur og transport.

  2016 2017 2018 2019 2020 2021 2022 2023
Koldings placering 15 24 29 39 65 34 33 38