Det Syddanske EU-kontor er DIN samarbejdspartner i EU, i hvert fald når det gælder om at søge udviklingsmidler, samarbejdspartnere eller kompetencer til dit nye og spændende projekt med en europæisk merværdi og et stort markedspotentiale.

21. december 2020

EU programmerne kan godt være en kæmpe jungle at finde rundt i, men med en garvet stifinder, kan man sagtens nå i mål.

Kontoret består af 14 ansatte med arbejdsplads i både Danmark og Bruxelles. De hjælper bl.a. virksomheder, offentlige myndigheder og andre institutioner med internationale udviklingsprojekter, partnerskaber, kompetencer og netværk gennem 1:1 vejledning, match med EU-programmer, kvalitetstjek af ansøgninger, sparring om EU-projektudvikling, adgang til europæiske og danske netværk og meget mere.

Sådan kan Det Syddanske EU-kontor hjælpe dig fra idé til projektstøtte, information og henvisning til den rette medarbejder.

Hvad kan man søge udviklingsmidler til?
Allerede nu står det altså klart, at EU’s nye programkatalog vil være præget af den grønne og digitale omstilling, men samtidig i stigende grad have fokus på brugerinddragelse, kreativitet og leg. Temaer, som stemmer godt overens med de designkompetencer, man har opbygget i designøkosystemet omkring Kolding.

Den grønne omstilling har fået ekstra vind i sejlene siden EU søsatte deres nye flagskib The European Green Deal. ’Den europæiske grønne pagt’ dækker over en storstilet vækstplan med en række strategiske initiativer, der skal sikre en grønnere og mere bæredygtig fremtid samt et klimaneutralt Europa i 2050.

Med et forventet budget på 615 milliarder kr. er forsknings- og innovationsprogrammet Horizon Europe et af de initiativer, der skal bidrage til, at EU når målene i Green Deal. De klare politiske målsætninger i vækststrategien går igen i rammeprogrammet og afspejler det store fokus på at udvikle Europa i en grøn, bæredygtig og cirkulær retning. Horizon Europe vil være struktureret omkring en række klynger og missioner, der skal løse samfundsmæssige udfordringer, synliggøre vigtigheden af forskning og innovation og styrke EU’s konkurrenceevne. Her spiller den digitale omstilling og ikke mindst produktionsteknologier, kunstig intelligens, robotteknologi m.m. en central rolle for EU’s målsætninger.

I den nye programperiode vil budgettet for EU’s uddannelses- og forskningsprogram Erasmus+ stige markant. Også her vil der være stort fokus på at skabe et grønnere og mere inkluderende, digitalt og internationalt Europa. Programmet rummer en meget bred vifte af muligheder for både enkeltpersoner og organisationer og yder tilskud til mobilitets- og samarbejdsprojekter på alle niveauer af uddannelse.

Eurostars: EU-støtte til små og mellemstore virksomheder
I den nye programperiode er der også fokus på udvikling af nye og innovative teknologier med en europæisk merværdi og et stort markedspotentiale. Har din virksomhed et projekt med disse egenskaber, kan Eurostars-programmet være en måde at komme tættere på markedet. Eurostars yder økonomisk tilskud inden for alle fagområder til små og mellemstore virksomheder.

Er du interesseret i at høre mere, kommer Det Syddanske kontor i Bruxelles gerne forbi sammen med Business Kolding til en nærmere drøftelse af de forskellige tilskudsmuligheder.

Kontakt gerne EU-konsulent Else Dyekjær Mejer (edm@southdenmark.be) for mere info.