Business Kolding kan i dag fejre 20 års jubilæum, og det blev markeret ved en kort og uformel reception.

Her deltog repræsentanter fra både byråd og bestyrelserne samt medarbejderne.

I løbet af de sidste 20 år er der sket mange ting, men vigtigst af alt er det fortsat gode samarbejde mellem kommunen og erhvervsfremmeorganisationen. I Kolding har der i tyve år været et mandat til at drive en organisation på erhvervslivets vilkår, og i Kolding har erhvervspolitikken ikke været svingende, som man har oplevet i andre kommuner.

- Fra vores dialog med andre ved vi, at der mange steder bruges store ressourcer på uproduktive organisatoriske diskussioner. I Kolding er vi bestemt ikke altid enige – og det skal vi heller ikke være – men vi bruger tiden på at diskutere løsninger for erhvervslivet frem for organisering og interne kampe”, fortæller Adm. dir., Business Kolding, Tommy Langhoff.

De 20 år med en konstruktion som selvstændig fond er også årsagen til, at Kolding er så stærk en erhvervskommune.

- At have en erhvervsorganisation som hver dag arbejder på at formidle samarbejde mellem forskellige aktører og som leverer services af høj kvalitet til virksomhederne er en af de vigtige forklaringer på den positive udvikling. Siden dengang har mange kommuner kopieret eller søgt inspiration i Business Kolding konstruktionen. Senest vores naboer i Fredericia”, siger Borgmester I Kolding, Jørn Pedersen.

Business Kolding hviler ikke på laurbærerne. Koldings nye strategi på erhvervsområdet, der gælder frem mod 2022, sætter nye ambitiøse mål.

Se mere om strategien.

Se indslaget fra TV Kolding

Andre nyheder

Erhvervsledere tager ansvar for finansiering til næste generation af virksomheder

Som første sted i Danmark går lokale erhvervsledere i Kolding kommune sammen om at skabe finansiering til tidlige iværksættere, dvs. de ambitiøse og dygtige iværksættere med et godt forretningskoncept, men som ikke endnu er langt nok i udviklingen af deres forretning, til at de kan opnå finansiering hos de traditionelle finansieringskilder som bank og business angels.

Koldings erhvervsliv hyldet til Awardshowet 2018

Humøret var højt og rammerne sat til en festlig aften, da Foreningen Business Kolding inviterede til det årlige Awardshow på Comwell Kolding, hvor Kolding Kommunes erhvervsliv blev hyldet.