Har du en drøm om at blive iværksætter? Har du en god idè? Og er du samtidig ledig? Ja så kan det være at et 6-ugers iværksætterforløb for ledige er det helt rigtige springbræt for dig.

18. maj 2020

En af de negative konsekvenser af Corona-krisen er et højt antal ledige – og knap så mange job at søge. Så går du med en iværksætterdrøm i maven, så kan det være, det er nu den gode idé skal findes frem fra skuffen.

Business Kolding tilbyder i samarbejdet med Jobcentret i Kolding Kommune et 6-ugers iværksætterforløb for ledige, der har en god idé til at starte virksomhed. Under forløbet, som foregår i Pakhuset på havnen, arbejder man på sin virksomhed – fra idé til eksekvering.

En af de iværksættere, der har været gennem forløbet, er Merete Hellesøe, der arbejder med designledelse og digital markedsføring. For hende startede det som en lille interesse, en nysgerrighed og en drøm:

- Med iværksætterforløbet hos Business Kolding blev det muligt at udvide min horisont, koncept, strategi og målrettethed. Business Koldings tilbud til iværksættere har sikret, at jeg nu har taget de første vigtige skridt mod en fremtid som iværksætter. Undervejs deltog jeg også i forløbet Tankestrøm, som leverede yderligere redskaber og netværk, som kan bidrage til at effektivisere min rejse.

Undervejs i forløbet har man mulighed for sparring med en mentor i op til 12 timer, og man får lavet en persontypeprofil. En af de mentorer, der er tilknyttet 6-ugers forløbet, er Thomas Hjortshøj, der til daglig driver reklamebureauet Concepthuset.

“I løbet af de 6 uger kommer vi dybt ned i maskinrummet og fokuserer på de områder, der er vigtige for den enkelte og vigtige for den succes, det i dag kræver, at drive virksomhed.”

Thomas Hjortshøj, Concepthuset

- Som mentor for iværksætterne møder jeg mange initiativrige og entusiastiske iværksættere, der har brug for de sidste fif, før de starter deres egen virksomhed. Det er både fornøjeligt, lærerigt og inspirerende at have 1-til-1 rådgivning og vejledning med dem primært inden for salg og markedsføring, men også inden for forretningsforståelse, mennesket bag, udviklingsmuligheder og tilsvarende. I løbet af de 6 uger kommer vi dybt ned i maskinrummet og fokuserer på de områder, der er vigtige for den enkelte og vigtige for den succes, det i dag kræver, at drive virksomhed.

- Min fornemmeste opgave er, at klæde iværksætteren ordentlig på, så de er 100% klar, når forløbet slutter. Jeg er glad for, at vi så er en del af hinandens netværk efterfølgende og i den grad bruger hinandens kompetencer fremadrettet.

Kunne forløbet være noget for dig eller en du kender, er første skridt at kontakte din jobkonsulent på Jobcentret, da det er dem der godkender, hvem der kan få forløbet bevilget.

Er du interesseret i at høre mere så kontakt

Tel +45 6077 6027
tamar@businesskolding.dk
Erhvervs- og kommunikationskonsulent

Tanja Marek