Koldings virksomheder skaber fortsat nye arbejdspladser.

14. november 2019
Af Morten Bjørn Hansen, adm. direktør Business Kolding

Fra 2. kvartal 2018 til 2. kvartal 2019 blev der skabt 480 nye job i Kolding, viser en analyse fra Business Kolding, på baggrund af særudtræk fra Danmarks Statistik.

I andet kvartal 2019 var der således 52.264 arbejdspladser i Kolding, fordelt på både private og offentlige arbejdspladser, svarende til en vækst på 0,9 pct. i forhold til året før.

Dykker man længere ned i tallene er der store forskelle på beskæftigelsesudviklingen i de enkelte brancher. Mens der er dele af servicesektorerne som taber terræn, f.eks. rengøring og videnservice, så har handelsvirksomhederne, hoteller og restaurationer har haft en pæn fremgang.

 Kilde: Danmarks Statistik og Business Kolding

Højdespringeren er finans- og forsikringsbranchen, som er vokset med 107 nye job, svarende til en vækst på 13,4 procent.

”Vi har fået en regional styrkeposition inden for finansverdenen, efter at flere store banker har valgt at placere deres regionale udgangspunkt i Kolding. De ser også en meget stor fordel i at placere sig tæt på uddannelsesmiljøet”, siger Morten Bjørn Hansen.

De største private brancher i Kolding Kommune er dog stadig klart industri og handel.

I handelsvirksomhederne, der tæller detailhandel, bilhandel, engroshandel og internethandel, var der i andet kvartal 2019 10.911 ansatte, en vækst på hele 382 ansatte i forhold til året før.

Beskæftigelsen i hele Trekantområdet er samlet steget med 1,9 procent. Kolding og Vejle er de to kommuner i Trekantområdet med flest arbejdspladser.

 Kilde: Danmarks Statistik og Business Kolding

Med en samlet stigning i beskæftigelsen på 1,9 procent ligger Trekantområdet lidt over landsgennemsnittet på 1,5 procent fra 2. kvartal 2018 til 2. kvartal 2019.

Note: Beskæftigelsen er i denne analyse opgjort som det samlede antal ansatte.

For yderligere oplysninger, kontakt

Tel +45 9137 3119
mbh@businesskolding.dk
Adm. direktør

Morten Bjørn Hansen