I Trekantområdet har uddannelsesinstitutioner og erhvervsliv forpligtet hinanden til at stå sammen om at skabe de bedste karrieremuligheder for fremtidens produktionsmedarbejdere.

Den tid, hvor hovedparten af de ansatte på en produktionsvirksomhed var ufaglærte arbejdere med ensformigt samlebåndsarbejde, er for længst forbi. I Trekantområdet ved vi, at det i dag kræver højt specialiserede medarbejdere i alle led af produktionen for at drive en konkurrencedygtig virksomhed. Det er nødvendigt til stadighed at uddanne vores kompetente medarbejdere i industrien, så de er rustet til at mestre de udfordringer, udviklingen bringer med sig.

Der er allerede rift om disse dygtige medarbejdere, og efterspørgslen vil blive endnu større i årene, der kommer.

“At være industritekniker i Danmark i dag er et højt specialiseret arbejde, som kræver moderne maskiner og yderst kompetente medarbejdere”

Michael Hemmingsen, adm. direktør, TripleCut A/S

I Trekantområdet har vores produktionsvirksomheder og uddannelsesinstitutioner indgået et unikt samarbejde, for at sikre, at virksomhederne også i fremtiden får den kvalificerede arbejdskraft, de skal bruge for at vækste yderligere. Samarbejdet er formaliseret i foreningen Danish International Manufacturing Academy (DIMA), der har medarbejdere dedikeret til at sikre den bedst mulige fremdrift.

DIMA arbejder målrettet med at få flere unge til at vælge en erhvervsuddannelse og en karrierevej inden for produktion. Vi har stort fokus på at få unge ind på de uddannelser, hvor der er praktikpladser og jobmuligheder til dem. Til gavn for vores virksomheder, der mangler deres kvalifikationer, og for de unge, som oplever, at der er brug for lige netop deres kompetencer.

Takket være det unikke samspil mellem virksomheder, jobcentre, uddannelsessteder og VEU-centret er vi i stand til at klare efterspørgslen på kort sigt ved at bygge videre på de mange gode kræfter, vi allerede har. Det kan fx være ufaglærte medarbejdere med erfaring og stor viden indenfor produktion, der gennem opkvalificering kan bestride de faglærte stillinger, som vores virksomheder har brug for at få besat.