Som iværksætter har du adgang til et stort udvalg af værktøjer og inspirationskilder.

Her har vi samlet nogle af dem - vælg de værktøjer der er relevante for dig og tilpas dem til din egen situation og virksomhed.

Forretningsmodel
I Business Model Canvas kan du lege med din forretningsmodel, altså hvordan du skal tjene penge, det er et godt og overskueligt sted at starte. Se en kort film om Business Model Canvas her. Er det svært at forholde sig til, kan det ofte være nemmere at starte med Value Proposition Canvas, du kan se en kort film her.

Det kan også være en god mulighed at starte med nogle af de mange online værktøjer, der tager dig igennem alle de ting du bør have styr på. Prøv f.eks. Lean Business Planner (kræver login). 

Forretningsplan
Hvis du skal ud og skaffe ekstern kapital til din virksomhed, kan det være en fordel at udarbejde en forretningsplan. En forretningsplan er en beskrivelse af den virksomhed du vil etablere, og er en plan for, hvordan du vil drive og udvikle den. Planen vil bl.a. kunne samle trådene fra dine øvrige forbe­redelser og derved gøre din start af virksomheden meget mere overskuelig – både for dig og dine rådgivere.

Denne miniforretningsplan kan udfyldes forud for den første vejledning med en konsulent – tag den evt. med til Gratis Rådgivning. Når du skriver 10-15 linjer om hvert punkt, får virksomhedskonsulenten et indtryk af dig og din virksomhed, og du får sandsynligvis en bedre vejledning.

Budgetter
Budgetskemaerne kan være med til at give dig et økonomisk overblik. Der er tale om et simpelt regneark, som kan give dig et fingerpeg om udgifter i forbindelse med etableringen, driften samt eventuelt behov for tilførsel af lån i et pengeinstitut.

Gameplan
En gameplan/handlingsplan kan være med til at skærpe visionen for din virksomhed, gøre dine mål overskuelige og fastlægge de(t) første skridt.

SKAT
Start-up med skat er SKATs hjælp til værksættere. Her finder du vejledninger til f.eks. registrering af virksomhed, oprettelse af NemKonto og indberetninger.

ØKONOMISTYRING
For mange er budgetter, skat, moms og økonomistyring noget af det der volder flest mentale kvaler. Heldigvis gør de teknologiske muligheder det hele tiden nemmere og nemmere. Du bør fra start bruge ét af de mange online systemer til økonomistyring, nogle af dem er endda gratis. Det kan eksempelvis være Dinero, Billys Billing, E-conomic eller et af de mange andre, du kan finde ved at søge på Google eller kontakte en revisor.

Bøger og videoer
Det fantastiske i dag er, at opskriften på at starte en succesfuld virksomhed er tilgængelig for alle. Du kan ”bare” sætte dig ind i emnet, følge anbefalingerne og så skal det nok gå. Vi ved godt, at det langt fra er så simpelt. Men ikke desto mindre, kan du overveje at kigge nærmere på: TEDtalks er inspirerende foredrag om fra verdens bedste eksperter og formidlere. Temaerne er ”idéer der er værd at sprede”.

Personlig performance
Tony Robbins og Mel Robbins

Effektiv opstart
Lean Startup (bog anbefales)

Guides
Valg af virksomhedsformProduktion & tilladelser og Forsikringer

Tests
IværksættertestenErfaringstesten, PrivacyKompasset og Min Vækstprofil.