Claus Møller Pedersen ville egentlig have købt en vingård i Italien, men pludselig dukkede muligheden for at købe Lindely Vingård op - lige uden for Kolding, og Claus slog til. Faktisk ved han næsten ikke noget om at lave vin, men han ved noget om at drive forretning.

7. april 2022

Da muligheden for at købe Danmarks 3. største vingård dukkede op, var Claus Møller Pedersen hurtig til at slå til. Han overtog vingården, der ligger i dejlige omgivelser tæt på Kolding Fjord, den 1. januar 2021, men gik først officielt i gang 1. marts 2021.

“Jeg kunne jo hurtigt konkludere, at det er væsentligt nemmere at starte i Danmark end Italien, så derfor var beslutningen ikke så svær.”

Claus Møller Pedersen , Lindely Vingård

Jeg kunne jo hurtigt konkludere, at det er væsentligt nemmere at starte i Danmark end Italien, så derfor var beslutningen ikke så svær. Jeg har ikke købt vingården for at blive den helt store vinnørd, for jeg ved faktisk ikke så meget om vinproduktion, men jeg ved, hvordan man driver en forretning, og så elsker jeg at have gæster og fortælle den gode historie, fortæller Claus, der også driver to andre virksomheder.

Allerede det først år havde Claus, på trods af Corona, omkring 3.000 gæster på vingården og fordoblede omsætningen. Han har en partner med i vinfirmaet, som står for en del af salget, en partner der har samme visioner som Claus.

Vinmarkerne i det tidligere forår, inden de bliver grønne

Claus har i dag ansat et fransk-canadisk par, der er uddannet i vinbranchen, og de skal drive vinmarkerne og vinproduktionen, og de ved, hvad de snakker om. Der er 6 hektar med omkring 14.500 vinstokke – i 2021 havde de en rekord høst, hvilket gav næsten 15.000 liter vin.

“Jeg vil gerne være med til at sætte dansk vin på kortet, men en passion for vin, er ikke nok til at lykkes med en dansk vingård.”

Claus Møller Pedersen, Lindely Vingård

- Jeg vil gerne være med til at sætte dansk vin på kortet, men en passion for vin, er ikke nok til at lykkes med en dansk vingård. Det kræver også det bliver drevet som en professionel virksomhed, forklarer Claus. Vi har ansat folk med stor viden, men vi har også investeret i bedre og mere effektivt udstyr.

Hele tankegangen bag vinproduktionen er at være nytænkende og innovativ, og Claus vil gerne være ”den frække dreng i vinbranchen”.

- Vores mission er at få flere danskere til at drikke dansk vin, der ellers har ry for at være surt og dyrt. Vi har primært fokus på hvidvin og rosévin, men vi forsøger hele tiden med noget nyt, og i øjeblikket er det store Spritz og Vermouth.

Her er Nicolas, den nye Winemaker, i gang med trimme stokkene, så de er klar til den nye sæson.

Produktionen sker med tanke for miljøet. Klip fra grene og skaller fra druerne bliver brugt som gødning, og fremover bliver der sået kløver mellem rækkerne, der holder på næringen i jorden. Den nye vinbonde vil også optimere på planterne, så det giver en bedre høst.

- Ud over at vores vin smager godt, så er det også med tanke på miljøet, at mange kunder, både private og virksomheder, gerne vil købe lokalt, og ofte genbestiller. Så sparer vi på transporten af vin fra udlandet, forklarer Claus, der forudser, at de kommer til at mangle vin inden for få år på grund af den store efterspørgsel.