Visning af nyheder

Latinerkvarteret

Hvornår har du sidst været en tur ned gennem Låsbygade? En gang var området mest kendt for sine mange værtshuse, men de er fortid. Går man en tur, ned gennem det der kaldes Latinerkvarteret, bliver man mødt af en lang række spændende butikker. Og så har området et fantastisk naboskab, hvor virksomheder, grundejerforening, udlejere og borgere samarbejder om at få tingene til at ske.

Den 3. oktober 2024 bliver der holdt et brag af en fest i Forum Kolding. En fest der har til formål at hylde alle de elever, der har afsluttet en erhvervsuddannelse i 2024 – og de virksomheder der har haft dem ansat som lærlinge, elever og svende. Det bliver en aften med underholdning og uddeling af forskellige legater. Arbejdsgruppen bag, søger nu sponsorer, der vil være med til at skabe et brag af en fest.

Det er den tid på året. Den tid hvor Danmarks største erhvervsorganisation Dansk Industri spørger virksomhederne inden for de brancher, som de repræsenterer, hvordan de bedømmer den lokale erhvervsvenlighed.

Virksomheden Woitech har, indtil for ganske nylig, været en del af det lille industriområde i Skartved, tæt på landsbyen Sdr. Bjert. Virksomheden og efterspørgslen på deres specialfremstillede produkter er dog vokset støt, og de er nu at finde i nye og større lokaler på Ambolten i Kolding Syd. Ejerleder Anders Woitowitz, der er uddannet smed og sidenhen maskinmester, etablerede Woitech med fokus på at blive en professionel maskinleverandør med speciale indenfor fødevarebranchen, som netop er en erhvervsmæssig styrkeposition i Kolding kommune.

Heidi Antonsen kørte galt på ski i starten af 2023. Hun kørte frontalt ind i en mur, og lige efter styrtet kunne hun hverken stå eller gå, og var sikker på, at det betød et liv i kørestol. Men i stedet for at ende i en kørestol, førte hendes oplevelse til opstart af virksomheden Cryo Kolding, som hjælper andre med smerter.

Eltang Skole og Børnehave er UNESCO Verdensmålskole, og har altid gang i projekter, hvor eleverne skal inddrage Verdensmål, klima og bæredygtighed. De har lavet storkereder, plantet træer, genoprettelse af vandløb og så har eleverne selv været med til at lave et økolarie, som bliver brugt til undervisning. Nu er de klar til Verdensmålsdag – i børnehøjde.

Står du og skal i gang med at udarbejde CO2-regnskab, er der nu mulighed for at søge 50% tilskud fra CO2Puljen til at købe en konsulent, der kan hjælpe med opgaven.

Tror du, at dine indkøbsvaner ligner størstedelen af danskernes? E-handelsanalysen fra Dansk Erhverv for 2023 viser danskernes mad- og indkøbsvaner sammenlignet med tidligere år. Dansk Erhverv har trukket de vigtigste tal ud af analysen – dem får du her.

Normalt er det de studerende, som fejrer deres eksamen hos IBA Erhvervsakademi Kolding. Men nu er det akademiet selv, der kan juble over, at ’eksamen er i hus’. For anden gang i træk er IBA nemlig blevet akkrediteret af et udvalgt ekspertpanel. Det er det ypperste kvalitetsstempel, en dansk uddannelsesinstitution har mulighed for at opnå.

Som medlem af Foreningen Business Kolding kan du gratis blive medlem af Go Green-netværket, et netværk der sætter fokus på grøn omstilling, FN’s verdensmål og bæredygtighed. 246 virksomheder, altså mere end 30% af medlemmerne i Foreningen Business Kolding, har allerede takket ja til tilbuddet om at være med i Go Green – er det også noget for dig?

Torsdag formiddag kunne Business Kolding endnu en gang invitere indenfor til Business Lunch, i samarbejde med SDU Kolding, IBA Erhvervsakademi Kolding og Designskolen Kolding. 48 virksomheder og ca. 300 studerende deltog i matchmaking-arrangementet, som blev afholdt på SDU Kolding.

Ugen der gik

I den forgangne uge har der været fuld gang i arrangementerne hos Business Kolding. Huset har været fyldt med gæster fra lokale virksomheder, gymnasieelever og vi har været rundt i Kolding kommune, hvor der er blevet netværket og delt viden på kryds og tværs.

Torsdag eftermiddag afholdt Foreningen Business Kolding sin årlige generalforsamling, hvor der både var valg til Repræsentantskabet og bestyrelse i Foreningen Business Kolding. Formand Søren Ravn fortsætter på posten.

Vindere Award'24

Ud af de mange indstillede virksomheder, var 9 nomineret til de tre priser, som blev uddelt ved Foreningen Business Koldings Awardshow, der blev holdt på Comwell torsdag aften.

Der skal lyde et KÆMPE tak for sidst fra Foreningen Business Kolding i forbindelse med det store Awardshow 2024. Det var en festaften, der samlede Koldings virksomheder.

Torsdag d. 29. februar 2024 er der generalforsamling i Foreningen Business Kolding, hvor der skal vælges 10 nye medlemmer ind i Repræsentantskabet. Se listen over opstillede her!

Der er heftig aktivitet omkring Christiansborg i disse tider. Danmark skal efter mere end 3 års forarbejde – og lidt besynderlige pauser – have en ny iværksætterpolitik. 1,5 milliard kroner er afsat, og der er et tydeligt signal fra erhvervslivets ypperste lobbyister: Vi skal redde vores enhjørninger, så de ikke flytter til udlandet, fordi de mangler risikovillig kapital eller tynges af ufleksible skatteregler.

For tre år siden så det første menukort i Business Koldings Marketing á la Carte dagens lys. Siden starten har mere end 1780 gæster – fordelt på 500 unikke virksomheder – været forbi en eller flere af de 71 serveringer, og er blevet klogere på deres egen markedsføring. Nu er det nye menukort klar, så du kan booke bord.

Den 6. marts starter vi endnu et Business BackUp netværk, som er for soloselvstændige, etablerede iværksættere eller for dig der har en lille virksomhed med 1-3 ansatte og som mangler nogen at sparre med.

På Erhvervspraktikportalen kan skoleelever få hjælp til at finde deres praktikplads, så de kan afprøve det fag, de drømmer om efter skolen. I sidste uge havde Business Kolding selv fornøjelsen af at have en praktikant på besøg.

I sidste uge trådte iværksætter Michael Mølbæk fra Nordic Coffee House ind på en ny scene – nemlig i Løvens Hule. Han fik en investering på 1,2 mio. og har nu to løvinder med på holdet; Anne Stampe og Louise Herping Ellegaard. Michael fortæller her ærligt, hvordan det har været at deltage i DR’s Løvens Hule.

9 virksomheder går spændt og venter på at få lov til at fortælle nyheden om, at de er nomineret til en af de tre priser, som uddeles ved Foreningen Business Koldings Award Show d. 29. februar 2024 på Comwell.

I et lille værksted i baghaven står Seherzada Dedic og laver håndlavet papir – fyldt med små blomsterfrø som du kan få til at spire i en krukke eller i haven, når papiret først har været brugt som lykønskningskort, visitkort eller bryllupsinvitation. Spirpapir er papir der fortæller en historie, skaber glæde og biodiversitet.

Foreningen Business Kolding søger 10 nye medlemmer til repræsentantskabet i 2024. Vil du være en del af et spændende netværk, som er med til at give input til erhvervsudviklingen i Kolding Kommune? Så er Foreningen Business Koldings Repræsentantskab måske noget for dig?

I Koldinghus historiske rammer blev 76 virksomheder i fredags hyldet for at gå forrest i at løse nogle af samfundets store udfordringer som at sikre den nødvendige arbejdskraft, et mangfoldigt arbejdsmarked og et større fokus på at forebygge sygemeldinger.

I Jernbanegade i hjertet af Kolding midtby ligger LEA Ejendomspartner A/S, som på landsplan beskæftiger ca. 60 medarbejdere, hvoraf de 12 har deres daglige gang på kontoret i Kolding. Afdelingsdirektør Henrik Larsen er et kendt ansigt hos Business Kolding, hvor han af flere omgange har været valgt ind i både Repræsentantskab og bestyrelser.

Implementeret og anvendt rigtigt kan kunstig intelligens forbinde specialiseret viden med lokale erhvervskontorers relationer til målgruppevirksomheder. Det vil styrke erhvervskonsulenternes arbejde, skriver Morten Bjørn Hansen (Direktør ved Business Kolding og Formand for Dansk Erhvervsfremme), Mads Bruun Ingstrup (Lektor og leder af Center for Bæredygtig Erhvervsfremme, SDU) og Torben Munk Damgaard (Campusleder og institutleder for Sociologi, miljø- og erhvervsøkonomi, SDU) i et debatindlæg i Altinget.

Foreningen Business Kolding søger 10 nye medlemmer til repræsentantskabet i 2024. Vil du være en del af et spændende netværk, som er med til at give input til erhvervsudviklingen i Kolding Kommune? Så er Foreningen Business Koldings Repræsentantskab måske noget for dig?

Vi starter 2024 som vi sluttede 2023 – med en lang række spændende arrangementer i kalenderen. Vi er klar med både ny viden og spændende netværk.

Siden 1978 er der hvert år kåret en Årets Koldingborger. Og i år er ingen undtagelse. Årets Koldingborger 2023 er Pierre Legarth, hvis hjerte banker for Kolding.

Bruger du kunstig intelligens?

Kære alle virksomheder og samarbejdspartnere. På vegne af Fonden og Foreningen Business Kolding, vil vi gerne ønske jer en god jul og et godt nytår.

Her sidst på året gøres der ofte status over årets gang rundt i virksomhederne, og det samme gør vi i Foreningen Business Kolding. Året 2023 har været et bemærkelsesværdigt år for Foreningen Business Kolding, hvor der er blevet sat flere rekorder sammen med medlemmerne.

Er din leverandør bæredygtig? Dokumentationskravene for bæredygtighed griber om sig. Mange virksomheder oplever, at deres store kunder nu stiller krav om, at de også skal dokumentere deres leverandørers bæredygtige indsatser. Få tjek på din leverandørkæde og indsigt i dine dokumentationskrav med gratis sparring.

Det kan være, at du har planer om at investere i ny grøn teknologi eller udvikling af nye grønne produkter. Måske din virksomhed allerede er underlagt EU’s direktiver, eller måske har du allerede fået det første opkald fra en af dine større kunder, der spørger ind til jeres Co2 regnskab eller ESG-nøgletal?

Hele 76 lokale virksomheder modtager SammenomJOB 2024 for deres indsats med at hjælpe mennesker i arbejde, tiltrække unge til erhvervsuddannelserne og udvikle og opkvalificere medarbejdernes kompetencer.

På besøg med Borgmesteren

I løbet af året har Borgmester Knud Erik Langhoff og Direktør ved Business Kolding, Morten Bjørn Hansen sammen været på en lang række besøg hos virksomheder i Kolding kommune. Snakkene har været mange – og forskellige – da formålet med besøgene er at høre, hvad der rører sig ved virksomhederne, og der er jo forskel på om man er iværksætter, hotelejer, håndværker eller driver den store produktionsvirksomhed.

Campus Kolding tilbyder i forvejen en lang række videregående uddannelser, og fremover kan Syddansk Universitet også tilbyde en kandidatuddannelse i Data Science. En uddannelse der er efterspurgt af virksomhederne i området.

Erhvervspuljen er et økonomisk tilskud til private danske virksomheder, der vil spare energi og CO2 fra energirelaterede udledninger. Der er nu åbent for ansøgninger.

Carina Vindelbo er iværksætter, og for hende er målet med virksomheden sundhed. Carina sælger juice til både private og virksomheder, og har i opstarten fået stor hjælp af en mentor via Business Kolding.

Ud af 12.500 elever i Danmark, der siden august har udviklet idéer indenfor emnet ”vi skaber energi” i opfinderkonkurrencen Projekt Edison for 6. klasser, vandt Sct. Michaels skole i onsdags 2. pladsen til Danmarksmesterskabet i entreprenørskab.

I denne uge kan du møde fynboen Lars Bo Frederiksen. Han har primært fokus på produktions-, industri- og fødevarevirksomhederne i Kolding Kommune, men også på den grønne omstilling.

47 Gazeller i Kolding Kommune

I år er 47 virksomheder i Kolding kommune udpeget som såkaldte Gazellevirksomheder af dagbladet Børsen.

Vi hylder de faglærte

Tillykke med dit svendebrev – du fortjener en fest. Sådan lyder ordene i den invitation, der netop nu bliver sendt ud til alle, der har afsluttet en erhvervsuddannelse i 2023, samt de virksomheder der har har haft dem ansat. De skal fejres ved en fest d. 25. januar 2024 i Forum Kolding.

Da Louice Spencer for kort tid siden stiftede virksomheden Bagestunder, var det med formålet at gøre det enkelt for børnefamilier at bage flotte kager – og skabe et fællesskab i køkkenet. Uden at vide noget videre om at drive forretning, kastede hun sig ud i projektet – godt hjulpet på vej af en mentor.

Tak for sidst

I onsdags kunne vi endnu en gang byde indenfor til BusinessBar. Denne gang hos Mos Mosh – en virksomhed som mange kender, men aldrig har besøgt.

Ugens profil – Tove Gæmelke

I denne uge kan du møde chef for erhvervsudvikling Tove Gæmelke, når vi præsenterer ugens profil hos Business Kolding. Tove ved ALT om Koldings erhvervsliv, om det er handel, turisme, iværksætteri, eksport, produktion eller alt det midt imellem.

Tak for sidst Koldings Helte

I går blev Koldings Helte fejret på Den Hvide Hest. Koldings Helte er iværksættere, der har startet virksomhed inden for de seneste tre kalenderår.

I 1926 startede Peter Madsens Maskinfabrik på Rytterskolevej i Nr. Bjert med produktion og salg af Roland halmpressere, universalvogne og møgspredere til landbruget. Virksomheden, der i dag hedder Ingvard Madsen, drives nu af Peter Madsen, der er 4. generation.

Kolding virksomheden Gram Equipment, en af verdens førende producenter af maskiner til iscreme produktion og med globalt hovedkvarter på Nordager, har i samarbejde med Sprogskolen Kolding tilbudt deres internationale medarbejdere danskundervisningen i arbejdstiden.

Mangler du en medarbejder i din virksomhed? Så har du her muligheden for at hilse på en masse kompetente kandidater. Den. 24. november 2023 inviterer Jobcenter Kolding alle virksomheder med rekrutteringsbehov til at deltage i årets sidste Jobdating.

Medarbejderne hos Business Kolding har ofte en stor kontaktflade ud af huset, men i sekretariatet har nogle af medarbejderne en mere understøttende funktion, og i denne uge skal vi møde Rikke Eskildsen, der har den vigtige stilling som økonomi- og lønansvarlig.

Nicolai Andersen er 22 år og har infantil autisme og ADHD, han droppede ud af skolen midt i 9. klasse, og var nærmest ikke uden for en dør i 4 år. Via den socialøkonomiske virksomhed Special Minds i Kolding blev han hjulpet videre, og i dag er han uundværlig medarbejder hos tøjvirksomheden FirstGrade i Kolding, hvor han laver 3D design.

Ugens profil - Tina Nikolajsen

I denne uge kan du møde Tina Nikolajsen, der har været ansat hos Business Kolding siden 2011 og har haft mange forskelligartede funktioner gennem tiden, men fokus har altid været på netværk, kompetenceudvikling og inspiration til etablerede og kommende iværksættere. Du kan f.eks. tidligere have mødt Tina i House of Design, House of Innovation eller projekt Medstrøm.

Indstillinger til Award 2024

Så er det endnu en gang ved at være tid for at sende dine indstilling til Award 2024. Hvem mener du skal være Årets Iværksætter, Årets Virksomhed eller modtage årets Initiativpris? Det betyder meget for virksomhederne at være indstillet til prisen – og ikke mindst være den der løber med ”statuetten”.

Igen i år skal Koldings erhvervsliv hyldes. Årets Iværksætter 2023 vil blive kåret 29. februar 2024 og du har allerede nu mulighed for at indstille din kandidat.

Prisen for "Årets Initiativ 2023" vil blive uddelt d. 29. februar 2024, men du har allerede nu mulighed for at indstille din kandidat.

Merete og Henrik Hellesøe har fulgt deres fælles drøm om at blive iværksættere, hun med digital marketing, og han som tømrer med speciale i glasløsninger. Her fortæller de om, hvordan det er, at få iværksætteri, drømme og familieliv til at gå hånd i hånd.

Onsdag aften holdt der ekstra mange biler på p-pladsen ved bilforhandler P. Christensen, da udstillingslokalet dannede ramme om regionsfinalen i EY Entrepreneur of the Year. En lang række virksomheder fra Kolding kommune var indstillet til prisen – og to ud af de fem nominerede var herfra.

At hjælpe mennesker på kanten af arbejdsmarkedet i arbejde er en del af Birkemose Golf Clubs DNA. For Athco Engineering er det en alternativ metode til at finde ny arbejdskraft. Og hos SETION skaber det at tage ansvar og etablere bæredygtige jobs et positivt aftryk i hele organisationen.

CO2Puljen

Har du brug for hjælp til at få dokumenteret din virksomheds CO2 aftryk? Eller har du brug for at få din dokumentation verificeret af en rådgiver?

SMV:Digital

Styrk din digitalisering og e-handel gennem SMV:Digital-puljerne.

Hvert år kårer Business Kolding "Årets Koldingborger". Ærestitlen tildeles en person, der har Kolding i hjertet, som er stolt af byen, og som er med til at profilere Kolding Kommune uden for kommunegrænsen. Alle kan indstille kandidater til prisen, som uddeles ifm. den traditionsrige Nytårskur.

I 2021 fik Kolding-virksomheden Procudan et milliontilskud fra Eurostars-programmet til at undersøge, hvordan man kan optimere osteemballage, så både bæredygtighed og modningsforhold tilgodeses. Et sambesøg med Det Syddanske EU-kontor og Business Kolding var startskuddet for Procudan.

Koldings styrker

Kolding er en stærk erhvervskommune. 1,6 procent af den danske befolkning bor i kommunen, men det er faktisk hele to procent af Danmarks private arbejdspladser, der er placeret i Kolding.

Mennesker, der kan, vil og tør starte deres egen virksomhed, er vigtige for at skabe udvikling og vækst i Kolding kommune – så vigtige at vi kalder dem for Koldings Helte. Traditionen tro fejrer Business Kolding alle Koldings Helte ved et festligt netværksarrangement, der i år afholdes på restaurant Den Hvide Hest.

Er du iværksætter i Kolding, og haft kontakt til Business Kolding, så er der stor sandsynlighed for at du har snakket med Leendert Bjerg, der er denne uges profil.

Hvert år laver Berlingske en liste over de 1000 største virksomheder i Danmark, Guld1000-listen, listet efter, hvor stor en omsætning virksomheden har. 13 virksomheder i Kolding kommune indtager listen blandt de første 500 virksomheder.

Kokken kommer hjem i din stue

Jonas Henriksen er uddannet kok og manden bag Maade – en nystartet virksomhed, der sætter fokus på samværet og den gode spiseoplevelse med et Private Dining koncept, hvor kokken kommer hjem til dig og serverer maden, så du får oplevelsen af at sidde på restaurant – hjemme i din egen stue.

Vores erhvervskonsulent Majbritt Lykke Sørensen er en af de kolleger, der har været ved Business Kolding i længst tid, og har der for en stor kontaktflade ud til virksomhederne. Hun har styr på vores GDPR, analyser og data – men har også et stort hjerte for sport.

I inviteres med til en brag af en fest for både jobsøgende og virksomheder. Fest For Fyrede arrangeres af Jobindex, Powerjobsøgerne og Kolding Kommune. Her får I en ekstraordinær chance for at stå ansigt til ansigt med helt op til 500 kompetente nye potentielle medarbejdere fra hele landet. Deltagerne vil være en bred gruppe af alle lige fra ufaglærte og til den højtuddannede, ledige og dem der søge nye veje i arbejdslivet.

Først var det Coop Crew, derefter BC Catering, og nu er det Scandic Kolding, der igangsætter en indsats for at få flere unge i arbejde. For flere unge er den traditionelle uddannelsesvej ikke den rette. Derfor er det vigtigt at skabe alternativer for de unge, der ikke trives på skolebænken, og som har brug for en hjælpende hånd ud i arbejdslivet efter 9. og 10. klasse.

Skal du i gang med et CO2 regnskab eller er på vej til at indføre miljøledelse, så er der åbnet op for tilskud til at sætte et projekt i gang. I det hele taget – står din virksomhed overfor for nye investeringer eller rådgivning på vejen mod den grønne omstilling? Så er der muligheder for tilskud.

970 elever er tilmeldt dette års Projekt Edison, hvor 6. og 7. klasses elever dyster i innovation og entreprenørskab, og træner dermed kompetencer der er guld værd for virksomhederne. Til at gøre eleverne endnu bedre, har vi brug for dig som dommer.

I denne uge kan du møde Niels-Arne, der er forretningsudvikler ved Business Kolding. Niels-Arne kan du både møde 1:1 og i forskellige netværk – og så er det Niels-Arne der driver netværket for kommunens detail og caféer.

Industriens Fond har bevilliget 8,5 mill. kr. til et 2,5-årigt projekt til forskere fra Syddansk Universitet og Forsvarsakademiet. Forskerne vil i projektet ”Cybersikkerhed og Forretningskontinuitet” have fokus på at styrke forsvars- og it-industrien samt de små og mellemstore virksomheder, der leverer ydelser til dem.

Ugens profil - Martin Hemrich

Martin Hemrich har været ansat hos Business Kolding siden februar 2022, og er dermed en af de senest ankomne på ”holdet”. Martin har ansvaret for vores markedsføring og sociale medier, og har dermed ansvaret for at synliggøre, hvad Business Kolding kan tilbyde til virksomhederne. Du kan her læse mere om, hvad Martin i øjeblikket bruger sin arbejdstid på.

”Jeg synes, det er et rigtig spændende projekt. Det er både relevant for samfundet og for mig selv”. Sådan siger Miriam Havtorn, som er blandt de 50 kandidater, der var mødt frem til opstartsmøde på IBA Erhvervsakademi Kolding. Mødet var det første i et opkvalificeringsprojekt for ledige akademikere, som undervejs læser de to akademifag ESG-rapportering og Klimaregnskab.

Den 25. januar 2024 bliver der holdt et brag af en fest i Forum Kolding. En fest der har til formål at hylde alle de elever, der har afsluttet en erhvervsuddannelse i 2023 – og de virksomheder der har haft dem ansat som lærlinge, elever og svende. Det bliver en aften med underholdning og uddeling af forskellige legater. Arbejdsgruppen bag, søger nu sponsorer, der vil være med til at skabe et brag af en fest.

KONTUR er Koldings studiestartfestival, som samler de studerende fra byens videregående uddannelsesinstitutioner. Den afholdes i år d. 7.-8. september på Godset – og med hjælp og støtte fra erhvervslivet kunne Business Kolding igen i år servere gratis fadøl til de studerende.

Syddansk Eksportdag

Udenrigsministeriet, Erhvervshus Sydjylland og Erhvervshus Fyn afholder den 21. september Syddansk Eksportdag, hvor SMV’ere kan få hjælp og inspiration til at gå nye veje, der kan bidrage til at løfte deres eksportsalg til næste niveau.

REKORD! Mere end 1.000 gæster fra 130 lokale virksomheder har løst billet til vores Firmafest 2023. Skal du og dine kollegaer også med, så er det sidste chance for billetkøb i næste uge!

Henrik hjælper iværksættere

Hos Business Kolding har vi et stort netværk af frivillige rådgivere og mentorer, der hjælper virksomheder og iværksættere i vores gratis rådgivningstilbud hver torsdag, men også i længerevarende mentorforløb. Knap 50 professionelle rådgivere fra Kolding kommunes erhvervsliv bidrager på skift i Gratis Rådgivning og har allerede haft mere end 130 samtaler i 2023, mens 38 mentorer er tilmeldt vores mentorkorps. Mød her mentor Henrik Bekker, der til daglig er direktør hos Dencon Foods.

Flere af vores små etablerede virksomheder har efterspurgt et netværk, hvor de kan møde ligesindede. Hvor de kan dele erfaringer, løse udfordringer og fejre succeser. Vi har lyttet, og det er der kommet et nyt netværk ud af: Business BackUp.

Denne uges profil er Jørgen Fuglsang Bruun, og han fortæller her om nogle af de opgaver han varetager hos Business Kolding. Du kan i de kommende uger møde vores erhvervskonsulenter, forretningsudviklere og administrative medarbejdere, der vil fortælle om, hvilke arbejdsopgaver der møder dem i løbet af en uge.

Torsdag d. 28. september afholder Foreningen Business Kolding årets store ”Firmafesten” – og I kan sponsorere præmier til aftenenes lodtrækning!

Kender, hjælper og samler

Med en masse ferieminder i bagagen, så er vi nu tilbage med fuld kraft hos Business Kolding! Kalenderen er fuld af gratis tilbud til virksomhederne i Kolding Kommune, og alle vores netværk er startet op igen. Læs mere om de kommende arrangementer og forskellige netværksmuligheder vi tilbyder - fra ESG- og Design- til IT- og Løbenetværk!

Ananas-i-egen-juice

Når vi kigger på, hvor mange der følger Business Kolding og vores arbejde på de sociale medier, deltager i vores arrangementer, mødes med os i hverdagen og er medlemmer af Foreningen Business Kolding, så bliver vi stolte - som organisation, som medarbejdere. Så her får du lige en omgang ananas-i-egen-juice.

Iværksætter? Se her…

Fra drøm til virkelighed: Velkommen til iværksætterverdenen. Til en hverdag med innovation, glæder, udfordringer og ubegrænsede muligheder. Som iværksætter har du mulighed for at forme din virksomhed og din hverdag, og hos Business Kolding er vi klar til at hjælpe dig godt på vej.

Sommerferien nærmer sig for de fleste, og her i Business Kolding går vi sommeren i møde med et kæmpestort smil på læberne.

En lang række virksomheder i Kolding Kommune vækster, fordi de er underleverandører til store spillere indenfor vind- og solenergi, og bidrager dermed til den grønne omstilling både nationalt og internationalt. Mød to af dem her:

Business Kolding lancerede for nogle år siden praktikportalen sammen med Ungdomsvejledningen i Kolding. Knap 300 virksomheder er tilmeldt. Der er også plads til dig.

For to et halvt år siden så det første menukort i Business Koldings Marketing á la Carte dagens lys. Siden starten har mere end 1500 gæster – fordelt på omkring 500 unikke virksomheder – været forbi en eller flere af de 61 serveringer, og er blevet klogere på deres egen markedsføring. Nu er det nye menukort klar, så du kan booke bord.

Hos den lokale virksomhed Beady har de et klart mål. De vil gerne ”af-digitalisere” børn og unge, de skal i stedet styrke fordybelsesevnen og finmotorikken, så også indlæringsevnen forbedres. De har derfor skabt Beady, der tager udgangspunkt i de perleplader som vi alle kender….og skabt et univers, hvor det analoge og digitale mødes.

Kolding Kommune ønsker at lave et eftersyn af erhvervsservicen i kommunen, og har hyret konsulentbureaet Pluss til at gennemføre en spørgeskemaundersøgelse blandt kommunens virksomheder.

Virksomheden startede tilbage i 2014, de fik en Gazelle i 2020 og er i gennemsnit vækstet 15% hvert år. iKon Klub & Erhverv har godt fat i klubberne, især i lokalområdet, nu gælder det bare virksomhederne. Et nystiftet advisory board skal hjælpe med at sætte strategien, der sikrer en fortsat vækst.

StartupBoost blev etableret i 2018, i et samarbejde mellem Foreningen Business Kolding og lokale virksomheder og erhvervsfolk, der alle har skudt penge ind i en pulje, der giver mulighed for at hjælpe lokale iværksættere fra Kolding kommune med et lån eller en investering.

Tina Søgaard har stiftet vækstvirksomheden Ecooking – og så er hun mentor for andre lokale iværksættere via Business Koldings lokale mentorkops. I sidste uge blev hun sammen med 24 andre kvindelige iværksættere fejret på Børsen af Dansk Erhverv – et initiativ de kalder ”25 kvindelige iværksættere, du bør kende”..

I onsdags samledes medlemmer af Foreningen Business Kolding til et brag af en sommerfest. Vejrguderne var med os og rammerne i Nicolai komplekset var helt perfekte for værdiskabende netværk, dejlig mad, kolde drikke og skøn musik.

Business Koldings ESG-netværk er et ambitiøst netværk inden for grøn omstilling. I går var ti af Koldings største virksomheder samlet til det første arrangement, der blev afholdt på Birkemose Golfklub.

I går mødtes Repræsentantskabet i Foreningen Business Kolding, Kolding Kommune og en række lokale virksomheder til en snak om bosætning, og om hvordan erhvervslivet kan være med til at Kolding til en endnu mere attraktiv bosætningskommune.

Hver dag har Business Koldings forretningsudviklere og erhvervskonsulenter en lang række møder med virksomheder – lige fra iværksætteren i den spæde start til de større industrivirksomheder. Formålet med de mange møder er at skabe vækst, udvikling og stolthed i Kolding kommunes erhvervsliv.

Pædagog fik nok

Martin Niemann er uddannet pædagog og har arbejdet i vuggestue de sidste 10 år. Hver vinter var han og kollegerne frustrerede over vanter, der ikke passede på børnenes hænder – og som de hev af. Så han satte sig for at redesigne vanter ud fra børnenes motoriske niveau.

I pinsen åbner ”Vi Bygger Kolding” en fælles byggeudstilling, hvor seks byggefirmaer hver har opført et udstillingshus i Vonsild. Lasse Larsen Huse fra Kolding er et af de seks firmaer der er repræsenteret.

Da Angela Namere var gravid med sit første barn opstod ideen til virksomheden MyBelly. Det gik op for hende, at udvalget af træningstøj til gravide og ammende var nærmest ikke eksisterende. Og med en designuddannelse i ryggen, var der ikke langt fra tanke til handling.

Hvordan arbejder man egentlig professionelt med industriel 3D-print? Og hvordan kan en 3D-printer hjælpe de lokale virksomheder med at skære ned på deres varelagre og sætte fart på produktudviklingen på samme tid?

Torsdag d. 4. maj afholdt Foreningen og Fonden Business Kolding et fælles bestyrelsesmøde, hvor bestyrelserne bl.a. drøftede strategien for fondens erhvervsservice.

Tidligere stod Munkebo-området i Kolding på den meget omdiskuterede ghettoliste. I dag er det et boligområde, hvor der arbejdes med bæredygtighed på flere parametre. Den almennyttige boligorganisation ALFABO, der udlejer boliger i området, har stor fokus på både den grønne OG den sociale bundlinje.

Passion for god kaffe

I sidste nyhedsbrev tog vi hul på at præsentere en række mindre fødevarevirksomheder i Kolding. I denne uge er vi taget til Nr. Bjert, for at besøge Nordic Coffee House.

Gennem de seneste uger er det tikket ind med bud på virksomheder, der skal vinde Den Sydjyske Erhvervspris, som er en helt ny pris indstiftet af Jydske Vestkysten og Erhvervshus Sydjylland. Den 8. juni hædres en vinder i hver af de tre kategorier: grøn omstilling, eksport og digitalisering.

Kolding vil fortsat gerne være vært for It- og ingeniøruddannelser. Ikke mindst set i lyset af Uddannelses- og Forskningsministeriet kortlægning af behovet for uddannelserne i Trekantområdet. Af rapporten fremgår det bla, at virksomhederne gerne ser, at It- og ingeniøruddannelserne placeres i forbindelse med eksisterende udbud, altså sammen andre videregående uddannelser. Dette for at sikre tilstrækkelig høj kvalitet, både fagligt niveau og studiemiljø.

Kan man leve af at lave indkast? Ja, det kan man, hvis man som Thomas Grønnemark har verdensrekorden i længste indkast og træner topfodboldspillere i hele verden, bl.a. i Liverpool FC. Han har givet interview til Forbes, Bild, The New York Times, The Wall Street Journal og en lang række fodboldmagasiner, og så holder han foredrag verden over.

Kolding har en lang og stolt tradition som kaffeby, men også chokoladen har en mangeårig historie i byen. Og det samme har det gode brød. Passionen for de gode råvarer og det gode håndværk har drevet mange virksomheder både den gang og i dag. I det hele taget har vi en lang række små og store producenter af fødevarer, og du vil kunne møde nogle af dem i de kommende numre af vores nyhedsbrev.

Hos Business Kolding har vi løbende praktikanter fra de videregående uddannelser. Senest ankomne er Frederik Skovbo Riis Carøe, der er 25 år og i gang med en Bachelor i Erhvervsøkonomi (HA.) – Digitalisering og Forretningsudvikling.

Malerfaget har haft fremgang i flere år, men i 2022 oplevede flere malermestre en tilbagegang – primært på grund af manglen på kvalificeret arbejdskraft siger en konjunkturanalyse fra Danske Malermestre. Med en lav arbejdsløshed skal der andre midler til for at øge produktiviteten – og dermed indtjeningen.

Digitaliseringen af virksomheder har været en af de mest markante tendenser i erhvervslivet i de seneste år. Virksomheder i alle brancher og størrelser har i stigende grad erkendt, at digitaliseringen kan hjælpe dem med at effektivisere deres arbejdsprocesser, øge produktiviteten og forbedre kundeoplevelsen. En af de mest lovende teknologier inden for digitalisering er kunstig intelligens.

I mandags var Majbritt Lykke Sørensen på vegne af Business Kolding til Student Collaboration Dag i Sønderborg. En messe, hvor virksomheder og TEK studerende mødes.

Gæsterne og de kongelige er strømmet til Koldinghus siden slottet blev en del af Kongernes Samling. Slottet er blevet et fyrtårn som er svært at overse, også i udlandet. 80 procent af gæsterne går ned i byen.

Vinderen er fundet

Gennem de seneste 7 uger har 11 iværksættervirksomheder deltaget i iværksætterkonkurrencen Fynske Bank Startup Lab. De har deltaget i workshops, fået sparring og netværk – og så har de arbejdet hårdt på at udvikle deres forretning. I går aftes blev vinderen af konkurrencen så fundet.

Sommerfest 2023

Den. 7. juni kan Foreningen Business Kolding endnu en gang byde velkommen til sommerfest. Denne gang i Nicolai-komplekset i hjertet af Kolding. En eftermiddag med masser af netværk, musik og dejlig mad og drikke. Der er begrænset antal pladser – og de første 210 har allerede sikret sig en billet.

Business Kolding har samlet håndværkere i et netværk, der gerne vil tale drift og ledelse, eller bare vende almindelige, daglige vilkår og udfordringer med andre kolleger fra håndværkerbranchen.

Rekruttering, grøn omstilling og inspiration fra andres succes er væsentlige emner for at fortsætte væksten hos de lokale virksomheder. Derfor er der fokus på netop de emner i det nyeste nummer af magasinet Vækst.

Jakodan har specialiseret sig i at designe emballage til mindre firmaer og gør det muligt for små butikker at give en standardemballage et personligt præg.

I januar blev Rose Skaarup Kristensen ansat i virksomhedspraktik hos Business Kolding. Det er sidenhen blevet forlænget til en stilling med løntilskud, så der er blevet god mulighed for at tilegne sig nye kompetencer.

Hos Business Kolding bakker vi hver dag op omkring uddannelsesinstitutionerne i Kolding kommune – lige fra folkeskole til universitet. Vi både planlægger og deltager i forskellige aktiviteter, der ofte også involverer erhvervslivet – og her hjælper vi gerne med at bygge bro. I de sidste uger har vi deltaget ved flere aktiviteter, som du kan læse mere om her.

En sen eftermiddag i efteråret 2020 sad tre drenge på IBC og snakkede om mulighederne for en skoleopgave, da de så skolens rengøringspersonale gøre rent og spritte af. Det var her ideen til virksomheden Safesprayer blev født.

Tilbage i 2016 gik Nicolai Justesen Uhd ned med stress under sit studie på Aalborg Universitet, hvor han læste en bachelor i erhvervsjura. Han flyttede hjem til Kolding, gik sygemeldt, og fik konstateret diagnosen Aspergers. Men idag er Nicolai fastansat hos Business Kolding.

Vil du hylde en lille eller mellemstor virksomhed, der med ansættelsen af en akademiker har skabt resultater? Undersøgelser har vist, at når mindre virksomheder ansætter en akademiker, skaber det flere arbejdspladser til virksomheden, mere vækst og større chance for, at firmaet overlever.

I kølvandet på DM i Skills, hvor en Skorstensgaard-lærling også har dystet, sætter den Kolding-baserede værkstedskæde nu et skoleprojekt i søen, der skal tiltrække flere faglærte til værkstedsbranchen. For erhvervsskolerne er i opråb – vi står til at mangle 100.000 faglærte i 2030, hvis ikke erhvervsuddannelserne bliver mere attraktive for de unge.

Hvad har ’Embodied Technology’, ’Participatory Innovation’, interaktionsanalyse og designantropologi med maskiner til isproduktion at gøre? Spørger man den SDU-uddannede IT-produktdesigner Cristian Buita, kan det første være med til at forbedre det sidste. Det handler om, hvordan adfærd kan påvirke dit læringsmiljø og din effektivitet.

Galleri fra Award'23

Sikke et show og hvilken fest! Se billederne af alle de glade deltagere fra Foreningen Business Koldings store Awardshow anno 2023.

I den vestlige verden er der forbavsende lidt forskning i, hvordan lyde og rytmer kan stimulere fundamentale processer i menneskekroppen. Det er en professionsbachelor fra Sonic College i Kolding i gang med at ændre på med et særdeles innovativt projekt, der for altid kan ændre et af de vigtigste rum på hospitaler verden over.

Der skal lyde et KÆMPE tak for sidst fra Foreningen Business Kolding i forbindelse med det store Awardshow 2023. Det var en festaften, der samlede Koldings virksomheder.

Torsdag eftermiddag afholdt Foreningen Business Kolding sin årlige generalforsamling, hvor der både var valg til Repræsentantskabet og bestyrelse i Foreningen Business Kolding. Formand Søren Ravn fortsætter på posten.

Tilbage i 2019 lancerede Ungdomsuddannelsesvejledningen Kolding og Business Kolding en praktikportal, der skal gøre det nemt for eleverne i 8. og 9. klasse at finde den rette praktikplads. 276 virksomheder er med – skal din virksomhed også med?

140 studerende er netop dimitteret hos IBA Erhvervsakademi Kolding. En af dem er Henrik Sønderby Sørensen, som vandt en af årets studiepriser ved vinterdimissionen på IBA. Og så scorede han sig også et nyt job. For ham blev det arbejdet som studiemedhjælper hos Nic. Christiansen Gruppen, der er endt som et fast job som innovationskonsulent hos den kendte bilimportør i Kolding.

Fredag d. 19. maj fejrer City Kolding FN’s Verdensmål i kombination med det traditionelle Maj-marked i midtbyen. Både virksomheder, forretninger, organisationer og privatpersoner kan købe en stand – skal du være med?

Vidste du, at du kan søge tilskud til efteruddannelse? Er du akademiker, kan du fra 7. februar 2023 søge Akademiker-fondspuljen om et beløb til eksempelvis et masterfag.

Se hvem der stiller op…

Torsdag d. 23. februar 2023 er der generalforsamling i Foreningen Business Kolding, hvor der skal vælges 10 nye medlemmer ind i Repræsentantskabet. Se listen over opstillede her!

For 6. gang præsenterer Business Kolding et nyt "Marketing á la Carte"-menukort, hvor du frit kan vælge mellem en række smagsprøver på forskellige marketingdiscipliner – alle tilsat en god portion netværk, sparring, faglig viden samt en lang række praktiske fif, som du kan gå hjem og bruge i din markedsføring.

I efteråret lancerede Business Kolding et nyt koncept for iværksættere, Go’Morn StartUp, en række morgenmøder, hvor vi satte fokus på de udfordringer, som både nye og kommende iværksættere møder. Nu gentages succesen og et nyt program er klar.

Iværksætteri og foretagsomhed trives i Kolding. Der er potentiale til at styrke indsatsen yderligere ved at understøtte forretningsudviklingen i kommende og nystartede virksomheder. Derfor har Fonden for Fynske Bank igen i år sagt ja til en donation, der skal understøtte iværksætterkonkurrencen Fynske Bank Start Up Lab.

I tirsdags afholdt Fonden for Entreprenørskab det årlige Trekantmesterskab for HHX- og HTX-elever i iværksættekonkurrencen Company Programme. Elever fra Kolding løb med langt de fleste priser.

Kolding Kommune voksede med 1.071 personer i 2022. Det skete bl.a. på grund af rekordstor tilflytning fra andre kommuner og et fald i fraflytningen – bl.a. flyttede færre 18-24-årige ud af kommunen

Et af årets højdepunkter i Foreningen Business Kolding er det årlige prisuddelingsshow, hvor fire priser skal uddeles, der er underholdning, god mad og masser af tid til netværk. Inden festlighederne starter er der generalforsamling i Foreningen Business Kolding.

Lemvigh-Müller foreslog Leendert at tage grundlæggende efteruddannelse i ledelse, da han fik mere ansvar. Da faget kom i hus, var det hans eget valg at fortsætte med en fuld akademiuddannelse. – Det er en investering både for mig og for firmet, siger han.

Grøn palette af viden

Business Koldings bæredygtige netværk Go Green inviterer nu til en palette af grønne informationsmøder, hvor der sættes fokus på relevante og aktuelle temaer. Her kan du få mere at vide om regler, krav, mærkninger, certificeringer, samt hvordan du kommunikerer om det grønne budskab.

20 virksomheder er udvalgt til at modtage prisen som en hyldest, for deres indsats for at skabe bæredygtige jobs. Virksomhederne har både fokus på at skabe jobs, forebygge og fastholde sygemeldte, og på at hjælpe flygtninge og indvandrere ind på arbejdsmarkedet.

Siden 1978 er der hvert år kåret en Årets Koldingborger. Og i år er ingen undtagelse. Årets Koldingborger 2022 er Jørgen Schou, en driftig mand med næse for forretninger.

Via tilskud fra Fonden for House of Innovation bliver der til februar etableret en container med et produktionskøkken på pladsen foran Posthuset på Banegårdspladsen. StartHUBkitchen bliver navnet, og køkkenet skal fungere som test-facilitet for iværksættere med en fødevarerelateret idé. Sammen med testfaciliteterne bliver der mulighed for et mentorforløb for et mindre antal iværksættere.

Får vi et mere roligt år?

Formændene for Fonden og Foreningen Business Kolding ønsker alle virksomheder og samarbejdspartner en god jul og et godt nytår.

For 26-årige Rasmus Bohlbro Skou blev kombinationen af håndværkerbaggrund med en akademisk overbygning det helt store scoop. Kombi’en blev spottet af virksomheden GreenTec, som netop arbejder i krydsfeltet mellem mekanik, produktion og R&D. Virksomheden ansatte i sommer det unge talent, der allerede efter et halvt år har fået en nøglerolle.

De unge, der er er tilmeldt fritidsaktiviteter i Coding Pirates Kolding, kan se frem til endnu flere aktiviteter. Fonden House of Innovation har nemlig givet 226.000 kr. til foreningens arbejde.

Har du også fået besked om manglende betalinger til "Erhverv Kolding"? Og et tilbud om 5% rabat, hvis du overfører betalingen i dag? Så slet mailen med det samme!

Opdateret - der er fundet en Gazelle mere! One A A/S på Sønder Stenderup er også kåret som Gazelle! I år er der altså 39 virksomheder i Kolding kommune udpeget som såkaldte Gazellevirksomheder af dagbladet Børsen.

VekselWirk 2.0

Business Kolding er med i nyt spændende, dansk-tysk projekt med fokus på kreativitet og design, og videndeling på tværs af grænsen.

Hos Kolding-virksomheden Alfix har man i mere end 20 år været på en omfattende bæredygtighedsrejse. Den endelige destination er endnu ikke nået, men seneste stop på rejsen var besøg fra Bureau Veritas Danmark samt overrækkelse af et certifikat, som synligt bevis på at Alfix nu er verdensmålcertificeret.

De seneste tal fra Uddannelses- og Forskningsministeriet viser, at langt flere af de nyuddannede kommer i job end tidligere. På alle de videregående uddannelser i Kolding oplever de et fald i dimittendledigheden.

Fra praktikant til direktør

Direktør Jesper Møller Lund fik kompetencer under studierne på SDU i Kolding, som han mener, alle virksomheder har brug for: Evnen til at samle og strukturere ny viden.

Til daglig lever Ronald Hofman af at sælge sikkerhedsmaterialer i en større virksomhed i Odense, men nu har han åbnet eget galleri i Kolding, og udlever dermed drømmen om at sælge kunst, der passer til mennesket – og ikke til sofaen.

Sig ja til en praktikant

Har du og din virksomhed tradition for at have praktikanter fra folkeskolen i erhvervspraktik? Måske det var noget I skulle overveje, for selv et ungt menneske fra 8. eller 9. klasse kan bidrage til din virksomhed.

HR Netværket er et fagligt netværk for HR ansvarlige i mindre og mellemstore virksomheder – og der åbnes nu for nye medlemmer.

Igen i år kan du og din virksomhed gøre en stor forskel, ved at bidrage med viden og erfaring når deltagerne i iværksætterkonkurrencen Company Programme skal have sparring og vurderes.

Årets Koldingborger 2022

Hvert år kåres en person som Årets Koldingborger. Denne ærestitel tildeles en gang om året til en person, der har Kolding DNA i blodet. Til en som er stolt af byen, og som er med til at profilere Kolding eller Kolding Kommune uden for kommunegrænsen. Du kan være med til at indstille kandidater.

Mød her to virksomheder, der har tilmeldt sig FN17 Netværket, og hør hvorfor de deltager. Har du fokus på arbejdet med FN17 Verdensmål og bæredygtig udvikling i din virksomhed, så skal du med i netværket, hvor vi samler virksomhederne til sparring og ny viden.

3D-print sikrer frostfri låse

En simpel løsning sørger for frostfri adgang for hjemmehjælpen i Kolding Kommune. Den viser også, hvordan 3D-print hurtigt kan hjælpe med at få lavet prototyper til at løse konkrete problemer.

AMU SYD tager føringen, når bæredygtighed og grøn omstilling skal omsættes til viden og praksis. Et helt nyt grønt kursus har set dagens lys på AMU SYD. Her har Lynddahl A/S sendt 15 af deres i alt 110 medarbejdere afsted på kurset ”Medspiller til grøn omstilling i produktionen”

Send mere asfalt, tak

Flere end 10.000 lastbiler kører rundt om Kolding hver eneste dag. På bare ti år er lastbilstrafikken rundt om Kolding steget med 58 procent. Det er mere end en dobbelt så stor stigning som landsgennemsnittet, og understreger, at trafiksituationen i krydset hvor E20 og E45 mødes er tæt på kollision.

I denne uge har William på 15 år fra 9. klasse på Lyshøjskolen, været i erhvervspraktik hos Business Kolding. I 8. klasse var han i praktik hos Designcykler i Kolding - et praktikophold, der resulterede i et spændende fritidsjob efterfølgende

Efter godt 5 år på posten som formand for City Kolding, har Lau Tuxen meddelt bestyrelsen, at han ikke genopstiller til den kommende generalforsamling i marts 2023.

Der er nu åbnet op for indstillingerne til de forskellige priser, som uddeles til Foreningen Business Koldings Awardshow. Det er derfor nu, du skal indstille dem, du synes har gjort det ekstra godt.

Med en akademisk uddannelse fra SDU fik Ditte-Maria Sørensen kompetencerne til at styre større projekter – lige fra overvågning af hvidvask til kundetilfredshed. I dag bruger hun uddannelsen som underviser.

SammenomJOB

Dét skal I hyldes for: Virksomhederne i Kolding gør en kæmpe forskel! SammenomJOB er en hyldest til virksomhederne i Kolding Kommune, der hver dag arbejder for at skabe bæredygtige jobs.

Green Hydrogen Systems har vokseværk i en grad, de fleste virksomheder kun tør drømme om. Som producent af modulære elektrolysatorer til produktion af grøn brint, der sikrer vedvarende energi, som en vigtig brik i den grønne omstilling, er efterspørgslen eksploderet og på halvandet år er de gået fra 50 – 250 medarbejdere. Nu sætter de fokus på at uddanne alle medarbejdere i virksomheden.

Hvis din virksomhed i en periode ikke har opgaver nok til at beskæftige alle ansatte, og ønsker at undgå afskedigelser, kan arbejdsfordeling være en god mulighed for både virksomhed og medarbejdere.

Mennesker, der kan, vil og tør starte deres egen virksomhed, er vigtige for at skabe udvikling og vækst i Kolding kommune – så vigtige at vi kalder dem for Koldings Helte. Traditionen tro fejrer vi Koldings Helte ved et festligt netværksarrangement, der i år afholdes i Orangeriet i AL Passagen.

Fokus på Energi

Vi samler relevant information og sætter fokus på de muligheder, som virksomheder har for at imødegå de stigende energipriser med konkrete værktøjer, inspiration og information her på siden.

Kenneth Ley Milling har altid haft interesse for naturen og var som ung sikker på, at han skulle være biolog. I stedet blev han journalist, men interessen for naturen, miljøet og klimaet har altid fulgt ham. Efter at have deltaget i et forløb om FN’s 17 verdensmål hos Foreningen Business Kolding har han derfor valgt at kombinere faglig erfaring med personligt hjerteblod og hjælper i dag virksomheder med at kommunikere om bæredygtighed og grøn omstilling.

Iværksætteri og foretagsomhed trives i Kolding. Der er potentiale til at styrke indsatsen yderligere ved at understøtte forretningsudviklingen i kommende og nystartede virksomheder. Derfor har Fonden for Fynske Bank igen i år sagt ja til en donation, der skal understøtte iværksætterkonkurrencen Fynske Bank Start Up Lab.

Tak for sidst - Firmafesten

I går aftes fik Foreningen Business Kolding holdt et brag af en firmafest for godt 750 gæster fra Koldings erhvervsliv. En aften fyldt med snak, netværk og forrygende underholdning. Vi siger tak til hver en gæst, der var med til at skabe en festlig stemning.

Under temaet ”Vores by i fremtiden” er 977 elever fra Kolding kommunes grundskoler tilmeldt den landsdækkende entreprenørskabskonkurrence ”Projekt Edison” – og dermed er Kolding den kommune i Danmark, der har flest tilmeldte elever. Det er noget, vi kan være stolt af.

Hos renovationsselskabet Redux sørger et helt særligt event- og kommunikationsteam for synliggørelsen af Kolding Kommunes indsats inden for affaldshåndtering og genanvendelse. Teamet består af folk med meget forskellige uddannelsesbaggrunde, og netop dette er grunden til dets succes, mener folkene bag.

At håndtere affaldssortering og -genanvendelse, indsamle store mængder data og samtidig undervise og informere byens borgere, mens man rådgiver kommunale ledere – det kræver noget helt særligt. Her kom et par tidligere SDU’ere til at spille en helt særlig nøglerolle i Kolding.

Business Koldings Go Green inviterer alle interesseret til morgenmøde og morgenbrød. Fokus for morgenmøderne er FN17 verdensmål og bæredygtig udvikling. Der vil være 5 morgenmøder, med hvert sit tema. Temaerne er valgt efter bæredygtighedskompasset, som fokuserer på de 5 udviklingstrin i bæredygtig virksomhedsudvikling.

CO2-Klubben skifter navn

I december 2020 overtog Foreningen Business Kolding driften af erhvervsnetværket "CO2-Klubben" fra Erhvervsgruppen Kolding, og netværket er vokset fra 42 til imponerende 192 medlemsvirksomheder, der deler en fælles vision om, at sænke CO2 udledningen i Kolding Kommune - men medlemmerne har fået blod på tanden, så nu sker der noget nyt!

Business Kolding tror på, at et styrket samarbejde mellem erhverv og uddannelser er med til at gøre Kolding Kommune endnu mere attraktiv for virksomheder, studerende og borgere i fremtiden - både dem, som allerede er her og dem, som vi håber, at kunne tiltrække til kommunen.

Bolig- og indenrigsminister Christian Rabjerg Madsen (S) og uddannelses- og forskningsminister Jesper Petersen (S) besøgte for nyligt IBA Erhvervsakademi Kolding, for at få en snak med de studerende om overgangen til arbejdsmarkedet.

Et flertal i Kolding byråd er enige om de overordnede rammer for næste års budget for Kolding Kommune. I rammen har byrådet besluttet af afsætte 12,5 mio. kroner årligt fra 2024 og de kommende år, for at kunne understøtte placeringen af videregående uddannelser i Kolding.

Synes du også det er uoverskueligt at komme i gang med arbejdet omkring klima og CO2-beregninger? Så fortvivl ikke, der er hjælp at hente. Du kan netop nu tilmelde dig et workshopforløb om CO2-beregning hos Business Kolding.

Hvis du har planer om at begynde efter- og videreuddannelse i år, så er det muligvis en rigtig god nyhed for dig, at IBA Erhvervsakademi Kolding netop har fået en større, ekstra pose penge fra Omstillingsfonden.

Bliv dommer til Projekt Edison

Hele 977 elever er tilmeldt dette års "Projekt Edison", hvor 6. og 7. klasses elever dyster i innovation og entreprenørskab, og træner kompetencer som kan blive guld værd for virksomhederne i fremtiden. Og for, at gøre eleverne endnu bedre, har vi brug for dig som dommer i konkurrencen!

Mere end 100 virksomheder har købt billetter til Firmafesten – og dermed er vi på knap 700 solgte billetter til en hyggelig aften med mad, netværk og underholdning.

977 elever er tilmeldt dette års Projekt Edison, hvor 6. og 7. klasses elever dyster i innovation og entreprenørskab, og træner dermed kompetencer der er guld værd for virksomhederne. Til at gøre eleverne endnu bedre, har vi brug for dig som dommer.

Rebecca Dalby Damm har uanset studie været optaget af innovationsprocesser. Hendes viden om innovation fra ide til slutkunden bruger hun i en nyoprettet stilling på Koldings største arbejdsplads, Alfa Laval.

Med ansættelse af Rebecca Dalby Damm håber man hos Alfa Laval at få et bedre blik på tingene set udefra. Det er i alle tilfælde Flemming Sørensens håb. Han er Global HR Business Partner hos Alfa Laval i bl.a. Kolding.

’Bæredygtig rekruttering’ – det bliver mantraet i Conpendo Consult, når to erfarne erhvervsfolk åbner nyt rekrutteringsfirma i Kolding. Med udgangspunkt i fire klassiske HR-discipliner vil de to arbejde for at skabe nye og langtidsholdbare relationer mellem arbejdsgivere og -tagere.

Som iværksætter eller ung virksomhed har du mulighed for både at få tilknyttet en ekspert og en lokal vækstguide, som hjælper dig med de udfordringer, der står i vejen for din vækst.

Er du ny iværksætter – eller går du med tanker om at blive det, så er Go’Morn Startup lige noget for dig. Fem morgener byder vi på inspiration og viden samt morgenmad og netværk.

Bæredygtig ledelse

Business Fredericia inviterer til ledelseskonferencen den 15. september fra 17:00 til 22:00.

Ønsker du at sætte krydderi på marketingindsatsen, så er Business Kolding endnu en gang klar med et nyt Marketing á la Carte menukort. Et menukort med mange spændende retter på menuen.

Hos Business Kolding vil vi i en artikelserie gerne sætte fokus på de videregående uddannelser, på de studerende og på de virksomheder, der kan tilbyde spændende jobs efter endt uddannelse. Men vi har brug for DIN hjælp til at finde de gode historier.

Det begyndte med et verdenskort. Sådan ét havde Jacob Lund og kæresten Annemette nemlig købt hjem til entréen. Verdenskortet var fremstillet i træ og havde en elegant 3D-effekt, og parret var helt enige om, at det passede perfekt til deres nye lejlighed i Kolding.

Tolv motiverede drenge i alderen 12-15 år er klar til at starte deres egen mikrovirksomhed med rådgivning fra Mind Your Own Business. Den 8. september kan du komme til informationsmøde i Pakhuset, for at høre mere om projektet, og for at høre, hvordan du kan hjælpe drengene på vej som venturepilot.

Vi er ofte omgivet af andre mennesker. Venner, familie og kolleger udgør tilsammen vores netværk. Men er du god nok til at spotte og udnytte dit netværks potentiale, især når vi snakker erhvervsnetværk som kunder, samarbejdspartnere og ambassadører, hvad enten du ønsker mere salg, markedsføring, forretnings- eller idéudvikling.

Direktør Anita Larsen fra Kolding-virksomheden IPW Systems, indtræder som ny næstformand for Fonden Business Kolding. Hun er udpeget af det lokale erhvervsnetværk Foreningen Business Kolding og afløser Pernille France, der udtræder af bestyrelsen grundet jobskifte.

Vil du være med til at sætte kursen for fremtidens brug af industriel 3D-print? IBA i Kolding er den første og eneste videregående uddannelse i Danmark, der udbyder professionsbacheloruddannelsen i Industriel 3D-print, og der er fortsat åbent for tilmelding frem til studiestart d. 29. august.

Det er en kommende havnedirektør med erfaring fra topstillinger i Falck og en stor spiller inden for uddannelsesområdet, som er klar til at tiltræde den ledige stilling med opstart pr. 15. september.

Sjølund A/S ved Kolding er igen på vante hænder hos den tidligere ejer, Søren Ravn. Virksomheden er en af de største og førende i verden inden for profilvalsning til fx vindmølleindustrien, transportsektoren, byggeri og industri.

Dennis Frydland Poulsen valgte en humanistisk it-uddannelse hos SDU i Kolding. Nu har han som forretningsudvikler hver dag fokus på, at digitalisering og grøn omstilling er til at forstå for EWIIs kunder.

HR Netværk

Business Kolding gav i starten af året liv til et HR Netværk, der faciliteres af Susanne Toft Lyngs, som har mange års erfaring med de fleste af HR fagets mangfoldige discipliner. Her har medlemmerne mulighed for at få sparring på HR relaterede problemstillinger, drøfte HR opgaver understøttet af de nyeste modeller, metoder, og teorier mv.

I foråret har uddannelsesinstitutioner på Campus Kolding indgået en aftale om at etablere en Hard-skills Station for alle studerende på campus. Her vil fokus være på at skabe et community, hvor studerende kan træne mere teknisk orienterede kompetencer, som vi netop oplever, at virksomhederne kalder på.

Foreningen Business Kolding inviterer alle medlemmer til et inspirerende og garanteret morsomt show, når vi afholder Koldings største Firmafest d. 29. september i Koldinghallen, og vi håber både at se dig og dine kolleger.

Torsdag d. 29. september afholder Foreningen Business Kolding årets store ”Firmafesten” – og I kan sponsorere præmier til aftenenes lodtrækning!

I onsdags fik vi holdt årets Sommerfest for medlemmer af Foreningen Business Kolding i de fantastiske omgivelser på Løverodde. 200 var tilmeldt og ankom både på cykel, i bus og bil – og en enkelt lagde til ved bådebroen i egen båd.

3D-print er stort allerede. Og det bliver kun større. Det vurderer André Nørgaard, head of sales hos Lead Robotics, og derfor glæder det ham også, at IBA Erhvervsakademi Kolding er på vej med landets første videregående uddannelse i Industriel 3D-print.

Flere gange om året holder Jobcenter Kolding Jobdating, hvor ledige og virksomheder mødes. Næste gang er 24. juni, og Jobcentret vil gerne have endnu flere virksomheder med ubesatte jobs med. Så mangler din virksomhed medarbejdere, så er her mulighed for at finde din kommende kollega.

Hvordan holder vi maden varm og lækker, indtil den når ud kunden? Den udfordring har Sunset Boulevard inviteret designstuderende fra Designskolen til at hjælpe med at finde en løsning på.

Sheworks og Kolding Kommunes Jobcenter har netop vundet en af landets mest prestigefyldte designpriser, nemlig Danish Design Award.

Kun lige har Kolding holdt Royal Run, før forberedelser til det næste store sportsevent sættes i gang – også blandt Koldings virksomheder. Tour de France kommer til Kolding d. 3. juli.

Private virksomheder kan få tilskud fra Erhvervspuljen til energispareprojekter - tilskuddet dækker op til 50 % af omkostningerne.

Kampen om kunderne er hård i detailhandelen, hvor både danskernes manglende købelyst og konkurrencen fra onlinehandel er store udfordringer. Det vil Business Kolding fremover sætte fokus på med tre arrangementer og et netværk for detailhandelen.

Lean-værktøjer kan anvendes i alle brancher lige fra produktion til administration, for det gælder om at kigge efter forskellige typer af spild i hverdagen. Et IBA-hold i Lean-ledelse brugte egne virksomheder som case i undervisningen, og de fandt tilsammen mulige besparelser for 7,6 millioner kroner.

Et socialøkonomisk partnerskab er et lokalt virksomhedssamarbejde. Du kan blive meget klogere på, om det er noget for dig ved et arrangement d. 7. juni - eller du kan tage fat i Jakob Thoftdall Westphall hos Business Kolding for at få en snak om mulighederne.

Efter en stor nedgang i turistovernatninger under coronaepidemien, er tallene igen på vej i vejret, når det gælder overnatninger i Kolding kommune.

Har din virksomhed brug for hjælp til omstillingsopgaver? Søg Vækstpilot puljen og ansæt en ny medarbejder med 50% tilskud til løn (max. 15.000 kr./mdr.) i op til 6 måneder. I Kolding kommune har 18 virksomheder fået godkendt en Vækstpilot – heriblandt RPA Danmark.

To iværksættere i Kolding forventer, at et værktøj fra deres firma Whaii vil få et gennembrud inden for rekruttering af medarbejdere. Siden denne artikel blev bragt i Magasinet Vækst 2021, har virksomheden også udviklet andre produkter. De fik hjælp fra Startup Boost og Vækstfonden, til at sætte fart på udviklingen.

Hvordan kan virksomheder være med til at skabe mere biodiversitet i Kolding? Ja det kan medlemmer af CO2-klubben blive meget klogere på, når CO2-klubben, Kolding Kommune og Katrine Turner, kendt fra DR-programmet ”Giv os naturen tilbage”, sætter fokus på mangfoldig natur. En virksomhed der allerede har været i gang er Carl Ras.

Gennem 11 år har Koldings tidligere borgmester Jørn Pedersen været formand for bestyrelsen for IBA Erhvervsakademi Kolding. Og nu står det klart, at samarbejdet fortsætter. De kommende fire år - frem til 2026 - vil Jørn Pedersen fortsat stå i spidsen for bestyrelsen.

”Klong-klong-klong!”. Hos entreprenørfirmaet Aarsleff Rail bimler og bamler den gamle skibsklokke tirsdag formiddag, og det betyder altid, at nu er der kage, fordi der er noget at markere. Og det er også tilfældet her.

På SDU Kolding vil de studerende gerne mødes med virksomhederne – og omvendt. Det gør de i SDU Link, der har til formål at styrke “linket” mellem de studerende på SDU Kolding og områdets virksomheder – bl.a. via virksomhedsbesøg og oplæg på skolen. Senest gik turen til GLS Danmark.

I VÆKST Magasinet 2021 skrev vi om to iværksættervirksomheder, der har deltaget i Startup Boost. Det er begge så spændende virksomheder, at de godt kan tåle en gentagelse. Foreningen Business Kolding søger i øjeblikket iværksættere, der kunne have gavn af, at blive en del af Startup Boost. Her kan du møde Nina Thomasen Jensen, der står bag virksomheden Eden Outcast.

De seneste to år har Business Kolding inviteret til Marketing a la Carte, en lang række morgenmøder, hvor deltagerne er blevet klogere på en lang række ”marketingdiscipliner”. Nu går vi skridtet videre og inviterer til Kokkeskole.

Er du iværksætter, kan du få både investering og værdifuld sparring i StartupBoost. Chris Levinsen har med virksomheden Sjölin Sønderjylland ApS fået en investering fra StartupBoost, men det har betydet meget mere end penge. Nu opfordrer han andre iværksættere til at søge om at blive en del af Foreningen Business Koldings StartupBoost.

Alle udfordringer kan trænge til at blive kigget på med friske øjne – og det er netop hvad erhvervskonsulenterne fra Business Kolding og Erhvervshus Sydjylland kan hjælpe Kolding Kommunes virksomheder med. Her fortæller Procudan om, hvordan de blev taget ved hånden.

Mange virksomheder arbejder allerede med 3D-print, og endnu flere har høje forventninger til teknologien. Nu åbner IBA Erhvervsakademi Kolding landets første uddannelse i Industriel 3D-print. Alle produktionsvirksomheder må i løbet af få år forholde sig til 3D-print, fastslår Morten Bjørn Hansen, der er direktør hos Business Kolding.

Sparekassen Kronjylland er kåret til Danmarks bedste arbejdsplads for 3. år i træk – nu vil de også hjælpe iværksættere godt på vej via en investering i StartupBoost – Foreningen Business Koldings strategiske satsning i iværksættervirksomheder.

Klimadebatten og en lavere pris på vindenergi har sat strøm til Koldings grønne virksomhed, Green Hydrogen Systems. Virksomheden fremstiller udstyr der kan hente brint ud af vand, og forventningerne til grøn brint som fremtidens energikilde er enorme.

Claus Møller Pedersen ville egentlig have købt en vingård i Italien, men pludselig dukkede muligheden for at købe Lindely Vingård op - lige uden for Kolding, og Claus slog til. Faktisk ved han næsten ikke noget om at lave vin, men han ved noget om at drive forretning.

StartupBoost blev etableret medio 2018, målet er at få andre til at lykkes med at starte ny virksomhed, og dermed skabe arbejdspladser i Kolding. I øjeblikket er der åbnet for nye investorer, der har lyst til at hjælpe iværksættere på vej.

Sommer ved Løverodde

Når Foreningen Business Kolding i år inviterer til sommerfest, bliver det i de fantastiske rammer ved Løverodde med udsigt over vandet og med skoven i baggrunden. Vi samler medlemsvirksomhederne i et stærkt erhvervsnetværk, og på programmet står både natur, mad og kultur.

Kolding Kommune og Business Kolding har netop udgivet 2. udgave af erhvervsmagasinet VÆKST. Magasinet bliver i disse uger sendt ud til 5.544 virksomheder i Kolding Kommune – store som små.

Selv om det kræver en særlig indsats at arbejde med bæredygtighed ude i virksomhederne, så er der ingen vej udenom. Og den gode nyhed er, at indsatsen også kan bære ny indtjening med sig. Det mener konsulent Lise Daldorph, der arbejder med grøn omstilling og bæredygtighed for Business Kolding.

Konsulent – se her!

Er du konsulent? Så læs mere her. Projektet "Iværksætterdanmark" hjælper iværksættere hele vejen fra den gode idé til den gode forretning. Derfor søges der nu en række konsulenter, der kan være med til at undervise iværksætterne på praksisnære og relevante workshopforløb.

Har du ambitioner om at styrke din virksomheds produktivitet eller eksport gennem anvendelse af digitale systemer, automatisering eller e-handel? I SMV:Digital kan du nu søge om et tilskud, puljen åbner for ansøgninger d. 4. april kl. 9.00.

Falder din virksomheds omsætning og vokser din kassekredit? Kan du ikke betale dine regninger? Eller har du svært ved at afregne moms og skat til tiden? Så er der god mulighed for at få hjælp hos Early Warning.

Alle Kolding Kommunes elever i 8. klasse skal i erhvervspraktik i en virksomhed. På Business Koldings erhvervspraktikportal finder du allerede næsten 300 virksomheder, der tilbyder erhvervspraktik. Mangler du at komme på listen?

Hos Business Kolding har vi ofte fokus på forretningsudvikling hos iværksættere og etablerede virksomheder, men også detailhandelen har løbende brug for at udvikle deres forretning, og derfor har vi, i samarbejde med detailhandelsspecialist Michael Møller, tilbudt 9 detailhandelsbutikker et intensivt forløb.

Hjælp ukrainere i job

Der er krig i Ukraine. Den forfærdelige situation kalder på handling, og derfor har vi talt med Jobcentret om, hvordan virksomheder bedst kan støtte de ukrainske flygtninge, der kommer til landet. Vi har også talt med en stor, lokal arbejdsplads om, hvordan de konkret vil hjælpe ukrainere i job.

En samlet investering på 2,4 millioner er hvad Kolding-virksomheden DM Greenkeeping fik med efter et besøg i Løvens Hule i denne uge. Michael Lindholm Jepsen fortæller her om, hvad det allerede har betydet for virksomheden at deltage i TV-programmet.

Agile Automotive vil gerne søge mod udlandet for at sælge sin lynhurtige gaderacer, der produceres i Vamdrup. Men hvordan skal satsningen gribes an? Det spørgsmål får virksomheden hjælp til at besvare hos et hold studerende fra IBA Erhvervsakademi Kolding.

Få penge til eksport

Den 1. marts var en spændende dag for danske eksportvirksomheder, da SMV:Eksport puljen åbnede med 90 mio. kr. i tilskud til nye eksportmarkeder.

Der skal lyde et KÆMPE tak for sidst fra Foreningen Business Kolding i forbindelse med det store Awardshow 2022. Det var en festaften, der samlede Koldings virksomheder.

Vindere Award'23

Tolv virksomheder var nomineret, langt flere var indstillet til de fire priser, som blev uddelt ved Foreningen Business Koldings Awardshow, der blev holdt på Kolding Teater torsdag aften. Efter endt afstemning i salen kunne det samlede resultat offentliggøres, og vinderne af de fire priser hyldes på scenen.

Stærke kræfter bag…

I går kunne Foreningen Business Kolding afvikle et brag af et Awardshow med glimmer og glamour. Der er mange stærke kræfter bag sådan en festaften, som vi gerne vil takke.

Torsdag eftermiddag afholdt Foreningen Business Kolding sin årlige generalforsamling, hvor der både var valg til Repræsentantskabet og bestyrelse i Foreningen Business Kolding. Formand Søren Ravn fortsætter på posten.

Samarbejdet går flere veje

I Kolding kommune har virksomheder og uddannelserne et stærkt samarbejde. Et samarbejde der går begge veje. Studerende der har brug for praktikpladser osv., men også virksomheder der kan have specielle behov for uddannelse af deres medarbejdere. Også uddannelsesinstitutionerne er gode til at arbejde sammen.

Fra 1. januar 2023 kan det, ifølge den nye bogføringslov, blive et krav til størstedelen af de danske virksomheder, at de skal opbevare deres regnskabsmateriale digitalt. Det er endnu ikke afgjort, men der er nu også andre fordele ved at implementere digital bogføring i din virksomhed.

Fra praktikant til fastansat

Butiksejer Mette Buhl fra Frk. Himmelblå i Kolding har allerede ansat sin første e-handler. Og hun vil have flere. Butiksindehaveren i Kolding syntes allerede, at det lød lovende, da IBA i begyndelsen af 2021 fik lov at uddanne professionsbachelorer i e-handel.

Business Kolding udsendte i december 2021 et spørgeskema for at tage temperaturen på Koldings erhvervsliv. 332 virksomheder gennemførte spørgeskemaet, og berigede os med vigtig information, heri blandt hvilke udfordringer og udviklingsbarrierer de oplever i hverdagen samt deres forventninger til fremtiden.

De nominerede til Award'22

Foreningen Business Kolding og sponsorerne Andersen Partners, BDO, DM Greenkeeping og Danske Bank præsenterer de nominerede til Award'22.

Fik du set de nominerede?

I løbet af ugen har du på Business Koldings sociale medier, kunnet følge med i hvilke 12 virksomheder, der er nomineret til Foreningen Business Koldings store Awardshow, som afholdes d. 24. februar på Comwell Kolding.

Mød de nominerede

12 virksomheder går spændt og venter på at få lov til at fortælle nyheden om, at de er nomineret til en af de fire priser, som uddeles ved Business Koldings Award Show d. 23. februar 2023 på Comwell.

Foreningen Business Kolding og sponsorerne Andersen Partners, BDO, Danske Bank og Deloitte præsenterer de nominerede til Awardshow 2023.

Et nyt reformudspil lægger op til etablering af tre klimaerhvervsskoler i landet, og drømmen er da også, at en af dem etableres i Kolding. Det vil være et godt supplement til de uddannelser vi har i forvejen, hvor der er stort fokus på den grønne omstilling. Et godt eksempel på et allerede eksisterende samarbejde mellem uddannelse og erhvervsliv er AMU SYDs samarbejde med Isover omkring uddannelsen til teknisk isolatør.

Omstillingspuljen giver tilskud til virksomheder, som har behov for at tilpasse og omstille forretningen i lyset af Covid-19-krisen. En af dem der har fået tildelt penge er Beirholms Væverier A/S.

Vi er klar til Award '22!

Vi kan nu med sikkerhed sige, at vi kommer til at holde AWARD ’22 d. 24. februar 2022 – vi glæder os til endelig at samle hele Kolding Kommunes erhvervsliv til et BRAG af en fest. Vi lover at give den fuld gas og de nominerede virksomheder er allerede begyndt at øve sig i at gå op af den røde løber…. skal du med?

Det har altid været muligt at få sparring vedrørende udbud og indkøb til det offentlige, både ved Kolding Kommune og Business Kolding. For at synliggøre den mulighed, kan du nu fast få sparring en dag om måneden, og det har mange virksomheder benyttet sig af.

I Kolding kommune er der god tradition for et stærkt samarbejde mellem virksomheder og uddannelsesinstitutioner, så de studerende møder erhvervslivet under deres uddannelse. Et af de arrangementer, der gør det muligt, er Business Lunch.

I Interreg-projektet Fit4Jobs@WaddenC søger vi lige nu 8 virksomheder, der vil deltage i et onlinearrangement d. 17. februar (på engelsk), hvor du får mulighed for at præsentere din virksomhed over for universitetsstuderende og jobsøgende fra både Odense, Kiel og Flensborg.

Den 24. februar 2022 er det atter tid for generalforsamling i Foreningen Business Kolding, og dermed også for valg til Repræsentantskabet. Har du lyst til at være med til at præge dagsordenen for erhvervslivet i Kolding, så skulle du overveje at blive en del af Repræsentantskabet.

Ti spændende retter og en enkelt menu har fundet vej til det nye menukort til Marketing à la Carte, et menukort hvor du frit kan vælge, hvilke områder inden for marketing, som du kunne tænke dig at blive klogere på. Oplægsholderne er hver især eksperter på deres felt.

I går fik medarbejderne hos Business Kolding taget hul på at arbejde dybere med FN's Verdensmål. Alle medarbejdere var samlet til en workshopdag omkring verdensmålene. Hvordan kan vi arbejde med dem i vores organisation – og hvordan kan vi hjælpe virksomhederne i Kolding Kommune med at blive klogere på verdensmålene.

Den 24. februar samler Foreningen Business Kolding traditionen tro medlemsvirksomhederne i Kolding Kommune til et brag af et Award Show – hvis Corona-situationen altså tillader det. Efter en aflysning i 2021, er vi klar til at holde et brag af en prisuddeling, hvor Kolding kommunes erhvervsliv skal hyldes.

På Industrivej 36 i Vamdrup er logistikvirksomheden Comodality rykket ind i de store lyse lokaler, der tidligere husede Davidsen Tømmerhandels showroom. Da de ikke selv bruger alle kontorlokaler, har de nu et ønske om at leje de flotte kontorer ud, og etablere et godt kontorfællesskab.

Tyskland er Danmarks næst største eksportmarked kun knebent overgået af USA og verdens fjerdestørste økonomi. Dette sammenholdt med at Tyskland er et af vor nærmarkeder og potentialet næsten ”uendeligt” for danske virksomheder, er det oplagt at rette blikket mod syd.

Der kan være mange gode og positive aspekter ved, at rekruttere udenlandske medarbejdere, og det behøver ikke være besværligt. Få tips til tiltrækning og rekruttering af faglært og højtkvalificeret arbejdskraft gennem WorkinDenmark.

Glædelig jul og godt nytår

Nu sidder vi her så igen. Måske bag skærmen på hjemmearbejdspladsen, uden mulighed for at tage på Trapholt eller i biografen. Sådan var det også for et år siden, hvor Danmark var lukket ned på grund af pandemien.

Som impact iværksætter er det helt afgørende at du forstår, hvilken impact du skaber med din virksomhed. Har du et ønske om, f.eks. at hjælpe udsatte på kanten af arbejdsmarkedet, sikre at flere unge gennemfører folkeskolen og ungdomsuddannelser, så er Iværksætterdanmarks online workshopforløb ’Social Impact – forstå værdien af det du skaber’ helt sikkert noget for dig.

Siden 1978 er der hvert år kåret en Årets Koldingborger. Og i år er ingen undtagelse. Årets Koldingborger 2021 er Jørn Pedersen, som igennem 12 år har været borgmester i Kolding Kommune.

Virksomhedsprogrammet, som Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse igangsatte i sommer med 600 mio. kr. fra REACT-EU, har fået en god start. Nu skal programmet ud til endnu flere virksomheder.

I den forgangne uge har en lang række virksomheder i Kolding Kommune modtaget en mail fra Business Kolding, med en spørgeskemaundersøgelse, så du kan bidrage til at skabe bedre vækstvilkår i Kolding Kommune.

Steffen Wandel og Søren H. Madsen har været iværksættere siden folkeskolen, i dag driver de et digitalt bureau i Kolding kaldet Betterclicks…og nåååh ja, så læser de da også lige Entreprenørskab & Design på IBA. Til januar skal de i praktik i egen virksomhed.

Man opgør ofte klimaaftryk i hvor mange CO2-ækvivalenter der udledes. Det gør man for at have en fælles måleenhed for klimagassernes forurening. Der er nemlig stor forskel på effekten af de tre primære klimagasser CO2, metan og lattergas. Aller Aqua kan fra denne uge deklarere CO2-akvivalenten på alle deres produkter.

Den 1. november fik medarbejderne hos Business Kolding en ny kollega – men faktisk er det et kendt ansigt og en tidligere kollega, Niels-Arne Lauridsen, der vender tilbage.

717 er allerede medlemmer

Der har været en stor stigning af medlemmer hos Foreningen Business Kolding det seneste år – og måske er det netop oven på en corona-krise der er brug for at virksomhederne står sammen. Vi har netop rundet 717 medlemmer af Foreningen.

Innovation i øjenhøjde

GTS-specialisten var ikke bange for at kravle i arbejdstøjet, fortæller Lene Andreasen, COO i virksomheden Procudan, der er beliggende i Kolding. Derfor er der kommet konkrete og brugbare robotløsninger ud af et samarbejde om innovation med Teknologisk Institut.

Ole Rudbeck Petersen, direktør for Alfa Laval i Kolding, indtræder som ny formand for Fonden Business Kolding. Han afløser Otto Popp Clausen, der siden 2014 har været fondens formand. Pernille France, Group CEO i River Online er desuden udpeget til fondens bestyrelse af Foreningen Business Kolding.

I samarbejde med pengeinstitutterne har Vækstfonden mulighed for at løse udfordringen med tilbagebetaling af moms og A-skat via en række låne- og kautionsprodukter. Foruden at understøtte likviditeten kan Vækstfondens produkter også styrke virksomhedernes soliditet, så de står bedre rustet til vækst i perioden efter Covid-19.

Da GreenTec blev grundlagt tilbage i 1979, var det med salg og reparation af traktorer, mejetærskere og brugte biler. I dag er GreenTec en innovativ danskejet virksomhed, der producerer og leverer maskiner til pleje af grønne områder – hovedsageligt til græs-, hæk- eller hegnsklipning.

Passion for chokolade

Marie-Louise Richardson og Kathrine Juul Faudel mødte hinanden i TV-programmet Sukkerchok, hvor deltagerne dystede mod hinanden i at lave slik, chokolade og desserter. I dag har de virksomheden SHOKOCHOK I/S, hvor de allerede har udgivet to bøger om fyldte chokolader – og er klar til mere.

Omstillingspuljen giver tilskud til virksomheder, som har behov for at tilpasse og omstille forretningen i lyset af Covid-19-krisen. En af de virksomheder der tidligere har fået penge fra puljen er Kolding-virksomheden Mazur, der har mere end 60 års erfaring inden for AV-udstyr til små og store arrangementer.

Trekantområdets erhvervsfremmeorganisationer etablerer syv nye faglige netværk inden for produkt-, kompetence- og forretningsudvikling.

Herkulesprisen 2021

Stort tillykke til Viggo Frydenborg Schantz, der d. 5. november 2021 modtog Herkulesprisen 2021, som uddeles af Business Kolding.

60 selvstændige og ansatte i byggebranchen var i sidste uge samlet på Scandic Kolding, for at blive klogere på bæredygtigt byggeri – og på hvordan vi fremover få de grønne løsninger ud på byggepladserne.

I fredags var 600 elever, fordelt på 148 hold, fra Kolding kommunes 6. og 7. klasser samlet på IBC, da kommunefinalen i Projekt Edison blev afviklet, en idékonkurrence udviklet af Fonden for Entreprenørskab. I år var temaet ’Klima – hvordan kan du gøre en forskel?

Kolding Klimaskole

Business Kolding drager i næste uge sammen med en stærk alliance mellem 3 lokale uddannelsesinstitutioner og lokale virksomheder mod Christiansborg med et konkret bud på en ny klimaerhvervsskole i kommunen.

Der var en følelse af at svigt. En følelse af, at hun svigtede sine kolleger. Men samtidig også en meget klar forståelse af, at det var den rigtige beslutning for hende selv, Camilla Birkegaard, og dermed også for DYKON.

Hvert år kåres en person som Årets Koldingborger. Denne ærestitel tildeles en gang om året til en person, der har Kolding DNA i blodet. Til en som er stolt af byen, og som er med til at profilere Kolding eller Kolding Kommune uden for kommunegrænsen. Du kan være med til at indstille kandidater.

For mere end 40 år siden startede el-virksomheden AB Electric op i Det Gamle Mejeri i Bjert – siden har de været igennem en rivende udvikling, og er flyttet i større lokaler på Birkedam i Kolding. Tanker og tiltag om bæredygtighed og grøn omstilling kommer i dag både virksomheden og deres kunder til gode.

Hvert år offentliggør Børsen en liste over de 1000 største virksomheder i Danmark. I corona-året 2020 landede den samlede omsætning i disse virksomheder på 3346 mia. kr., hvilket overraskende er højere end 2019, hvor tallet var på 3310 mia. kr. 25 virksomheder fra Kolding kommune er på listen.

Der er så uendeligt mange uddannelser, man kan vælge imellem i dag, men hvordan finder man den rette uddannelse? Og hvilke kompetencer efterspørger virksomhederne?

Kolding-virksomheden Green Hydrogen Systems har sammen med 11 partnere fra Danmark, Norge, Frankrig og Storbritannien fået tildelt ca. 225 mio. kr. fra EU til et storstilet elektrolyseanlæg i energiparken GreenLab Skive. Projektet, med titlen GreenHyScale, er det første af sin slags og skal være med til at fremme anvendelsen af elektrolyse i stor skala.

I tirsdags kunne Foreningen Business Kolding ENDELIG åbne dørene for et stort foreningsarrangement, hvor omkring 700 gæster var samlet til FIRMAFESTEN, et arrangement for både ledelse og medarbejdere.

Kæmpestort tillykke til Eltang Skole med indvielsen af et nyt 100 kvm. stort væksthus og økolarie! Og tillykke til skolen med deres nye, officielle titel som UNESCO-Verdensmålsskole som medlem af netværket UNESCO Associated Schools Network Denmark.

Ny partner hos WeMarket

Det digitale marketingbureau WeMarket slog i december 2019 dørene op til en ny afdeling i Kolding med Lasse Winther Jørgensen i spidsen. Kundeopgaverne oversteg dog hurtigt kapaciteten og derfor blev Anders Pedersen ansat i august 2020. Her blot 1 år efter er Anders Pedersen netop indtrådt som Partner i WeMarket Kolding.

Der er i øjeblikket mulighed for at søge en lang række puljer og projekter, der på forskellig vis kan være med til at styrke din forretning. Penge til udvikling, til konsulenttimer og til nye kompetencer. Virksomhedsprogrammet har mere end 600 mio. kr. klar til virksomhederne.

Netværk for håndværkere

Foreningen Business Kolding har samlet håndværkere i et netværk, der gerne vil tale drift og ledelse, eller bare vende almindelige, daglige vilkår og udfordringer med andre kolleger fra håndværkerbranchen.

Onsdag den 3. november løber Industriens Dag af stablen i Messe C i Fredericia – og du skal med! På Industriens Dag tager vi greb om tidens globale industritrends og dykker ned i morgendagens krav til industrien. Du kan møde andre industrivirksomheder, som deler deres erfaringer og komme i dialog med en masse aktører, der kan understøtte vækst, udvikling og omstilling i din virksomhed.

Der er nu åbnet op for indstillingerne til de forskellige priser, som uddeles til Foreningen Business Koldings Awardshow. Det er derfor nu, du skal indstille dem, du synes har gjort det ekstra godt.

Ønsker du at sætte krydderi på marketingindsatsen, så er Business Kolding for 3. gang klar med et nyt Marketing á la Carte menukort. Et menukort med seks spændende retter på menuen.

På trods af en corona-pandemi kan Business Kolding nu se ned over en liste med rekordmange medlemmer – eller måske netop pga. corona-pandemien. I hvert fald har foreningen fået netto 68 nye medlemmer i 2021, og tæller nu 692 medlemmer i et værdiskabende erhvervsnetværk.

Som ejere af A.L. Passagen vil Jan Elsner og Jesper Werner Jensen gerne bidrage aktivt til den lokale byudvikling. Derfor har de selv taget initiativ til at skabe rammerne for Koldings nye frokostrestaurant, ‘Johansens’, der med sin unikke indretning bliver en hyldest til lokalhistorien og den mand, passagen er opkaldt efter.

Få overblik over dine iværksætterkompetencer og lær hvordan du bedst sætter dem i spil i forhold til din forretning, og bliv klogere på hvordan du kan styrke din forretning yderligere ved at bruge eksterne sparringspartnere og sammensætte det rette team.

Rosa Kildahl, kendt fra Bagedysten, kan andet end at bage. Hun har siden 2008 drevet virksomheden H2O Branding, men har netop solgt den til Kolding-virksomheden BeFree.dk.

Med køkkenet som legeplads

Bettina og Martin Beltoft-Olsen flyttede sidste år deres virksomhed TapasTilDøren.dk fra Vejen til Kolding. I det nye køkken er der nu plads til at udvikle virksomheden. Her kan du lære dem bedre at kende.

Bæredygtighedshuset i Jernbanegade er Kolding Kommunes knudepunkt for bæredygtighed og grøn omstilling. I øjeblikket kan du opleve udstillingen ”Grøn Omstilling – med erhvervslivet i centrum”.

Dansk detail har ændret sig markant de seneste år. Det er bestemt ikke blevet lettere at drive butik. Så hvad gør du? Giver op? Eller tilpasser forretningen til den nye virkelighed?

Tak til Koldings Helte

I sidste uge kunne Business Kolding hylde Koldings Helte til en forrygende aften på Kolding Egnsteater. En aften hvor heltene alle var med til at gøre aftenen til noget helt specielt.

Fynske Bank og Business Kolding står bag Fynske Bank Startup Lab, der er et træningsforløb for personer og teams med en spændende forretningsidé eller nystartede virksomheder med behov for at tilpasse deres forretningskoncept og styrke forretningsmodellen.

Kolding-virksomheden FORM3 har netop lanceret Hello Office. En ny spiller på markedet for kontorindretning, som vil gøre det let og fleksibelt for virksomheder at få en attraktiv arkitekttegnet kontorindretning, uden at binde penge i designmøbler.

Atlantis er navnet på nyt, dansk selskab i rejsebranchen. Bag selskabet står ejerkredsen bag det danske flyselskab DAT, der ligger i Vamdrup, og det tidligere Atlantis Rejser.

I september 2020 kunne Vamdrup-virksomheden Agile Automotive præsentere sin første gadegodkendte racerbil Agile SCX – udviklet og produceret i Danmark. En smart – og hurtig – lille sag bygget på Formel 1-teknologi med 300 hk, en vægt på blot 580 kg., og så kører den fra 0-100 km./t. på blot 3 sek.

Tour de France kommer til Danmark i 2022, og søndag den 3. juli lægger Kolding Kommune asfalt til en del af den ca. 180 km lange etape fra Vejle til Sønderborg.

Flot pris til AYA&IDA

Talent, kreativitet og iværksætteri er omdrejningspunktet, når Formland samler de dygtigste iværksættere fra Nordeuropa i det pulserende iværksætterområde Creators Community.

Onsdag d. 25. august blev en historisk dag for Aller Aqua koncernen, som efter lang tids forarbejde opnåede at bliver verificeret af Bureau Veritas indenfor CO2-mærkning af fiskefoder på vores europæiske fabrikker som de første i verden.

I slutningen af august mødes en række af Kolding kommunes håndværkervirksomheder i et nyt netværk, men der er plads til endnu flere. Går du med nogle udfordringer fra hverdagen, og mangler du nogen at sparre med, så er håndværkernetværket helt sikkert noget for dig.

Har du lyst til at gøre en forskel for erhvervslivet i Kolding Kommune, og hjælpe alle typer af virksomheder med deres digitale omstilling? Kan du yde generel erhvervsservice til virksomhederne? Og har du lyst til at øge kendskabet til vores erhvervsnetværk Foreningen Business Kolding, så flere får gavn af foreningens tilbud og foreningen vækster i antallet af medlemmer. Så er du måske vores nye kollega?

Kolding Kommune har et mål om en hverdag uden affald. For at nå det mål er erhvervslivet essentielt, og derfor vil Kolding Kommune gerne have jeres input til en ny affaldsplan, der vil træde i kraft i sommeren 2022.

Til november dyster alle Koldings 6. klasser i innovation og entreprenørskab i Projekt Edison, og de træner dermed kompetencer, der er guld værd for enhver virksomhed. Til at gøre dem endnu bedre, har vi brug for dig som dommer.

Torsdag den 12. august besøgte Kenneth Mikkelsen, medlem af Folketinget for Venstre, og Anette Juhl, byrådskandidat for Venstre i Kolding, Business Kolding.

Velkommen tilbage…

Selv om vi stadig skriver sommer, så kan mange lægge en dejlig ferie bag sig, og er nu vendt tilbage på jobbet. Hos Business Kolding har vi brugt sommeren på at planlægge en masse spændende arrangementer for dig.

Virksomheder der lærer nyt, skaber vækst. Derfor kan du nu få op til 25.000 kr. fra Iværksætterpuljen til at skaffe ny viden, der kan løfte din forretning. Find et kursus og ansøg Iværksætterpuljen om tilskud på op til 80 pct. af regningen.

”Hvor lang tid vil der gå, før vi har vænnet os til, at vi nu kan smide mundbindet og færdes mere frit,” spurgte studieværten antropologen, som var gæst i et radioprogram om genåbningen. ”Cirka halvandet minut,” svarede antropologen.

Spiller eller sponsor?

Er Morten Bjørn Hansen ny spiller i Kolding IF Fodbold? I Foreningen Business Kolding arbejder vi hver dag for at samle virksomhederne i værdiskabende netværk på tværs af brancher. Senest har foreningen derfor indgået samarbejde med Kolding IF Fodbold og deres erhvervsnetværk, for at tilbyde endnu flere unikke netværksmuligheder til medlemmerne.

Hos Easyfood vil de gerne gøre en forskel, og samtidig går de også gerne foran på nye projekter, så da Business Kolding kontaktede dem, for at høre om de ville indgå en samarbejdsaftale med Frelsens Hær omkring opsætning af en tøjcontainer, svarede de straks ja tak.

I sidste uge kunne folkene bag Vamdrup Kino afsløre en stor lokal donation, da den lokale virksomhed Dansk Auto Logik har doneret 5.735.000 kr. til ’Vores Hus’, som er arbejdstitlen på et stort projekt, hvor Vamdrup Kino udbygges, så de fremover også kommer til at rumme Vamdrup Bibliotek, en multisal, mødelokaler og en større foyer.

Michael Mølbæk fra Nordic Coffee House har gennem længere tid arbejdet på at gøre virksomheden bæredygtig ved at lave små tiltag af gangen. Nu er kafferisteriet klar til at lave en bæredygtighedsstrategi, og har derfor også meldt sig ind i CO2-klubben.

Marianne Stigsdatter fik to sønner med muskelsvind, og havde brug for hjælp i dagligdagen. Det blev startskuddet til virksomheden DUOS, der formidler kontakten mellem borgere og forskellige støttepersoner, der kan være med til at fastholde den enkeltes livskvalitet. I dag har virksomheden 4.500 medarbejdere og åbner nyt kontor i Kolding.

Det kræver mod og viljestyrke at starte egen virksomhed. Business Kolding vil derfor gerne hylde dig, der har haft modet til at tage springet og blive iværksætter – og derfor startet egen virksomhed i Kolding Kommune inden for de seneste tre år.

Pulje til restauranter, caféer og barer er netop åbnet. Søg et engangstilskud på op til 35.000 kr. fra restaurantpuljen, hvis du har en god idé, der kan skabe øget aktivitet i din restaurant, café eller bar.

Nu har ejerledede virksomheder mulighed for at få op til 100.000 kr. til rådgiverforløb. Få kortlagt din virksomheds fremadrettede indsats, lav en plan sammen med en privat rådgiver, og få 50% i tilskud.

I tirsdags mødtes medlemmer af Foreningen Business Kolding på Skamlingsbanken til en fantastisk dag med oplæg og værdiskabende netværk. Tak til alle deltagerne - det var en rigtig hyggelig eftermiddag, og vejrguderne var med os.

For første gang siden 2014 vender det danske Davis Cup-hold tilbage til Kolding, når holdet den 17. og 18. september møder Thailand i Sydbank Arena. Du har nu mulighed for at sikre dig nogle helt specielle B2B-pakker, så du kan invitere kunder og forretningsforbindelser med til en helt speciel begivenhed.

Sidste fredag inviterede Foreningen Business Kolding indenfor til BusinessBar i smukke og grønne omgivelser i Geografisk Have, og sikke en succes. Her samlede vi virksomhederne til en dag med værdiskabende netværk.

I uge 25 rykker KOMtaineren – kommunens mobile dialog- og mødested – ind på Kolding Havn med et tilbud til alle om at kikke forbi og få en uformel snak om udviklingen af Koldings havneområder.

Kolding Kommune søsætter i øjeblikket en kampagne på Facebook og Instagram, der skal vise familier fra Aarhus, Odense og Esbjerg, at Kolding er et attraktivt sted at slå sig ned – i første omgang med fokus på borgere, der har startet egen virksomhed.

MarketingCamp er Danmarks største online marketing konference, i år bliver den afholdt d. 7. oktober på Innovationsfabrikken i Kolding.

Sidder du med en Idé til en løsning på et socialt problem? Og vil du være med til at gøre en forskel og skabe social værdi? Med udviklingsprogrammet Sociale Innovatører får du hjælp til at forstå, analysere og løse sociale problemer, og i forløbet tager du udgangspunkt i din egen idé.

Det seneste år har været hårdt for kulturlivet, caféer og restauranter, også lokalt. Derfor er der åbnet op for, at virksomheder kan give medarbejdere et lokalt mad- og kulturgavekort på op til 1.200 kr. Glæd dine medarbejdere, og støt lokalt - køb gavekortet igennem City Kolding.

To iværksættere i Kolding forventer, at et værktøj fra deres firma Whaii vil få et gennembrud i 2021 inden for rekruttering af medarbejdere. Fælles morgenmad, Legoklods-princip, Google, StartupBoost i Kolding og mange timer er blandt ingredienserne til et firma, der kan blive meget stort.

Danfoss har haft fabrik på Albuen i Kolding i over 40 år. Snart er det slut. Aktiviteterne flytter til Polen, og 180 medarbejdere står uden job. Men industrigiganten har ikke sagt farvel til Kolding.

Hvornår er man iværksætter – og hvornår overgår man til at være etableret virksomhed? Der er nok ikke noget klart svar, men der er ingen tvivl om, at Jesper Mortensen fra tøjvirksomheden Firstgrade har iværksætterblod i årerne.

I december blev det i Kolding Kommune politisk besluttet, at det fra næste skoleår skal være obligatorisk for alle elever i 8. klasse at komme ud i erhvervspraktik. Vil du hjælpe et ungt menneske på vej, så tilmeld din virksomhed til Business Koldings erhvervspraktikportal.

Hvis du har deltaget i Business Koldings aktiviteter for iværksættere de sidste par år, har du sikkert stiftet bekendtskab med ord som Medstrøm, Tankestrøm, Power Up, Strømstyrke, Højspænding, og VekselWirk.

I 2020 blev de Gazelle for 3. år i træk, kåret til Årets Læreplads og fik en investering fra Jesper Buch. TreeTops A/S i Vamdrup vækster fortsat og er nu klar til at indtage eksportmarkedet startende med Tyskland og Sverige.

Det er er en særlig effektfuld krisestrategi at have øje for både drift og udvikling. 21% af danske små og mellemstore virksomheder anvender udviklingsorienteret-drift som strategi under covid-19-krisen; en strategi, der netop tilgodeser udvikling af nye forretningsmuligheder såvel som vedligeholdelse af driften. Strategien ser ud til at batte. Det viser en ny undersøgelse fra SDU.

Træet er FSC-mærket, og snart er alu-listerne lavet af skrot og gamle øldåser. Bæredygtighed er ikke kun noget, der ligger på hylden i Lone Porsgaard Rasmussens firma, Dansk Varebilindretning. Det er også blevet en hjertesag, hvor hun prædiker om FN’s Verdensmål for mindre virksomheder, for de skal være en del af løsningen.

Hvordan kan man som campingplads melde sig ind i klimakampen, og gøre en forskel? Det spørgsmål var let nok at svare på for Christina og Martin Pedersen, der altid har haft havet og havmiljøet i hjertet – både som deres fælles interesse, men også som basis for deres erhverv.

I marts måned blev det besluttet, at virksomheder kan give deres medarbejdere et gavekort eller en oplevelsespakke til en værdi af op til 1.200 kr. – ganske skattefrit. Ordningen gælder hele 2021, altså med tilbagevirkende kraft fra 1. januar.

Billund, Vejle og Kolding Kommune gik 1. januar 2021 sammen om at danne et stærkt turismesamarbejde i Destination Trekantområdet. Har du interesse i, hvad der sker inden for turismeområdet her i området, så skynd dig at tilmelde deres nyhedsbrev.

Gode, bæredygtige forretningsidéer kan vi ikke få nok af. Vi har brug for modige iværksættere, som kan skabe fremtidens arbejdspladser i Danmark. Og kan de samtidig bidrage til at løse de klimaudfordringer, vi står midt i, så er det dobbelt godt. Derfor kårer Middelfart Sparekasse nu Årets Klimaiværksætter.

Vi glæder os alle til at komme tilbage til virkeligheden – tilbage til kontoret. Men virkeligheden efter corona bliver ikke, hvad den har været – og det samme gælder vores måde at arbejde på. Vær med når virksomheden HowWeWork giver deres bud på, hvordan virksomheden tilpasser sig den nye virkelighed.

Kolding Kommune og Business Kolding går nu nye veje for at holde erhvervslivet informeret. Et nyt magasin bliver i disse dage omdelt for at give fakta og fællesskab.

Begreber som ’fremtidens produktionsformer’ og ’bæredygtighed’ bliver ofte fremstillet som trusselsbilleder for SMV’er: Enten er I med, eller også overlever I ikke.

Mens landet har været på lavt blus, har fødevarevirksomheden Procudan haft fuld damp på kedlerne og investeret i et avanceret blanderi til fødevareingredienser. På den måde står Kolding-virksomheden endnu stærkere i den internationale konkurrence.

Nu er der atter gang i køkkenet i Arena Syd – Vamdrup Kultur- og Fritidscenter i Vamdrup. Det er iværksætter Katrine Dissing, der med virksomheden Lykkegaarden – kvalitetsmad til alle, svinger gryderne, når hun laver mad til virksomheder og visiterede borgere i Kolding Kommune.

Så er vi kommet til sidste profil i denne omgang, hvor du har kunnet møde alle Business Koldings medarbejdere. I denne uge kan du møde fynboen Lars Bo Frederiksen. Han har primært fokus på produktions-, industri- og fødevarevirksomhederne i Kolding Kommune.

Corona-pandemien har forandret forretningsmodellen hos 34 procent af virksomhederne i Kolding. For halvdelen af disse endda i ”høj grad”. Det viser Business Koldings nye konjunktur- og COVID 19-analyse, hvor 244 virksomheder har svaret på en spørgeskemaundersøgelse.

Hos ISOVER i Vamdrup står den grønne omstilling øverst på agendaen. Siden 1990 har virksomheden nedbragt den samlede udledning fra produktion – hvilket bl.a. indebærer emissioner i forbindelse med gasforbrug, råvarer og den strøm, der bruges på fabrikken – med 70 %

Træ er overset produkt, og kan bruges flere steder, end vi tror, men især i byggeriet. Træets bæredygtige potentiale kan spare tonsvis af CO2 i klimaregnskabet, og er derfor ikke til at komme udenom, når vi taler om fremtidens byggeri.

I denne uge kan du møde Tina Nikolajsen. Tina har primært fokus på iværksætteri, blandt andet via lokale, regionale og nationale projekter der tilbyder netværk, kompetenceudvikling og inspiration til etablerede og kommende iværksættere.

Verdens største vækstkonkurrence, ”EY Entrepreneur of the Year” er en hyldest til de dygtigste og mest innovative vækstskabere. I år blev den koldingensiske virksomhed Nic. Christiansen Gruppen A/S nomineret, men desværre løb de ikke med prisen. Ikke desto mindre ser Nic. Christiansen Gruppen nomineringen som en vigtig milepæl i deres historie.

I denne uge kan du møde Administrerende Direktør Morten Bjørn Hansen, der hver dag skal holde mange bolde i luften til gavn for hele Kolding Kommunes erhvervsliv.

Samlet set søger flere og flere en erhvervsuddannelse, når de skal søge ind på en ungdomsuddannelse. Udvalgsformænd glæder sig over udviklingen, men håber stadig, at der i fremtiden vil komme endnu flere ansøgere.

Tak fra Award'21-vinderne

Normalt havde vinderne af Årets Awardshow fået mulighed for at holde en lille takketale til vores Awardshow på Comwell, med en masse glade gæster i salen. Sådan skulle det ikke være i 2021, men de skal alligevel have lov til at sende en tak til de virksomheder, der har stemt på dem.

I denne uge kan du møde vores administrative koordinator Katrine Bøttker Skrydstrup. Katrine er vores hjælpsomme blæksprutte, stemmen du møder i telefonen og det rolige væsen, der får de praktiske ting til at fungere i en travl hverdag.

Det ligner en graviditetstest, men den lille plastikdims, kan på 10 minutter vise, om du er smittet med corona. Det er Kolding-virksomheden Ikon Klub & Erhverv, der som den eneste i området, kan tilbyde salg af den populære Covid-19 spyttest – en testmetode, der gør det nemmere for f.eks. virksomheder at lynteste deres medarbejdere.

’Rundt om marketing – vejen til mere forretning med digital markedsføring’ er tre podcasts der giver lytteren en introduktion til digital markedsføring både generelt men også i forhold til B2B samt B2C markedet.

I denne uge kan du møde chef for erhvervsudvikling Tove Gæmelke, når vi præsenterer ugens profil hos Business Kolding. Tove ved ALT om Koldings erhvervsliv, om det er handel, turisme, iværksætteri, eksport, produktion eller alt det midt imellem.

Prisen som Årets Virksomhed 2020 går til Pierre Ejendomme A/S. Da Pierre Legarth skiftede bilbranchen ud med ejendomsmarkedet, var målet, at blive Koldings foretrukne udlejer, og med en ejendomsportefølje på over 1 mia. må målet være nået.

Covid-19 har endnu ikke sluppet grebet i verden, men i Business Kolding gør vi stadig hvad vi kan for at hjælpe virksomhederne.

Foreningen Business Kolding fik ny bestyrelse, ny formand og ny næstformand, da der torsdag eftermiddag blev afholdt den årlige generalforsamling. Generalforsamlingen blev afholdt online med 130 deltagere.

Tre kandidater har den seneste uge dystet om at vinde Verdensmålsprisen 2020 – nemlig BlueKolding, SDU Kolding og SHEworks Atelier. Nu er vinderen fundet, og vi kan her afsløre, at vinderen er SHEworks Atelier. Stort tillykke.

Foreningen Business Kolding afholder Generalforsamling d. 25. februar 2021 og det hele foregår online grundet Covid-19 pandemien og forsamlingsforbuddet.

Det seneste år har rekordmange ledige borgere henvendt sig til Jobcentret og Business Kolding for at få hjælp til at realisere drømmen om at starte egen virksomhed. 32 ledige borgere er, eller har været, i et 6-ugers iværksætterforløb hos Business Kolding siden 1. januar 2020.

I onsdags kunne Foreningen Business KoldIng overrække endnu en pris, denne gang var det Årets Initiativ 2020. Der var tæt løb mellem de tre kandidater: Kolding IF Fodbold, Volkerts Fylke og Trapholt.

Kolding er ramt af et lokalt udbrud af COVID 19-virus, som har bragt smittetrykket i Kolding op blandt de værst ramte kommuner i Danmark. Den særligt smitsomme britiske variant er desværre også konstateret blandt de smittede.

Juryen og medlemmer af Foreningen Business Kolding har nu stemt, og i onsdags kunne vi kåre Årets Iværksætter 2020. Vi besøgte vinderen for at overrække blomster, diplom og statuette.

Ny aftale om hjælpepakker

De forlængede restriktioner giver udfordringer for dansk erhvervsliv. Derfor har regeringen og et bredt flertal af Folketingets partier nu indgået en aftale, der giver yderligere hjælp til gavn for selvstændige, virksomheder og lønmodtagere

Hjælp til iværksættere

Selv om corona har sat begrænsninger for dele af erhvervslivet, ja så er der fortsat gang i iværksætteriet i Kolding. Hos Business Kolding møder vi hvert år en lang række virksomheder til Gratis Rådgivning, til 1:1 sparring eller når vi hjælper med at matche iværksætteren med en mentor fra erhvervslivet.

I denne uge kan du møde erhvervs- og kommunikationskonsulent Tanja Marek, når vi præsenterer ugens profil hos Business Kolding. Tanja holder mange bolde i luften, fører den skarpe pen i nyhedsbrevet, sparrer med iværksættere og forbinder skoleklasser med virksomheder.

Awardshow - plan B

Midt under en Covid-19 pandemi er intet som det plejer, ej heller Foreningen Business Koldings Awardshow, som normalt samler 450 deltagere i Kolding Teater i februar. Det må desværre aflyses i år, men vi hylder stadig erhvervslivet - og du kan som altid give din stemme til bla. Årets Iværksætter og Årets Virksomhed!

I sidste uge kunne vi præsentere et helt nyt Marketing á la Carte menukort, og som noget helt nyt kan vi præsentere 3 podcast ”Rundt om marketing – vejen til mere forretning med digital markedsføring”. Den første offentliggøres i dag.

Med de nye forlængelser af restriktioner til d. 28. februar, kan der i den grad være behov for at tilpasse og omstille forretningen, for at stå stærkere når landet åbner op igen. Der åbnes nu igen op for ansøgninger til omstillingspuljen.

Teknologien kommer os til undsætning, når vi d. 18. marts afholder det meget populære Business Lunch i Kolding, denne gang afholdes arrangementet nemlig online. Her kan virksomheder møde studerende og dimittender til en snak om projekter, praktik, job og samarbejde generelt.

I denne uge kan du møde Majbritt Lykke Sørensen, når vi præsenterer ugens profil hos Business Kolding. Majbritts job er hendes vitaminpille, hun jonglerer med tal i analyser og statistikker, og så er hun marathon-mester i at spille virksomhederne gode.

I efteråret serverede Business Kolding marketingkonceptet Marketing á la Carte, en række arrangementer, hvor deltagerne kunne blive meget klogere på forskellige marketingdiscipliner. Nu er det nye menukort klar.

Undersøgelser viser, at danske små og mellemstore virksomheder generelt ser et forretningsmæssigt potentiale i brugen af Additive Manufacturing (AM), herunder 3D print, men er udfordret af manglen på kvalificerede medarbejdere.

Et flertal i Folketinget og regeringen har besluttet at ændre reglerne for økonomisk kompensation, så også nystartede virksomheder kan få hjælp.

Syddansk Universitet har i samarbejde med SMVdanmark, Erhvervshus Sydjylland og Business Kolding lavet en undersøgelse af, hvad SMV’ere kan lære af Covid-19. Det er der kommet en række spændende resultater ud af.

Signe Z. N. Madsen er Sekretariatschef i Business Kolding. Hun leder Business Koldings sekretariat, som har ansvar for administration, økonomi, kommunikation, event og marketing mm.

Erhvervshus Sydjylland og Virksomhedsguiden har gjort det overskueligt at få svar på de mange spørgsmål i forbindelse med Corona.

Der er ingen tvivl om, at både forbrugere og virksomheder er blevet mere fokuseret på, hvordan man kan bidrage til at nedbringe CO2-udslip og i det hele taget tænke mere grønt og bæredygtigt. Men det er stadig også et bredt område med mange elementer, der griber ind i hinanden. Og for mange, er det stadig svært at navigere i.

Iværksætterdanmark vil de næste 2 år løbende annoncere efter private rådgivere, der kan hjælpe Danmarks iværksættere med viden og praktiske værktøjer på målrettede workshopforløb fordel over hele landet og/eller digitalt.

Efter to år som bestyrelsesformand for Foreningen Business Kolding, har Pierre Legarth, Koldings byggematador ved Pierre Ejendomme, valgt at overlade opgaven til nye kræfter på foreningens generalforsamling d. 25. februar.

Den danske regering har afsat 200 mio. kr. til energieffektiviseringer i virksomheder i 2021 – og samlet set 3,5 mia. kr. frem mod 2030 som en udmøntning af Energiaftalen fra 2018 og Klimaaftalen for energi og industri 2020. Den 18. januar åbner ny ansøgningsrunde.

I mandags blev Årets Koldingborger 2020 hædret. I år blev det forretningskvinde og professionel løber Kristina Schou Madsen, der løb med titlen.

1. december sidste år overtog Business Kolding CO2-klubben og dens aktiviteter, og nu er de første online-arrangementer klar.

Den britiske regering og Europa-Kommissionen blev den 24. december 2020 enige om en samlet aftale om det fremtidige forhold mellem EU og Storbritannien. Aftalen trådte i kraft den 1. januar 2021.

Siden 1978 er der hvert år kåret en Årets Koldingborger. Og i år er ingen undtagelse. Årets Koldingborger 2020 er Kristina Schou Madsen, som er professionel løber og står bag virksomheden KriXrun ApS.

Jeg tror de færreste af os vil savne 2020. Corona-epidemien lagde voldsomme begrænsninger på alt det, vi som mennesker holder af, og de nødvendige restriktioner ramte mange virksomheder meget, meget hårdt.

Endnu en nedlukning af Danmark, medfører en masse spørgsmål hos virksomhederne i forbindelse med Covid-19. Business Kolding har samlet et korps af rådgivere, herunder advokater og revisorer, som står klar til at yde gratis hjælp.

I december 2014 indsendte Fonden Business Kolding og Kolding Kommune sammen med en række partnere i Syddanmark en ansøgning til Syddansk Vækstforum vedr. et EU Socialfondsprojekt, der ville understøtte kreativitet og iværksætteri på tværs af regionen: projekt Medstrøm.

Ugens profil – Visit Kolding

I denne uge kan du møde Turismekoordinator Nina Haacke Hindbo og Turisme- og Webkoordinator Iben Rigenstrup Schorling. Nina og Iben arbejder med turismen, som fra 1. januar bliver en del af destinationssamarbejde indgået med Billund og Vejle. Derfor er denne præsentation også en tak til Nina og Iben for deres indsats i Visit Kolding.

Brexit nærmer sig, og hvis din virksomhed handler med Storbritannien, kan du anvende Virksomhedsguidens digitale vejledning til at være opdateret om, hvad man som virksomhed skal være opmærksom på.

Det Syddanske EU-kontor er DIN samarbejdspartner i EU, i hvert fald når det gælder om at søge udviklingsmidler, samarbejdspartnere eller kompetencer til dit nye og spændende projekt med en europæisk merværdi og et stort markedspotentiale.

Leendert har været ansat hos Business Kolding i 2 år, og er denne uges profil. Vi sætter hver uge fokus på en Business Kolding medarbejder, så du kan lære os bedre og kende – og gøre dig klogere på, hvad du kan bruge os til.

Sammen designer vi livet

Sådan lyder Koldings vision, og nu har Kolding Kommune netop lanceret i en kampagne, der viser hvad Kolding kan, når flere arbejder sammen.

Få vejledning om aktuelle regler og muligheder for erhvervsrejser til de lande eller regioner, din virksomhed har behov for at besøge.

Det er en svær tid for restaurationsbranchen, og derfor kunne de tidligere søge om midler i Aktivitetspuljen under Erhvervsstyrelsen.

Fremgang i Kolding Lufthavn

Lige uden for Vamdrup ligger Kolding Lufthavn, som i 2020 har haft en flot fremgang og nu er endnu en virksomhed i gang med at etablere sig i lufthavnen.

I en tid hvor det ikke er så nemt at mødes, og hvor Business Kolding ikke holder så mange arrangementer pga. COVID-19, har vi besluttet, at vi i den kommende tid vil præsentere vores medarbejdere for jer, så I kan lære dem endnu bedre at kende. I denne uge kan du møde Forretningsudvikler Jakob Thoftdal Westphall.

Koldings placering som nr. 65 ud af 93 kommuner i Dansk Industris nye erhvervsklimaundersøgelse er svær læsning, når vi ser en kommune med så mange positive tiltag.

Et nyt turismesamarbejde mellem Billund, Kolding og Vejle ser dagens lys. Byrådene i Billund, Kolding og Vejle har de seneste måneder bevæget sig tættere på at indgå et samarbejde om markedsføring og udvikling af turismen i de tre kommuner. 23. november blev samarbejdet endelig officielt.

Der var kamp om pladserne, da der i sommer skulle udvælges ti ambitiøse startups til deltagelse i det nye acceleratorprogram Impact StartUp Danmark.

Hvert år i januar afholder Business Kolding og Kolding Kommune traditionen tro den årlige Nytårskur. Det store netværks-arrangementet er populært, og samler omkring 450 deltagere fra Kolding Kommunes erhvervsliv, uddannelsesinstitutioner og offentlige organisationer til en festlig eftermiddag i de smukke rammer på Koldinghus.

Gense tidligere webinarer

Efter COVID-19 i foråret sendte danskerne hjem, så er onlinemøder og onlinearrangementer blevet en fast del af hverdagen, og det samme er webinarer. Selv om vi gerne vil mødes fysisk og netværke, så er der nu også fordele at være online.

På trods af COVID-19 bliver der jul i hele Kolding kommune igen i år. Måske ikke helt den jul vi kender, men detailhandel, attraktioner, hoteller og restaurationer har lagt sig i selen, for at alt skal ose af julestemning.

Ugens profil

I en tid hvor det ikke er så nemt at mødes, og hvor Business Kolding ikke holder så mange arrangementer pga. COVID-19, har vi besluttet, at vi i den kommende tid vil præsentere vores medarbejdere for jer, så I kan lære dem endnu bedre at kende. I denne uge kan du møde erhvervskonsulent Jørgen Fuglsang Bruun.

Ja tak til efteruddannelse

Mange virksomheder inden for hotel- og restaurationsbranchen bevæger sig imod mindre aktivitet i de kommende måneder. Bag dem ligger et hidtil tumultarisk år, med et nedlukket Danmark, men en juli der, for nogles vedkommende, ryger op over sidste års indeks. En juli der sørger for, at de holder skindet på næsen og hiver omsætningen lidt op fra et katastrofalt niveau.

En grønnere omstilling og en mere bæredygtig vækst er på dagsordenen i hele verden. Ikke mindst i Kolding, hvor Erhvervsgruppen Kolding og Foreningen Business Kolding nu indgår et samarbejde om udvikling af CO2-klubben og styrkelse af klimaindsatsen.

Omstillingsfonden skal give faglærte, som er i beskæftigelse, mulighed for at deltage i akademi- og diplomuddannelser. Grundet Covid-19-krisen har der været større efterspørgsel på fondens midler for 2020, som nu er opbrugt. Derfor tilføres Omstillingsfonden nu ti millioner kroner resten af året.

Hvert år afholder Fonden for Entreprenørskab ”Projekt Edison”, som er en opfinderkonkurrence for landets 6. og 7. klasser. I Kolding er der en flerårig tradition for, at de fleste skoler deltager i konkurrencen.

Efter et annus horribilis for verdensøkonomien, der blev ramt af en pandemi, er der tegn på økonomisk fremgang til næste år. I hvert fald hvis man spørger Koldings virksomheder, der, i en ny konjunkturanalyse gennemført af Business Kolding, regner med forsigtig fremgang.

Tilbage i september sendte Kolding Kommune og Business Kolding en status ud til alle virksomheder i kommunen via de sociale medier, en status på COVID-19 situationen i kommunen. Med den stigende smitte er det tid til endnu en opdatering.

Iværksætter på ny

Da COVID-19 ramte Danmark i foråret, og alle butikker måtte lukke ned, ja der var Jesper Vile Pedersen godt klar over, at der skulle ske noget. Han drev på det tidspunkt butikken Ole Chokolade i Kolding Storcenter – en selvstændig virksomhed, og ikke at forveksle med producenten Ole Chokolade.

Igen i år skal Koldings erhvervsliv hyldes. Årets Virksomhed 2020 vil blive kåret og du har nu mulighed for at indstille din kandidat.

Igen i år skal Koldings erhvervsliv hyldes. Årets Virksomhed 2021 vil blive kåret og du har nu mulighed for at indstille din kandidat.

Igen i år skal Koldings erhvervsliv hyldes. Årets Iværksætter 2020 vil blive kåret i februar 2021 og du har allerede nu mulighed for at indstille din kandidat.

Igen i år skal Koldings erhvervsliv hyldes. Årets Iværksætter 2021 vil blive kåret 24. februar 2022 og du har allerede nu mulighed for at indstille din kandidat.

Igen i år skal Koldings erhvervsliv hyldes. Årets Initiativpris 2021 vil blive uddelt 24. februar 2022 og du har allerede nu mulighed for at indstille din kandidat.

Pga. stigende smittetal fraråder det danske Udenrigsministerium nu alle ikke-nødvendige rejser til Tyskland. Vigtige forretningsrejser kan dog betragtes, som nødvendige. Det er op til den enkelte medarbejder og virksomhed at vurdere.

Hvis virksomheden har brug for et hurtigt svar på en COVID 19-test, er der mulighed for at få svar på få timer nu.

Spørgeundersøgelse #4

Business Kolding har tidligere udsendt tre spørgeskemaer til virksomheder om COVID 19 betydning for erhvervslivet. Måske er den nyeste undersøgelse endt i din mailboks.

Der har i denne uge været afholdt Creative Business Retreat på Houens Odde, hvor 14 deltagere i fire dage har arbejdet med deres forretningsidé. To af deltagerne er velkendte fra det lokale erhvervsliv.

Pop up-netværk

Danmark har en erhvervsstruktur med en meget høj andel af mindre og mellemstore virksomheder. Sammenholdt med et relativt fleksibelt arbejdsmarked, giver det gode muligheder for at gribe ændringer i efterspørgslen og reagere på konjunkturerne.

Fra hobby til virksomhed

Kan man leve af at hækle? Sådan spurgte Anja og Anja, da de uafhængigt af hinanden startede i et 6-ugers iværksætterforløb hos Business Kolding. På hver deres måde forsøger de at gøre hobby til levevej.

Fra den 1. oktober 2020 kan privatejede produktions-, handel- og servicevirksomheder få tilskud til energispareprojekter. Tilskuddet dækker op til 50% af omkostningerne. For at få tilskud, skal I søge, FØR I sætter gang i et projekt.

COVID-19 har desværre stadig fæste i Danmark, og vi kan nok også desværre se ind i et efterår og en vinter, hvor vi fortsat skal tage forbehold for at hindre, at situationen eskalerer.

Energistyrelsen har afsat 200 mio. kr. til energieffektiviseringer i 2020 og samlet set ca. 3,5 mia. kr. frem mod 2030. Det er en udmøntning af Energiaftalen fra 2018 og Klimaaftalen for energi og industri 2020.

Sdr. Bjert Kro fik for to år siden nye ejere, da Emil Rask Bahr og hustruen Katrine Salhøj Rask købte stedet, de flyttede også ind på kroen, og er nu sammen om at sætte Sdr. Bjert Kro på det gastronomiske landkort. Det er dog ikke uden udfordringer her i Corona-tid.

Igennem mange år har Business Kolding sørget for, at virksomheder har haft let adgang til Gratis Rådgivning – uanset om du er iværksætter i den spæde start eller etableret virksomhed.

Business Kolding har de seneste uger holdt 5 webinarer, hvor deltagerne er blevet klogere på LEAN, og på hvordan de kan optimere i deres egen virksomhed. Du kan nu blive en del af et værdiskabende netværk med fokus på LEAN – også uden at have deltaget på webinarerne.

Ordre skaber vokseværk

Da smedevirksomheden HSV Combi så dagens lys, var det på en gård i Sdr. Stenderup. I dag, kun to år efter, er de seks ansatte, først på året flyttede de ind i Tresus tidligere lokaler i Sdr. Bjert, og 1. november skal de levere en ordre på et større million beløb til et osteri i Norge.

Er du iværksætter inden for interiør, kunsthåndværk, fashion eller delikatesser, og er du interesseret i B2B handel, så er Creators Community til Formlands iværksætterevent måske noget for dig.

I går aftes kunne Foreningen Business Kolding endnu en gang byde velkommen til et netværksarrangement, denne gang hos Birkemose Golf Club, hvor dagen stod på indlæg, mad, golf og ikke mindst netværk.

Nyt om COVID-19

COVID-19 har endnu ikke sluppet sit greb om Danmark. Efter en relativ stille sommer, hvor hverdagen begyndte at ligne noget, vi kendte fra før, pandemien ramte os, så har sensommer og det tidlige efterår vist os, at COVID-19 stadig er noget, vi skal forholde os til dagligt – og handle på!

Søger dommere til Edison

Hvert år holder Fonden for Entreprenørskab opfinderkonkurrencen Edison, med en stor lokalfinale for alle Koldings Folkeskoler på IBC. Men i år bliver det anderledes.

Sparekassen Kronjylland er netop blevet kåret til Europas bedste arbejdsplads blandt store virksomheder. Det er analysevirksomheden Great Place to Work, der står bag kåringen, som de har gennemført siden 2003 på opfordring fra Europa Kommissionen. Det er første gang siden 2011, at en dansk virksomhed vinder en af de fire kategorier.

Klædt på til bedre tider

Når kriser som coronapandemien indtræffer, kræver det, at virksomheder har styr på kriseberedskabet. Det gælder også for danske virksomheder, og med et nyt projekt er der hjælp på vej til særligt de små og mellemstore virksomheder.

Afslutning på MEDSTRØM

Projekt MEDSTRØM startede tilbage i 2014 og har haft til formål at skabe udvikling og vækst i kreative erhverv, og gennem årene har en lang række iværksættere deltaget på forskellige iværksætterforløb, i workshops og netværksaktiviteter.

Marketing á la Carte

Har du tidligere deltaget i vores fredagsfif, webinarer, Medstrømsaktiviteter og andre marketingrelaterede events, så er du lige i målgruppen for Marketing à la Carte. Har du en stor interesse i at blive endnu bedre til marketing i din virksomhed, så skal du læse med her.

Nøgle(ringen) til succes

Tilbage i 2013 boede Tenna Svenssen og Peter Ravn i Århus, hvor de begge læste Cand. Merc. i markedsføring. Ved et tilfælde blev de begge iværksættere, og driver i dag virksomheden byRavn i Kolding.

Virtuel Karrieremesse Syd

Business Lunch bliver til Karrieremesse Syd 2020. En virtuel messe for virksomheder der ønsker at indgå i samarbejde med studerende og nyuddannede.

Nu sætter Kolding Kommune ekstra fokus på affaldssortering hos virksomhederne. Fra efteråret 2020 går Redux – Affald og Genbrug helt tæt på det affald, som virksomhederne i Kolding Kommune har sendt afsted til forbrændingsanlægget.

Mikroristeri - stor succes

Det hele startede med idéen om en kaffevogn tilbage i 2015, siden er det blevet til mere end 200 events om året og et mikro-kafferisteri i Nr. Bjert – og nu også sponsor til Tour de France.

Legater til håndværkere

Er du ung håndværker og har tilknytning til Kolding, så er der nu mulighed for at søge to forskellige legater.

I tirsdags lagde Trolden Bryghus rammer til en fantastisk hyggelig eftermiddag for medlemmer af Foreningen Business Kolding.

Hvert år deltager 6. klasses elever fra de fleste af Kolding kommunes grundskoler i en sjov og lærerig opfinderkonkurrence afholdt af Fonden for Entreprenørskab.

Netværk i corona-tid

Det værste for en virksomhedsleder er usikkerhed. Usikkerhed risikerer at give handlingslammelse, og gør det vanskeligt at træffe kvalificerede beslutninger om fremtiden.

Kender du en virksomhed, der har gennemført en omfangsrig digital omstilling, som har skabt imponerende resultater? Måske er det din egen virksomhed?

Vi kan nok desværre forvente, at der oven på lønkompensationsordningernes ophør, vil komme en række afskedigelser af medarbejdere, fordi ikke alle er oppe på et normalt aktivitetsniveau.

Har du ikke fundet det rigtige job? Så skab dit eget! Sådan lyder budskabet fra Kolding Startup Club – et nyt initiativ sat i gang af uddannelsesinstitutionerne IBA Erhvervsakademi Kolding, Designskolen og SDU, sammen med Kolding Kommune og Business Kolding.

Podcasts: Tjek på turismen

”Tjek på Turismen” er podcasts målrettet til turismeerhvervet, og formålet er at komme med ny viden, inspiration og forretningsudvikling til turismevirksomheder i hele landet.

Skab resultater med LEAN

Med Lean kan du skabe målbare resultater – helt ned på bundlinjen. Oven på en Corona-krise, som mange virksomheder endnu ikke er igennem, er der mere end nogensinde brug for at se på virksomheden med nye øjne - hvor kan vi optimere?

Netværk er vigtigt

For Merete Hellesøe, der har deltaget i to forskellige Medstrøms-forløb har netværket været noget af det vigtigste, men også videndeling og konkrete værktøjer, der har hjulpet med at holde den røde tråd.

Med Lillebælt i fokus

I løbet af sommeren har Kolding, med VisitKolding i spidsen, været en del af en lang række turismekampagner, for at trække turisterne til Kolding og området omkring Lillebælt. Havformidler og eventyrer – og iværksætter - Martin Pedersen fra virksomheden ’Under Havet’, har været en af frontfigurerne.

God sommer!

Solen skinner og skolernes sommerferie står for døren. For mange vil det være et tiltrængt pusterum, efter et forår fra helvede.

Lillebælt til salg

Endnu en kampagne der skal trække feriegæster til området omkring Lillebælt er skudt i gang. Det drejer sig ikke kun om børnefamilier, dem uden børn og naturentusiaster, men også om erhvervsturister, der kommer for at holde møder og konferencer.

Hop på bussen

Fra d. 29. juni og seks uger frem kan alle, både feriegæster og Koldings borgere, hoppe på en gratis shuttlebus, der kører i fast rutefart mellem Koldings attraktioner og kulturinstitutioner, blandt andet for at hjælpe turisterhvervet i Kolding Kommune.

Praktikpladser tilbydes

Corona-tiden har stor betydning for de ældste elever i Folkeskolen, da mange af de erhvervsrettede aktiviteter, som brobygning og uddannelses- og fritidsjobmessen, aflyses. Dog fastholder de elevernes praktikophold på virksomhederne.

Selv om sommerferien nærmer sig, modtager vi hos Business Kolding fortsat mange henvendelser fra kommende iværksættere, personer der har en god idé og en drøm om at starte egen virksomhed – men også en lang række spørgsmål.

Da Ronnie Olesen var 15 år vågnede han op en morgen, lam i benene, og med en efterfølgende dom fra lægerne om et liv i kørestol. I dag ca. 8 år senere står han, uden mén, med egen virksomhed, der specialiserer sig i salg af computere og gamingudstyr og en omsætning på flere millioner.

Tidligere var der skoletavlefabrik på Olgas Alle 4 i Kolding, i dag danner lokalerne ramme om Firmafabrikken, som huser en lang række iværksættere og mindre virksomheder. Vi har været på besøg, for at høre lidt nærmere om stedet, og møde en af lejerne.

Sammen skal vi få (næsten) alle i Danmark til at finde deres feriedrømme i Vejle og Kolding kommuner, men vi har brug for hjælp fra dig og din virksomhed. Læs her hvordan I kan hjælpe.

Ulla, Anja og Karina har i dag for alvor taget hul på livet som iværksættere, da de er startet i 6-ugers iværksætter forløb for ledige.

I år er Danmarks Mentale Sundhedsdag d. 8. oktober, og Velliv Foreningen har nu åbnet for virksomheders ansøgning til deltagelse i dette års udgave. Formålet er at sætte gang i samtalen om den mentale sundhed ude på landets arbejdspladser.

Ferie i Danmark

Kolding Kommune kan prale af et rigt turismeerhverv med rigtig mange aktører. De har, lige som turismevirksomheder i resten af landet, været presset under Corona-krisen.

Udenrigsministeriet har lanceret en række nye initiativer, der skal sikre danske virksomheder hjælp til at genoprette eksporten i takt med, at verden åbner op. Samtidig øges indsatsen for at tiltrække udenlandske investeringer til Danmark.

Vi tales ved

Siden Corona-krisen lukkede det danske samfund, sendte mere end 3.000 ansatte på lønkompensation – bare i Kolding og fjernede forretningsgrundlaget for en stund, har Business Kolding holdt en tæt kontakt til virksomhederne.

Virtuel karrieremesse

Den 16. juni holder SDU sammen med de andre danske universiteter en virtuel karrieremesse for alle landets kommende dimittender. Her kan virksomheder møde nyuddannede, der står klar til at bidrage til det offentlige og private erhvervsliv.

Er din virksomhed klar til eksport? Eller ønsker I at udvide til nye eksportmarkeder? Det bliver nu endnu nemmere at få hjælp til at internationalisere din virksomhed og udvikle dens eksportpotentiale.

I går mødtes Koldings Corona Erhvervsråd for første gang – dog online. Erhvervsrådet skal fremover samles hver 14. dag, for at give status og diskutere COVID-19 situationen i Kolding.

Online borgermøde, der afholdes som et webinar, afrunder 1. etape af arbejdet med at sætte fokus på og udvikle bylivet og handlen i Kolding og er en opsamling af det arbejde, som den politisk nedsatte taskforce satte i gang forrige sommer.

Har du en drøm om at blive iværksætter? Har du en god idè? Og er du samtidig ledig? Ja så kan det være at et 6-ugers iværksætterforløb for ledige er det helt rigtige springbræt for dig.

Da Danmark lukkede ned, kunne grafiker Heidi Kunst pludselig se ind i en periode uden omsætning i virksomheden, men pludselig tog hverdagen en helt ny drejning.

Er du en af de mange virksomheder, der har fundet nye forretningsmuligheder inden for Corona-værnemidler, så er der nu hjælp at hente til de mange spørgsmål, der melder sig.

På Fabriksvej 7 i Vamdrup ligger ”den gamle dynefabrik”, men det er efterhånden mange år siden, de sidste dyner forlod fabrikken – og der har ikke været den store aktivitet i bygningerne siden

En varm og våd vinter efterlod Dankemi med 60.000 liter ubrugt sprit, der ellers var tiltænkt produktionen af sprinklervæske. I tæt samarbejde med konsulenthuset Mediator A/S og Kolding Kommune omlagde de produktionen til håndsprit.

Hun havde ondt af sig selv I to dage. Både løbekarrieren og virksomheden var i fare, da Danmark blev lukket ned. Nu snart to måneder efter kan Kristina se tilbage på en omsætning i april som den bedste nogensinde.

Selv om vi er midt i en Corona-tid, så er der fortsat gang i iværksætteriet. En interesse som EU-projektet MEDSTRØM også har oplevet på deres iværksætterforløb.

Sidste år blev projektet Industrien som Karrierevej 2.0 opstartet af Trekantomraadet i samarbejde med de 7 erhvervskontorer i trekantområdet. Nu er der bud efter din virksomhed.

Nye retningslinier

På baggrund af den aktuelle COVID-19-krise er der kommet nye udvidede retningslinjer for Innobooster, gældende fra 7. maj.

Små og mellemstore virksomheder med under 250 medarbejdere, som har indbetalt moms for hhv. andet halvår og fjerde kvartal 2019 får mulighed for at få udbetalt beløbet igen som et rentefrit lån.

Business Kolding har gennem den seneste tid afholdt en lang række webinarer – og de kommer langt omkring. Både på indhold, men også hvor deltagerne kommer fra – og hvem der deltager

Ifølge undersøgelser foretaget af VisitDenmark lå antallet af overnatninger i Danmark i februar 2020 8,8% over niveauet for 2019 – svarende til næsten 2,2 mio.overnatninger i februar. Men så kom Corona/Covid19.

Corona-virussen har fortsat et hårdt greb om Koldings virksomheder, viser en ny udgave af Business Koldings COVID 19 spørgeskemaundersøgelse. Særligt de helt nye virksomheder er havnet i stormvejr, og borgmester Jørn Pedersen er klar til at understøtte iværksætteriet i Kolding når samfundet åbner igen.

Foreningen Business Kolding skulle efter planen have afholdt sommerarrangement den 15. juni, men grundet COVID-19 situationen har vi valgt at aflyse.

Har du brug for hjælp?

Virksomhedskontakten Jobcenter Kolding står klar til at hjælpe her under corona-krisen.

Har du brug for at genstarte din virksomhed? Erhvervshus Sydjylland har netop skudt tilskudsprogrammet ”CoronaGenstart” i gang. Programmet skal være med til at hjælpe corona-ramte virksomheder.

Benjamin Wolters fra Kolding har en passion for surdejsbrød, og med virksomheden BeansterBaker har han for fire uger siden startet brødudsalg i Bjert Gamle Brugs. Men det er bare en lille del af virksomheden.

Nye webinarer - uge 18

Business Kolding forsætter med at tilbyde webinarer med forskellige temaer. I uge 18 har du mulighed for at høre hvordan du kan lære at holde bedre møder mere Microsoft Teams og få inspiration til dit salgsarbejde.

Covid-19 krisen påvirker fortsat store dele af erhvervslivet meget alvorligt. Derfor har Business Kolding endnu engang udsendt et spørgeskema for at følge op på udviklingen hos virksomhederne. Uanset om I tidligere har deltaget i undersøgelsen eller ej, vil vi meget gerne have jeres besvarelser på spørgsmålene.

Hvor finder man det mest rentable motorvejsprojekt i Danmark lige nu? Det gør man i Kolding, hvor beregninger fra Vejdirektoratet har vist, at det er en særdeles god investering at udvide motorvejsnettet rundt om Kolding med et tredje spor.

Ny tilskudspulje under SMV:Digital åbner 20. april, hvor danske SMV’er kan søge om vouchers på 100.000 kr. til køb af privat rådgivning inden for digitalisering og e-handel.

Nye webinarer - uge 17

Business Kolding forsætter med at tilbyde webinarer med forskellige temaer. I uge 17 har du mulighed for at høre mere Microsoft Teams, hjælpepakker, fintuning af din LinkedIn profil og hvordan man genstarter sin virksomhed.

I en tid hvor der - for de fleste virksomheders vedkommende - nok findes flere spørgsmål end svar, så er det godt at vide, hvor man kan finde sparring, og ikke mindst konkret hjælp.

Tillykke til Dronningen

I dag kan H.M. Dronning Margrethe II fejre 80-års fødselsdag – en dag der ikke bliver, som den plejer. I år havde Dronningen også et helt særlige ønske – og det ønske kom der en dejlig solstråle-historie ud af.

Webinar, online seminar, online foredrag, kært barn har mange navne. De sidste to uger har Business Kolding afholdt en række webinarer – og de fortsætter ugen efter påske.

Danmark står i en alvorlig situation, og de informationer, som vi modtager fra myndighederne om Corona / Covid-19 er afgørende for både vores måde at agere på og vores oplevelse af tryghed.

Institut for Entreprenørskab og Relationsledelse på SDU har samlet en række forskningsbaserede materialer til fri afbenyttelse, som kan være interessante for virksomheder at dykke ned i for at få ny viden, skabe udvikling mv.

Covid-19 krisen har på meget kort tid ramt Koldings virksomheder hårdt. Derfor udsendte Business Kolding et spørgeskema til 4172 virksomheder fra mandag den 23. marts til torsdag formiddag den 26. marts.

Webi…hvad for noget?

I en tid hvor virksomheder skal kunne omstille sig i en fart, hvor vi skal tænke nyt – og forhåbentlig blive klogere, så dukker der en hel skov af webinarer op, hvor end vi bevæger os på de sociale medier. Webinarer hvor uddannelsesinstitutioner, jobcentre, erhvervshuse og private aktører deler viden.

Nye muligheder

Der er udbudt et 30 dages online opkvalificeringsforløb for ufaglærte og faglærte inden for brancherne service, turisme, hotel og restauration.

Kolding støtter lokalt

Der er ingen tvivl om at detailhandlen er en af de brancher, der er hårdt presset under Corona/Covid19. Det gør sig selvfølgelig også gældende for butikkerne i Kolding, Vamdrup og Christiansfeld. Derfor har City Kolding nu lavet et lokalt tiltag, der også gælder andre virksomheder.

Business Kolding oplever for tiden en stor efterspørgsel på især advokater og revisorer i vores Gratis Rådgivning, og har derfor udvidet med et rådgiverkorps, der også står klar til at hjælpe.

Hele erhvervslivet er påvirket af den aktuelle udbredelse af coronavirus. Derfor stiller Business Kolding i samarbejde med IBC, Hansenberg, VUC, AMU og Kolding Kommune nu skarpt på erhvervslivets muligheder for håndtering af Covid-19 ved at tilbyde forskellige webinarer.

Mulighed for støttelån

Investeringsselskabet StartupBoost A/S, som er startet af lokale erhvervsledere og Foreningen Business Kolding, tilbyder på grund af Corona-krisen at låne iværksættervirksomheder op til 100.000 kroner rente- og gebyrfrit i et halvt år.

Hos Business Kolding er vi hver dag i kontakt med lokale virksomheder, der er udfordret pga. Corona/Covid19. Spørgsmålene er mange, så vi har derfor samlet et lokalt rådgiverkorps, der står klar til at hjælpe.

Covid-19 krisen har på meget kort tid ramt Koldings virksomheder hårdt. I Business Kolding gør vi, hvad vi kan for at hjælpe virksomhederne i den vanskelige situation.

Business Kolding har gennem mange år holdt Gratis Rådgivning for iværksættere og virksomheder hver torsdag kl. 16 til 18 – og i disse uger ingen undtagelse.

Vi er opmærksomme på, at I naturligt begynder at se på, hvordan I kan tilpasse driften i denne meget alvorlige situation for jeres virksomhed og resten erhvervslivet.

Corona-beredskab klar!

Erhvervshus opretter corona-beredskab til sydjyske virksomheder. De står klar med sparring og vejledning, hvis din virksomhed er akut udfordret af corona-krisen.

Torsdag skulle SDU Kolding, Business Kolding, IBA og Designskolen Kolding have inviteret til Business Lunch, hvor studerende og virksomheder havde mulighed for at møde. Grundet Corona virus blev det ændret til en virtuel karrieremesse.

Business Kolding har gennem længere tid opfordret kommunens virksomheder til at tilmelde sig vores praktikportal for 8.-10. klasses elever, og har nu også selv haft en praktikant.

Corona-virussen har lukket fabrikker i Kina, og det skaber problemer for danske virksomheder med datterselskaber i Kina eller med kinesiske underleverandører. Nu skal de holde sig klar for at komme forrest i køen, når det igen bliver sikkert at rejse til Kina. Her giver Erhvervshus Sydjylland en række råd til, hvordan du som virksomhed skal forholde dig.

Award'20 - Tak for sidst

Humøret var højt og rammerne sat til en festlig aften, da Foreningen Business Kolding inviterede til et totalt udsolgt Awardshow på Comwell Kolding i går.

Torsdag eftermiddag var der generalforsamling i Foreningen Business Kolding. Foreningen blev i løbet af 2019 fusioneret med Kolding Handelsråd og Kolding Turistforening, og foreningen har i dag 612 medlemmer.

Kolding skal være et mekka for tekniske uddannelser – både når det gælder fuldtidsuddannelser og efteruddannelser til områdets mange tekniske arbejdspladser. Det er ønsket bag, når IBA Erhvervsakademi Kolding til sommer åbner et nyt innovationscenter.

Kolding har faciliteter til møder fra to til 1800 deltagere. Mindre mødelokaler i inspirerende omgivelser og helt store med fleksibilitet i de fysiske rammer.

Hvem løber med priserne?

Torsdag d. 27. februar holder Foreningen Business Kolding det årlige Awardshow – og en lang række virksomheder og initiativtagere er blevet nomineret til de fornemme priser.

Elever og lærere fra Kolding Kommunes folkeskoler har et stort ønske om at arbejde med hverdagens udfordringer – og meget gerne udfordringer fra Kommunens virksomheder. Skal de hjælpe dig?

Interessen for deltagelse til Awardshowet 2020 har været overvældende og vi kan her tre uger før showstart melde, at alle 420 billetter er revet væk.

Kom med på holdet

Vil du være med til at præge fremtidens arbejdskraft? Ønsker du, at dine fremtidige medarbejdere skal være kompetente, villige til at samarbejde, indgå i sociale fællesskaber – ja i det hele tage trives på en arbejdsplads, så kan du være med til at vise dem vejen, ved at tilmelde dig Business Koldings erhvervspraktikportal.

På IBC vil de gerne støtte eleverne i deres skolegang på handelsgymnasiet. De har netop igangsat et nyt tiltag, hvor de hjælper deres elever med et mentor-forløb. Kunne det være noget for dig?

Der har været stor efterspørgsel på billetterne til Foreningen Business Koldings Awardshow, som afholdes den 27. februar på Comwell Kolding.

Foreningen Business Kolding inviterer igen indenfor til en fortryllende aften med rød løber, middag, underholdning og vigtigst af alt - en hyldest af Kolding Kommunes erhvervsliv.

I dag blev Kasper Asgreen kåret som Årets Koldingborger til Business Koldings nytårskur. Denne ærestitel tildeles en gang årligt en person, som på en særlig måde har gjort en indsats for Kolding, der rækker langt ud over kommunegrænsen.

De seks partier og løsgænger Hanne Dam i Kolding Byråd er blevet enige om at udvikle Koldings havneområde, og har lavet en hensigtserklæring med tre punkter:

Sidste fredagsfif for i år

Business Kolding inviterede i dag til årets sidste omgang fredagsfif, som denne gang havde fokus på, hvordan du bruger storytelling i din kommunikation.

6 ud af 10 virksomheder i Kolding tror på, at de det kommende halve år vil have en stigende omsætning, og lige så mange tror på, at de vil få et bedre resultat. Men mangel på arbejdskraft lægger en dæmper på væksten.

Erhvervsanalyse 2019

Analysen er udarbejdet af Dansk Erhvervsfremme (DEF) på vegne af Business Kolding i november 2019.

Pendlerrekord til Kolding

Kolding har et særdeles attraktivt erhvervsliv - aldrig før har så mange pendlet til job i Kolding fra andre kommuner.

Den 27. februar 2020 afholder Foreningen Business Kolding Awardshow, hvor hele Koldings erhvervsliv skal hyldes. Denne gang med mulighed for at modtage den nye pris, Verdensmålsprisen.

Den 27. februar 2020 er der Awardshow, hvor Koldings erhvervsliv skal hyldes. Som noget nyt, så vil Verdensmålsprisen 2019 blive uddelt og du har nu mulighed for at indstille din kandidat.

Indberet moms til tiden

Senest 2. december skal ca. 150.000 virksomheder indberette og betale moms for 3. kvartal 2019. Det gælder bl.a. de virksomheder, der er startet op inden for de seneste 2 år.

670 folkeskoleelever fra Koldings 6. og 7. klasser mødte forventningsfulde og velforberedte op til kommunemesterskabet i Projekt Edison på IBC Kolding den 1. november.

Foreningen Business Kolding inviterer til Awardshow den 27. februar 2020, hvor erhvervslivet skal hyldes og priser skal uddeles.

Den 27. februar 2020 er der Awardshow, hvor Koldings erhvervsliv skal hyldes. Årets Initiativpris 2019 vil blive kåret og du har nu mulighed for at indstille din kandidat.

Den 27. februar 2020 er der Awardshow, hvor Koldings erhvervsliv skal hyldes. Årets Virksomhed 2019 vil blive kåret og du har nu mulighed for at indstille din kandidat.

Den 27. februar 2020 er der Awardshow, hvor Koldings erhvervsliv skal hyldes. Årets Turismevirksomhed 2019 vil blive kåret og du har nu mulighed for at indstille din kandidat.

Den 27. februar 2020 er der Awardshow, hvor Koldings erhvervsliv skal hyldes. Årets Iværksætter 2019 vil blive kåret og du har nu mulighed for at indstille din kandidat.

Rekordstor opbakning

Næsten 1000 gæster havde sikret sig billet, da Foreningen Business Kolding onsdag aften afholdte efterårsarrangement, hvor Frank Hvam og Mascha Vang stod for underholdningen.

Foreningen Business Kolding har på en ekstraordinær generalforsamling endeligt godkendt fusionsplanerne for Foreningen Business Kolding, Kolding Turistforening og Kolding Handelsråd. Den nye forening vil styrke erhvervslivets stemme i Kolding, mener foreningens formand.

Messer skaber synlighed

Efteråret og vinteren er messetid, og senest har der været afholdt hi-messe i Herning, hvor en lang række af Koldings virksomheder har deltaget. Vi har spurgt to af virksomhederne om, hvorfor de vælger at udstille.

Hvert år kåres en person som Årets Koldingborger. Vi leder efter en person, der har Kolding DNA i årene. Som er stolt af byen, og som er med til at profilere den uden for kommunegrænsen.

Facebook er en af de store platforme i dag, når virksomheder vælger at markedsføre sig digitalt og på de sociale medier, men der er en lang række andre muligheder for succesfuld markedsføring. Dem har Business Kolding valgt at sætte fokus på i en række morgenmøder, som vi kalder FredagsFif.

Har du sikret dig en plads?

Der har været stor interesse for at deltage til spisning til dette års Efterårsarrangement den 30. oktober. Vi har derfor fået mulighed for at åbne op for endnu flere deltagere.

Business Kolding har netop ansat Henrik Steffensen, der det næste halve år skal understøtte arbejdet med Kolding kommunes virksomheder.

Golfklub tager socialt ansvar

Hos Birkemose Golf Club handler det om meget mere end blot golf. Her tror de på udvikling gennem samarbejde, de tager et stort socialt ansvar – og så gør de alt hvad de kan for at sætte Kolding på landkortet.

Procudan, der leverer ingredienser og emballage til fødevareindustrien, har taget de plantebaserede fødevarer og et stigende krav om bæredygtighed til sig. Så meget, at de i sidste uge var værter for en international workshop i Kolding, hvor fremtidens fødevarer var temaet.

Koldings virksomheder bakker igen op. Sammen med Ungdoms-uddannelsesvejledningen Kolding og virksomhederne har Business Kolding nu gjort det nemt at finde den rette praktikplads for alle elever i 8. og 9. klasse.

I sidste uge besluttede Kolding Turistforenings medlemmer enstemmigt på deres ekstraordinære generalforsamling at fusionere med Kolding Handelsråd og Foreningen Business Kolding. Fusionen er planlagt til at træde i kraft den 1. januar 2020.

Ledon klar til finalen!

Den 4. september afholdt Akademikernes A-kasse regionsfinalen i Akademikerprisen 2019, hvor ikke mindre end to ud af tre virksomheder var fra Kolding.

Er DU en af Koldings Helte?

Traditionen tro inviterer Business Kolding til et eksklusivt event kun for iværksættere, der har startet selvstændig virksomhed i Kolding kommune indenfor de seneste tre år.

Regnvejr på vej?

Business Koldings adm. direktør, Morten Bjørn Hansen, skriver hver måned en klumme i Ugeavisen. Denne gang med fokus på økonomi.

En støttepulje med 10 millioner kroner kan nu søges af virksomheder i Region Syddanmark, der vil udvikle teknologi til velfærdsområdet.

Bestyrelserne i Kolding Turistforening, Kolding Handelsråd og Foreningen Business Kolding er klar til at gå sammen i en ny og styrket erhvervsforening for virksomheder i hele Kolding Kommune.

Så har du nu mulighed for at komme til et spændende arrangement med Jakob Knobel, hvor han sætter fokus på kunstig intelligens og fremtidens arbejdsmarked.

Det er først og fremmest i de nye virksomheder, at de nye job opstår. Netop derfor er iværksætteri helt centralt for samfundsøkonomien, og netop derfor er der behov for at understøtte det i Kolding kommune.

På Eltang Skole arbejder eleverne i 4.-6. klasse på tværs i faget BID, som står for Bæredygtighed, Innovation og Design. De arbejder med forskellige temaer inden for bæredygtighed, og har tidligere bygget et halmhus på skolens udendørsareal i forbindelse med temaet ”bæredygtig arkitektur”. Nu stå de klar med endnu et stort projekt.

IT- og rådgivningsvirksomheden Elbek & Vejrup er ikke kun Danmarks bedste arbejdsplads – de er også den anden bedste i Europa. Men hvad er det, der gør dem så unikke? Direktør Søren Ø. Knudsen mener, det er en kombination af strategi, geografisk placering, de rette medarbejdere og så et godt samarbejde med Business Kolding og det øvrige erhvervsliv.

Netværket er vigtigst

Vi har sat 3 iværksættere stævne, som har hver deres virksomhed, hver deres spændende historie, men de har to ting til fælles, de har deltaget på Strømstyrke – og er nu flyttet ind i det samme kontorfællesskab.

Beckhoff Automation ApS har netop vundet prisen German Company of the Year 2019. Samtidig har de taget første spadestik til et nyt domicil på 1500 m2, der bliver teknologisk velforsynet med deres egne produkter – og dermed kommer til at fungere som et levende showroom for kunderne.

Når man sidder og snakker med Thomas Hjortshøj, beboer i Pakhuset, får man hurtigt det indtryk, at dét man ikke kan – det kan man lære. I hvert fald har han prøvet rigtig meget – og de seneste 20 år som selvstændig.

Rigtig mange unge vælger et eller flere sabbatår efter endt ungdomsuddannelse. Ikke bare for at slappe af eller tjene penge og komme ud i verden, men også for at opgradere deres kompetencer inden de skal læse videre.

Ledon lever af at lege

En af de virksomheder, der i høj grad arbejder med brugerdreven innovation, er legepladsproducenten LEDON A/S. De inddrager børn og pædagoger i vuggestuen, de spørger skoleklasser, og så har de et stort samarbejde med SDU og Designskolen omkring udvikling af produkter.

Endnu en 3D-printer har fundet sin vej til NEXTTECH, 3D printcentret der har til huse i kælderen på IBC i Kolding. I februar blev en metalprinter taget i brug, nu gælder det den banebrydende 3D farveprinter HP MJF 580.

Cirkulær økonomi, bæredygtighed, social ansvarlighed og FNs verdensmål er noget der fylder mere og mere i vores hverdag og ikke mindst hos virksomhederne.

I Danmark bidrager virksomhederne og deres medarbejdere med 550 mia. kr. om året til vores fælles velfærd gennem skatter og afgifter. Det er mere end halvdelen af alle de penge, det offentlige årligt bruger på at holde samfundet i gang. Dansk Industri har lavet en undersøgelse, der viser, hvor meget hver enkelt kommune bidrager med.

Sæt allerede nu kryds i kalenderen onsdag d. 30. oktober, hvor Foreningen Business Kolding, Kolding Turistforening og Kolding Handelsråd inviterer til årets Efterårsarrangement.

Morten Svankjærs Befree.dk var en succes fra begyndelsen. Virksomheden vækstede økonomisk, og der blev hentet en håndfuld ansatte ind. Efter en række gode år blev det dog nødvendigt for Morten at genfinde motivationen, og det betød, at han måtte tage nogle store og svære beslutninger.

I weekenden d. 22.-24. marts afholdt Business Kolding Entrepreneurial Weekend i Pakhuset, hvor iværksættere fra Kolding, København, Kiel og Lübeck sparrede med hinanden om 10 udvalgte iværksætterprojekter.

Business Koldings adm. direktør, Morten Bjørn Hansen, skriver hver måned en klumme i Ugeavisen. Denne gang er der fokus på Brexit.

Det er nu to uger siden Foreningen Business Kolding afholdt Awardshow. Vi har derfor kontaktet Martin Pedersen fra Ocean Adventures, der – meget overraskende – vandt i kategorien Årets Turismevirksomhed.

Kolding tordner frem

I Kolding Kommune arbejder medarbejderne i de forskellige forvaltninger og Business Kolding sammen for at yde den bedste service overfor både borgere og erhvervslivet. Vi har samlet nogle af de mange muligheder i den nye pjece ”Sammen med erhvervslivet 2019”.

Over 100 virksomheder har sikret sig billet til det store Awardshow den 28. februar og vi kan nu melde om alt udsolgt!

I weekenden den 22.-24. marts konkurrerer studerende, iværksættere og virksomheder om at udvikle de bedste forretningsideer og vinde præmier for et samlet beløb på 50.000 kroner i Kolding.

Så er de nominerede fundet

Torsdag d. 28. februar holder Foreningen Business Kolding det årlige Awardshow – og en lang række virksomheder og initiativtagere er blevet nomineret til de fornemme priser.

I januar kunne man læse i nyhederne at Kolding-virksomheden OnlinePartners er blevet solgt til det prisbelønnede bureau s360, der har base i Århus, for et to-cifret millionbeløb. Men OnlinePartners havde ikke været det de er i dag uden netværk, gode råd og et lille spark bagi.

Blomster døgnet rundt

For snart to år siden flyttede Atrium Blomster fra midtbyen i Kolding til Mosevej – i mindre lokaler og med kortere åbningstider, og med ønsket om at drive butik på en ny måde. Det sidste nye er døgnåben butik.

3D printcentret NEXTTECH og Sjølund maskinfabrik kan nu præsentere 3D metalprinter til Kolding. Printeren er den første af sin slags i Norden og skal stå hos NEXTTECH. Den forventes at være klar til at tage i brug primo 2019.

Efter tre år som bestyrelsesformand for Foreningen Business Kolding, har direktør i CEA Ejendomme Claus Askjær valgt at overlade opgaven til nye kræfter på foreningens generalforsamling 28. februar.

Fra januar 2019 får Vækstfonden fast kontorplads hos Business Kolding i Pakhuset. Samarbejdet skal gøre det nemmere for virksomheder og iværksættere at få råd og sparring om finansiering og vækst.

Godt 500 erhvervsfolk var samlet på Koldinghus i fredags til Business Koldings traditionsrige nytårskur, og de overværede en meget overrasket Hans Erik Bylling modtage den flotte titel som Årets Koldingborger 2018.

I dag blev Hans Erik Bylling kåret som Årets Koldingborger 2018 ved Business Koldings nytårskur. Denne ærestitel tildeles en gang årligt en person, som på en særlig måde har gjort en indsats for Kolding og derved har gjort Kolding kendt ud over kommunegrænsen.

Kolding kan

Læs julehilsen fra Business Koldings administrerende direktør.

Chokolade, chokolade og atter chokolade, det er hvad der møder en, når man træder ind ad døren i den familieejede produktionsvirksomhed Ole Chokolade ApS.

En weekend med iværksætteri

Hver måned året ud skriver direktør for Business Kolding klumme i Ugeavisen, som denne gang har fokus på iværksætteri.

Du har nu mulighed for at indstille din kandidat til de forskellige priser, når der afholdes Awardshow den 28. februar 2019.

Den 28. februar 2019 er der Awardshow, hvor Koldings erhvervsliv skal hyldes. Årets Virksomhed 2018 vil blive kåret og du har nu mulighed for at indstille din kandidat.

Den 28. februar 2019 er der Awardshow, hvor Koldings erhvervsliv skal hyldes. Årets Initiativpris 2018 vil blive kåret og du har nu mulighed for at indstille din kandidat.

Den 28. februar 2019 er der Awardshow, hvor Koldings erhvervsliv skal hyldes. Årets Turisme Virksomhed 2018 vil blive kåret og du har nu mulighed for at indstille din kandidat.

Den 28. februar 2019 er der Awardshow, hvor Koldings erhvervsliv skal hyldes. Årets Iværksætter 2018 vil blive kåret og du har nu mulighed for at indstille din kandidat.

Business Kolding søger erhvervskonsulent med særligt ansvar for iværksætteri. Har du lyst til at gøre en forskel for erhvervslivet i Kolding Kommune og samtidig sørge for, at vi hjælper iværksættere, så de kommer godt fra start med deres forretningsidéer? Så er du måske vores nye kollega.

Der var magi i luften

Manipulation, hypnose, tankeeksperimenter og stor forundring var nogle af stikordene til Foreningen Business Koldings Efterårsarrangement, der denne gang havde inviteret Jan Hellesøe til at stå for underholdningen.

Efter Obama

Business Koldings adm. direktør, Morten Bjørn Hansen, vil hver måned skrive en klumme i Ugeavisen. Denne gang med refleksion over Præsident Obamas besøg i Kolding.

Lad os stå sammen om Kolding

Business Koldings adm. direktør, Morten Bjørn Hansen, vil hver måned skrive en klumme i Ugeavisen.

Hvad gør man, når det hele brænder? Sådan bogstaveligt talt. For Carsten Noer blev det pludselig det helt store spørgsmål, da hans virksomhed Noerlak i Vamdrup brændte ned d. 18. juni. En opringning fra Business Kolding gjorde dog det hele lidt nemmere.

Kickstart din virksomhed

Kickstarter vækstforløbet henvender sig til virksomheder i Kolding Kommune, der ønsker at arbejde med dobbelt bundlinje, dvs. vækst i omsætning/indtjening og øget fokus på at være en socialt ansvarlig virksomhed.

Foreningen Business Kolding vil gerne takke for det store fremmøde og engagement til sommerarrangementet, der blev afholdt torsdag eftermiddag hos Volkerts Fylke.

Business Koldings adm. direktør, Morten Bjørn Hansen, vil hver måned skrive en klumme i Ugeavisen. Denne måneds klumme omhandler Koldings mangfoldige erhvervsliv.

Comwell ønsker at sikre sin position i Kolding og Trekantområdet med et konferencehotel, som er opdateret, og som kan tilbyde nye fantastiske rammer for møder, udstillinger, konferencer og kongresser og være et samlingspunkt for erhvervslivet, turisme, events og arrangementer.

Har du en fantastisk og innovativ ide, og arbejder du inden for den kreative sektor? Så er du måske den næste vinder af Creative Business Cup Danmark.

I ly af regeringens medieudspil præsenterede regeringens forenklingsudvalg forslag til en ny centraliseret erhvervsfremmestruktur, hvor kommunerne fuldstændigt vil miste indflydelse på, hvordan man tiltrækker virksomheder og hjælper virksomheder i lokalområdet.

Som første sted i Danmark går lokale erhvervsledere i Kolding kommune sammen om at skabe finansiering til tidlige iværksættere, dvs. de ambitiøse og dygtige iværksættere med et godt forretningskoncept, men som ikke endnu er langt nok i udviklingen af deres forretning, til at de kan opnå finansiering hos de traditionelle finansieringskilder som bank og business angels.

Humøret var højt og rammerne sat til en festlig aften, da Foreningen Business Kolding inviterede til det årlige Awardshow på Comwell Kolding, hvor Kolding Kommunes erhvervsliv blev hyldet.

Over 500 erhvervsfolk var samlet på Koldinghus til Business Koldings traditionsrige nytårskur, og de overværede en meget overrasket Peder Juelsgaard Madsen få den flotte titel som Årets Koldingborger 2017.

I dag blev Peder Juelsgaard Madsen kåret som Årets Koldingborger 2017 til Business Koldings Nytårskur. Denne ærestitel tildeles en gang årligt en person, som på en særlig måde har gjort en indsats for Kolding og derved har gjort Kolding kendt ud over kommunegrænsen.

Som ny frontfigur i Business Kolding bliver din hovedopgave, at fortsætte den positive udvikling med en balanceret indsats for det lokale erhvervsliv, Kolding Kommune og Trekantområdet.

Der er i Kolding Kommune nu 49 Gazeller mod de 43, der blev udnævnt sidste år. Virksomheden Lowenco vandt prisen som årets vækst gazelle i Syddanmark.

Afskedsreception

Business Kolding tager afsked med Adm. direktør Tommy Langhoff.

Har du et bud på, hvem der skal være Årets Virksomhed i Kolding, og kender du en iværksætter, der har sparket sin virksomhed ud over rampen. Du har måske en ide om hvem der fortjener at få prisen som Årets Turist Virksomhed eller hvem der skal løbe med Initiativprisen?

Godt 800 havde sikret sig billet, da Business Kolding torsdag afholdte det store Efterårsarrangement, hvor Claus Meyer & Lars Hjortshøj stod for underholdningen.

Kolding kan fremover smykke sig med den prestigefyldte titel Design City. Dermed er det anden gang inden for to år, at en UNESCO udmærkelse gives til Kolding Kommune.

Industriens uge foregår i uge 44, og i Kolding er der masser af arrangementer. Sammen med Business Kolding sætter tre lokale virksomheder også fokus på industrien som karrierevej.

Hvert år kåres en person som Årets Koldingborger. Vi leder efter en person, der har Kolding DNA i årene. Som er stolt af byen, og som er med til at profilere den uden for kommunegrænsen.

Jobdating en succes

Når ledige skal i job, giver det større gevinst at mødes ansigt til ansigt med en kommende arbejdsgiver. Det er erfaringerne, efter at Jobcenter Kolding og Business Kolding har holdt såkaldte ”Jobdatings”.

I dag åbnede NEXTTECH dørene og der var stor interesse for det lokale 3D printcenter med viden, uddannelse og netværk.

Koldings virksomheder er optimistiske, når det gælder den fremtidige vækst. Det viser den seneste konjunkturanalyse, som Business Kolding har udarbejdet i samarbejde med Dansk Erhvervsfremme, DEF.

Op mod 70 interessenter var mødt op, da Business Kolding torsdag relancerede sin iværksætterstrategi. De var blandt andet repræsenteret ved det lokale erhvervsliv og iværksættere.

Siden 2006 har Business Kolding stået bag iværksætterhuset, der med stor succes har været udklækningsted for Koldings nye iværksættere. Men fra 15. september 2017 overtages stedet af Nicolai Ærøbo Ebbesen og Esben Padkjær Pedersen, der sammen driver ejendomsselskabet Padkjær og Ærøbo APS.

Lokale erhvervsledere vil hjælpe, der hvor banker og business angels normalt ikke kan eller vil. Sammen med Business Kolding står de bag ”Kolding StartupBoost”, som skal tilvejebringe kapital og kompetencer til iværksættere.

Sommeren 2017 bliver første sæson med den nye Servicestrategi. Vi vil møde gæsterne på gaden, og hvor der er mange gæster samlet.

Det bliver koldingenseren, Hanne Thøgersen, der skal stå i spidsen for at bringe produktionsvirksomheder i front med at integrere additive manufacturing (AM) - ofte også kaldet 3D print. Hun kommer fra en stilling som leder af Indkøb og Category Management hos Orkla Foods, og tiltræder 1. august.

Design er for alle

Hver måned året ud skriver direktør for Business Kolding klumme i Ugeavisen.

Efter 11 begivenhedsrige år i Business Kolding har tidligere Økonomichef og nu Business Development Manager, Kirsten W. Christiansen fået nyt job i en af vores lokale virksomheder.

Et stort tillykke til BlueKolding, som løb med prisen 'Clean Solutions', da første halvdel af de prestigefyldte Danish Design Awards blev uddelt i Købehavn.

Tirsdag havde Kolding Kommune besøg af en gruppe delegerede fra Kina og Jamaica. De var i Danmark for at høre mere om det danske sundhedssystem og finde nye mulige samarbejdspartnere indenfor sundhedsløsninger.

Hver måned året ud skriver direktør for Business Kolding klumme i Ugeavisen. I denne måned er der fokus på samarbejde i Trekantområdet.

Der er behov for en fortsat udvikling af rammevilkår og vækst i Transport og Logistik erhvervet – herunder holde/hvileplads for chauffører.

Jagten på Danmarks mest innovative kreative iværksætter er skudt i gang. Har du en fantastisk og innovativ ide, og arbejder du inden for den kreative sektor? - Så er du måske den næste vinder af Creative Business Cup Danmark.

Chefen for Iværksætteri og Entreprenørskab hos Business Kolding, Claus Nygaard Jensen er indtrådt i bestyrelsen for Fonden for Entreprenørskab Syddanmark (FFE), og den koldingensiske erhvervskvinde Mette Høi Davidsen fortsætter som formand.

Nu har du mulighed for at se hvad dit lokale erhvervskontor - Business Kolding laver. Book et møde med en af vores erhvervskonsulenter og få vejledning og sparring.

Sikke et brag af en fest i fredags, hvor hele Kolding Kommunes erhvervsliv blev hyldet til Awardshow 2017. Vi vil gerne takke jer for at være med til at bidrage til den fantastiske stemning og vi håber, at I hyggede jer.

Virksomheder får sammen med forsknings- og uddannelsesinstitutioner en unik mulighed for at lære, afprøve og producere ved hjælp af den nyeste 3D teknologi. En viden som skal ruste virksomhederne til at udnytte fremtidens muligheder. Det sker ved etableringen af NEXTTECH.

Er du ildsjælen...

… der brænder for iværksætteri, og har du lyst til at skabe de optimale rammer for iværksættervirksomhederne i House of Innovation, så er du lige den person, som vi søger.

Vores nuværende Event- og Netværkskoordinator Anne Halskov har fået tilbudt nyt job som Designchef hos Isabella i Vejle og fratræder derfor sin stilling den 28. februar 2017.

Rekordmange indstillinger

Lige nu er der lukket for indstillinger til årets priser og netop nu er de forskellige juryer igang med at udvælge 3 nominerede til hver kategori.

Ny erhvervskonsulent fundet

Business Koldings nye erhvervskonsulent med fokus på internationalisering og eksport er fundet.

Over 500 erhvervsfolk var samlet på Koldinghus til den traditionsrige nytårskur, og de overværede en meget overrasket Jesper Buch få den flotte titel som Årets Koldingborger.

Økonomiudvalget i Kolding Kommune har i dag besluttet at indstille til Byrådet, at samarbejdet med kommunaldirektør Henrik Beyer skal ophøre.

Har du et bud på, hvem der er Årets Virksomhed i Kolding, og kender du en iværksætter, der har sparket sin virksomhed ud over rampen. Så indstil dem, så de kan få et velfortjent skulderklap.

Business Kolding har ansvaret for indsatserne inden for erhverv og turisme. Der er lagt en ny erhvervsstrategi frem til år 2022 og der er store forventninger til den fortsatte tiltrækning af såvel privat- som erhvervsturisme i Kolding Kommune.

En storskærm på tombolapladsen, på hjørnet af Søndergade og Helligkorsgade, skal fremover hjælpe både turister og lokale borgere med at finde ud af, hvad der sker i kommunen.

Delegation fra Kolding har været i Tel Aviv for at hente mulig inspiration med hjem til fortsat udvikling af det store fokus på iværksætteri og entreprenørskab i Kolding. Læs rejserapport fra Business Koldings adm. direktør Tommy Langhoff.

Weekendens Light Festival i Kolding slog alle rekorder, ikke blot var der mere en dobbelt så mange installationer i forhold til sidste år, antallet af besøgende blev også næsten fordoblet. Således kunne Kolding glæde sig over at ca. 123.000 besøgte byen henover weekenden.

Business Kolding inviterer til årets erhvervsfest 2017. Det bliver en fortryllende aften med rød løber, blitz, middag og hyldest af Kolding Kommunes erhvervsliv.

I tråd med Kolding Kommune og Business Koldings Erhvervsstrategi 2022 er der fokus på at engagere og facilitere alle gode kræfter i erhvervsmiljøet til gavn for iværksætterindsatsen.

Nye ansigter

Business Kolding har pr. 1.december ansat 30-årige Amanda Adelborg Hedevang som ny iværksætterkonsulent.

Idag var 310 erhvervsfolk fra godt 100 forskellige netværk i Kolding Kommune samlet på Innovationsfabrikken, da Business Kolding for 2. gang tog initiativ til Store Netværksdag.

Gazeller i Kolding

Idag blev regionsvindere, en digital gazelle samt en fremstillingsgazelle i Region Syddanmark kåret.

Torben Bager, professor ved SDU og Ivan Tyrsted, direktør, hædres torsdag med DSEB´s Innovations- og Entreprenørskabspris på 100.000 kr. Pengene skal bl.a. bruges til at udvikle træningsforløb for SDU-studerende, der ønsker at udvikle og internationalisere deres nystartede virksomhed.

Årets Virksomhed 2016

Under årets Awardshow den 23. februar 2017 kåres Årets Virksomhed 2016, og du har nu mulighed for at indstille din kandidat.

Er du vores nye kollega?

Business Kolding søger en Erhvervskonsulent med fokus på eksport og internationalisering.

Erhvervschef Jesper Vestergård Hansen forlader Business Kolding til fordel for Det Syddanske kontor i Bruxelles med arbejdsplads i Odense.

Erhvervsdirektørens klumme

Hver måned året ud skriver direktør for Business Kolding klumme i Ugeavisen. I denne måneds klumme er det virksomhederne, som skal kigge indad, når de efterlyser nye talenter og arbejdskraft. Virksomhederne skal nemlig selv bidrage til at udvikle talentmassen. Deltag i debatten, kunne din virksomhed gøre mere for talentudviklingen?

Værtsfamilier søges!

Vil du åbne dit hjem for en udenlandsk iværksætter, så giver vi en middag på Koldinghus.

Turist- og Handelschefen i Kolding, Annemarie Michelsen, har sagt sit job op. Hun skal i stedet tiltræde en projektlederstilling hos DGI marketing i Bredsten pr. 1. november 2016.

Bliv klædt ordentlig på

Danske og europæiske erhvervskonsulenter kan give din virksomhed et hurtigt overblik over de forskellige støtteprogrammer, der er i Danmark og Europa.

Koldings erhvervsliv i topform

For første gang har Business Kolding foretaget en konjunkturanalyse blandt medlemmerne, og resultaterne er særdeles opløftende og indeholder brugbar viden.

Billetsalget er startet

Så er det igen tid til Foreningen Business Kolding, Kolding Handelsråds og Kolding Turistforenings store efterårsarrangement den 6. oktober 2016 i Sydbank Arena. Det bliver en aften fuld af smag og inspiration.

Vil din virksomhed have hjælp til at bruge ressourcerne bedst muligt? Mindske CO2-udslippet? Tjene penge på restaffaldet? Eller en helt anden miljøopgave? Så har du nu mulighed for at få gratis hjælp fra en grøn forandringsagent i praktik.

Fortæl os om din gode idé

Har du en god idé, som du gerne vil føre ud i livet, kan du søge midler i TREFOR Værdipulje.

150 nye arbejdspladser. Det er, hvad Kolding Kommune kan se frem til, når TDC Group efter sommerferien etablerer et nyt YouSee call-center i Kolding på deres gamle 118-adresse i Klostergade 21-25.

Vinderen blev Anding Engineering and Design. Legatet, der består af en 360 graders kundeanalyse, blev uddelt i går til Innovations bootcampen på IBC. Vinderen blev udvalgt efter en afstemning blandt deltagerne på campen.

Visit Kolding lukker derfor turistbureauet på Akseltorv og omformer serviceaktiviteterne, så de i langt højere grad tilrettelægges efter gæsternes forbrugsmønstre, begivenheder og sæsonen.

Det går stærkt hos Business Kolding. I løbet af de seneste 12 måneder har mere end 100 virksomheder meldt sig ind i Foreningen Business Kolding.

Med Borgmester Jørn Pedersen i spidsen er en erhvervsdelegation fra Kolding netop nu i Taiwan, for at fortælle om de gode designhistorier. Kolding Kommune har nemlig stor erfaring i designdreven innovation, og det er blevet bemærket ude i verden.

Torsdag aften var Slots- og Kulturstyrelsen på besøg i Kolding for at godkende den nye belysning af Koldinghus. Der skal foretages mindre justeringer af lyssætningen, og når disse er fortaget, vil den endelige godkendelse blive givet.

Syddanske Forskerforsker er med i Pakhus-projektet på havnen, der fra august omdannes til et innovationsmiljø for både etablerede virksomheder, iværksættere og studerende. Og erfaringerne andre steder fra er særdeles positive.

I årets udgave kan du læse om, hvorfor Vattenfall valgte Kolding, hvordan man vil afhjælpe trængslen på vejene og hvad Kolding byder på som studieby.

Onsdag inviterede virksomheder over hele landet 7. & 8. klasses skoleelever indenfor til at arbejde med deres hænder og snakke med faglærte medarbejdere og lærlinge om deres uddannelse og job.

Torsdag den 17. marts siger Business Kolding farvel til projektchef Michael Ahring Petersen, der har valgt at gå på pension.

Business Kolding vil lokke flere ingeniører til Kolding med en ny kampagne, der skal sætte fokus på Kolding og Trekantområdet som arbejdssted.

Sikke et brag af en fest i fredags. Vi vil gerne takke Jer for den gode stemning. Vi håber I hyggede Jer, og at I fik netværket med nye mennesker.

Bankerne samler sig i Kolding. Både Sydbank og Danske Bank vil bygge nye afdelinger, og de har netop offentliggjort, at de nu bliver naboer i Design City i Kolding. Danske Bank rykker tilmed 125 arbejdspladser til byen.

Den 39-årige skuespiller har aldrig glemt sin barndomsby, som han omtaler flittigt i diverse interviews. Det har givet positiv fokus på Kolding og ikke mindst Vester Nebel.

Onsdag d. 2. december kl. 20:30 spiller KIF Kolding København topkamp mod BSV. Du har nu mulighed for at få billetter til denne topkamp.

39 Gazeller i Kolding

Kolding kan endnu en gang bryste sig af at have mange gazellevirksomheder i kommunen.

Spændende virksomhedsbesøg

Business Koldings medlemmer kunne onsdag opleve én af de mest energieffektive fabrikker i verden - Saint-Gobain ISOVER A/S i Vamdrup, som blev etableret i 1982.

Mange har nemlig potentialet, - de bruger det bare ikke. Langt flere små og mellemstore virksomheder, skal kigge ud over landegrænsen, når de tænker forretning. Der er nemlig både penge og vækstmuligheder, hvis det gøres rigtigt.

Hvert år kåres en person som Årets Koldingborger, og i år er ingen undtagelse. Vi leder efter en person, der har gjort noget for Kolding, enten internt i kommunen, eller eksternt ved at have sat Kolding på landkortet. Indstil din kandidat.

Business Koldings medlemmer var onsdag på besøg hos virksomheden BlueKolding, det tidligere Kolding Spildevand.

Siden Business Kolding og Kolding Kommune lancerede Erhvervsstrategi 2022 i februar i år, har der været fokus på rammerne for Koldings iværksættere.

Netværk dig til fordele

Ny brochure på gaden, hvor du kan se hvad andre har fået ud af at være en del af netværket i Business Kolding.

Kom igang med eksport

Så kontant var udmeldingen fra udenrigsminister Kristian Jensen, da han besøgte Dansk Eksportdag 2015, som blev holdt i Kolding.

Tommy Langhoff ny formand i DEF

Business Koldings adm. direktør, Tommy Langhoff er valgt til ny formand, for DEF, Dansk Erhvervsfremme i Region Syddanmark.

Stor spørgelyst om trafik

Repræsentanter fra erhvervsliv og havnen var her til morgen samlet for at drøfte og komme med ideer til trafikstrukturen i Kolding.

Erhvervslivet er generelt godt tilfreds med servicen i Kolding Kommune, der rykker syv pladser frem til nummer 16 på DI’s årlige Erhvervsklimaundersøgelse.

Festdag for Business Kolding

Business Kolding kan i dag fejre 20 års jubilæum, og det blev markeret ved en kort og uformel reception.

Flere borgere har i de sidste par dage været bekymrede for Koldinghus. Årsagen er, at der i øjeblikket er en række test af en ny belysning på det gamle kongeslot, og det betød i weekenden, at man tændte lys i de fire tårnkamre.

Børsen satte forleden spørgsmålstegn ved, om den erhvervsfremmeindsats der ydes også batter. Læs Børsens leder fra den 21. august og se Adm. direktør i Business Kolding Tommy Langhoffs kommentar.

Danmarks ambassadør i Indien og fra i næste uge Danmarks ambassadør i Japan, Freddy Svane var torsdag på besøg i Kolding.

Den koldingensiske strømpefabrik, KT Strømpen har lavet mange ting, men aldrig har et af deres produkter været så populære, at de ligefrem skulle have deres egen stand på Kulturnatten i Kolding.

En lille skare af Business Koldings medlemmer fik et foredrag i særklasse, da der onsdag i sidste uge blev afholdt Spar Nord Grand Prix i Kolding.

Lørdag blev Christiansfeld udpeget som verdenskulturarv. Det skete på UNESCO komiteens møde i Bonn. Dermed har Danmark nu 6 steder på den attraktive verdensarvsliste.

Erhvervsnetværket Green Network og direktør i Business Kolding, Tommy Langhoff, overrakte 16. juni byggematerialeproducenten Alfix diplom og flag som bevis på deres miljø – og arbejdsmiljøindsats.

Fint besøg fra Japan

Prime Cargos nye japanske ejere fra Mitsui-Soko Group var i dag på besøg i Kolding for at se nærmere på deres danske investering.

Virksomhederne skal ikke ansætte folk med særlige behov, fordi de har ondt af dem, men fordi de kan få arbejdskraft, der kan noget helt særligt. Det er god forretning.

Trekantområdet har førertrøjen på, når der tælles arbejdspladser i industrien. Derfor var det også Trekantområdet, der i denne dannede ramme om en konference om de udfordringer og muligheder, der er for produktionsvirksomhederne i Danmark.

Guldvinderne fra KIF Kolding København vandt slaget på håndboldbanen i søndags. Og nu er det byen og sponsorernes tur til at hylde dem.

Rigtig mange medlemmer og samarbejdspartnere mødte op til reception, da Tove Gæmelke onsdag d.13.maj fejrede sin 60 års fødselsdag.

Manglende kvalificeret arbejdskraft og bøvl med håndtering af jobopslag og ansøgninger, fik elektrikervirksomheden B. Schrøder i Vamdrup til at tænke kreativt.

Regelsæt, bureaukrati og langsommelighed er dræbende for væksten. Derfor har Kolding Kommune fået mere smidighed ind i sagsbehandlingen, når virksomheder vil flytte til byen.

Onsdag formiddag den 15. april blev der for andet år i træk holdt Business Brunch på SDU i Kolding. Arrangementet skabte stor begejstring både hos virksomheder og studerende.

Bacon og Business

For andet år i træk afholder Business Kolding, IDEA og SDU Erhverv onsdag den 15. april Business Brunch på SDU i Kolding. Arrangementet kobler virksomheder og studerende sammen.

Eksport til Finland

Ønsker din virksomhed at øge eksporten til Finland, eller vil I ind på det finske marked. Så tag en snak med den danske ambassadør.

Klimaet er i fokus hos Iso Paint Nordic, som i dag er værter for tagmalere fra hele landet. 120 tagmalere skal have ny viden om klimaet og energibesparende maling. Og så kigger vejrvært, Peter Tanev også forbi, for at klæde tagmalerne på til de kommende års udfordringer.

Der er en million kroner på vej til iværksættermiljø i et tidligere pakhuse på Kolding Havn. I Pakhuset er det meningen, at studerende og virksomheder kan mødes, så drømme og nye ideer kan opstå.

Årets priser er uddelt

Vinderne af Foreningen Business Koldings tre priser blev under festlige former og live sms-afstemning fundet ved Awardshowet på Comwell torsdag aften.

Efter 14 år som formand for Kolding Handelsråd har reklamebureauejer Viggo Frydenborg Schantz valgt ikke at genopstille til formandsposten for Kolding Handelsråd. Kolding Handelsråd søger derfor en ny kandidat til formandsposten.

Poul Dedenroth-Schou bliver Årets Koldingborger 2014. Han er netop blevet kåret i forbindelse med Business Koldings nytårskur, som traditionen tro bliver afholdt på Koldinghus. Stedet hvor han i mange år har haft sin gang.

Business Kolding arbejder, som det har fremgået af nyhedsstrømmen i uge 2, på etablering af et innovationsmiljø i Bornholmerpakhuset på Kolding Havn. Business Kolding ønsker at flytte ind i dette nye innovationsmiljø.

Iværksætter-talenter skal opdages langt tidligere, derfor er Business Kolding nu klar med endnu et iværksættermiljø.